REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ecaterina Andronescu propune introducerea unei evaluări intermediare în timpul ciclului liceal

Ecaterina Andronescu propune introducerea unei evaluări intermediare în timpul ciclului liceal

Replica API 31 decembrie 2018 | 00:57 400

Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, consideră că elevii ar fi mai bine pregătiţi pentru examene dacă s-ar introduce o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal.

"Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noştri, şi la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a să avem peste 36% de elevi care nu iau nota 5,00, nu avem cum să nu tragem un semnal foarte serios de alarmă, ceva trebuie să facem acolo. Dacă vă uitaţi la rezultatele de la examenul de bacalaureat în ultimii ani, o să constatăm acelaşi lucru: rezultate din ce în ce mai slabe. Trebuie să găsim nişte soluţii. Una dintre ele ar putea să fie aceasta, să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în aşa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine, să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru bacalaureat numai la sfârşitul examenului de bacalaureat", a precizat Andronescu, sâmbătă, la RTV.

Totodată, ministrul Educaţiei a admis că programele şcolare trebuie revizuite, în condiţiile în care cei mici trebuie să asimileze un volum uriaş de informaţii.

"Aceasta este o altă direcţie de acţiune (...). Materia noastră este excesiv de condensată pentru vârsta elevului din gimnaziu şi atunci o altă măsură pe care trebuie să o luăm este să revizuim programele şcolare. Este extrem de important acest lucru. Sunt multe idei, nu se pot face peste noapte toate, încercăm să le demarăm", a adăugat ministrul.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine vrea sa invete merge la scoala si invata iar cine vrea meserie face7_8 clase si ajunge um mester bun --ptr ce atita carte ca sa fii apoi somer ?
2
0
Abramburico! Lasa-ne cu ideile tale idioate! Tu ai introdus capacitatea! Altii ca tine au introdus evaluare intainte de gr 0, evaluare clasa a 2a , a 4 a . Dementilor!
2
1
Mai sigure ar fi evaluarile in timpul ciclului menstrual!!!!!!
0
0
Isi continua dezastrul ?Altceva nu stie !
5
0
pentru dna, este coruptie in inspectorate se pretinde spagi grase pentru a trece bacalaureatul ,avem nevoie de muncitori calificati si necalificati in industria romaneasca numai cu liceu ,o sa fie jale la bacalaureat jos cu mafia prostilor
2
0
Du-te femeie si lasa oamenii sa traiasca in pace, sa-si faca ei viitorul lor si al copiilor lor. Voi hotiii psd, de ai vostrii ati avut grija, ati furat si-ati nenorocit o tara si tot nu va satura Dumnezeu!
6
1
mai are multe idei trasnite Abramburica? Cata minte sa ai ca sa-ti inchipui ca o evaluare la mijlocul ciclului liceal ar schimba ceva?! Imi aduc aminte ca, imediat dupa 89, specialisti in educatie din diverse institutii acuzau stresul la care erau supusi elevii si parintii lor din cauza multelor examene pe care trebuiau sa le sustina copiii lor pe parcursul scolaritatii. Acum e si mai rau, si nimeni nu spune o vorba despre asta. Evaluari dupa clasa a II-a, dupa a IV-a, dupa a VI-a, evaluare nationala dupa a VIII-a, acum o alta dupa a X-a, bac. dupa a XII-a... Am innebunit oare cu totii?!
13
0
mare dreptate ai frate
7
2
adica madam mucegai vrea sa revina la sistemul comunist cu treapta a doua,pot sa bage si patru trepte tinereii de azi sunt imuni la carte.n-au tinp sa citeasca sau sa invete de altfel nici profesorii nu-si bat capul sa le arate ceva doar sa le creasca leafa si facebuciucul
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212