REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Echipa regională 'Casa boierului din deal' se pregăteşte la Constanţa pentru Olimpiada gastronomică de artă culinară de la Stuttgard - VIDEO!

Echipa regională 'Casa boierului din deal' se pregăteşte la Constanţa pentru Olimpiada gastronomică de artă culinară de la Stuttgard - VIDEO!

Replica API 9 octombrie 2019 | 00:20 2278

O echipă de 6 bucătari - 2 sunt constănţeni!

O echipă de 6 bucătari - 2 sunt constănţeni!

Echipa regională "Casa boierului din deal", care anul trecut a câștigat 2 medalii la campionatul mondial de artă culinară de la Luxemburg, are în februarie 2020 oportunitatea de a participa la Olimpiada gastronomică de artă culinară Ika ce va avea loc la Stuttgard. Din echipă fac parte și doi constănțeni: Flavius Afilipoaie de la Don Corleone și Paul Ionuț Secară, bucătarul șef de la La Scoica. Toți bucătării din echipa (6 la număr) sunt pentru 3 zile în Constanta pentru a se pregăti de olimpiada.

Cei 6 bucătari vor participa la Olimpiada de Gastronomie IKA de la Stuttgard care se va desfășura în perioada 14- 19 februarie 2020, eveniment cu renume în rândul bucătarilor. Peste 50 de țări vor fi prezente. Povestea lor sună așa: “La o masă cu 12 scaune ce măsoară timpul, se așează ostașii dinaintea bătăliei, fiind un simbol al reuniunii familiei și al meditației. Trecând prin apele Dunării și ale Mării Negre, ce se îmbrățișează în Deltă, ajungem la Munții Carpați ce ascund tezaure impresionante. La românească este un monument în sensul propriu al cuvântului. Ea nu stă în căsuța sociologică sau etnologică a îmbrăcămintei, ci în linie cu piramidele egiptene, cu catedralele franceze și cu digurile Olandei. Ea are acest drept pentru că este o probă adusă la maturitatea existenței unei civilizații închegate. Ea este una din mărturiile vizibile și tangibile ale civilizației satului de pe pământul nostru. Costumul românesc ne scoate din domeniul artei și ne duce în acela al istoriei”.

Bucătarii care au încercat să recreeze această poveste pe masa “Casa Boerului din Deal”: Lungul Cesarela - căpitan de echipă, Flavius Afilipoai, Popa Florin, Paul Secar, Mocanu Laura, Ene Cecilia, Vera Maxi.

Pregătirile pentru această participare au început din noiembrie 2015. În cursul pregătirii, le-au fost alătur icel mai medaliat bucătar al Olandei, Wynand Vogel, și Gabriela Berechet, ce a fost implicată de 20 de ani în dezvoltarea industriei, ca director al Companiei de Investiții pentru turism, manager al echipei naționale a bucătarilor, pentru competiții internaționale, Erfurt, SIRHA, Campionatul Mondial al Bucătarilor etc.

Ideea centrală a mesei afost ia românească, folosirea produselor autohtone, iar aranjamentul mesei a fost făcut de un arhitect, de la suporții de farfurii, la ouăle de struț frezate.

Echipa:

Lungu Cerasela: Corporate Chef, Maestru instructor First Grup Consulting, Maestru în arta Culinară, cu participări multiple la campionate interne și internaționale, atât ca și concurent cât și jurat, Gastro Pan-locul 3 în 2011, jurat 2011-2015, Campionatul de gătit în aer liber-locul 1 în 2010, Campionatyk național de gastronomie ”Petrișor Tănase”-locul 1 în 2009, Luxexpo 2014-argint cu echipa Transilvaniei, jurat internațional Bucătărie caldă și carving, începând cu anul 2018;

Secară Paul Ionuț: bucătar șef cu o experiență de peste 11 ani în domeniu. Restaurant Vandana, Regal Events din Oradea, Rrestaurant Scoica Land și Allegria din Constanța ;

Afilipoaie Dinu- Flavius: bucătar șef, 12 ani de activitate, formator, trainer. Restaurante: Don Corleone din Constanța, Grădina Mariajelor- Câmpulung Moldovenesc, Cornelius-Londra, Imperial Grill & Music- Fălticeni, Padrino Lounge-Suceava, Kupolla Events-Mamaia;

Popa Florin: cu o vastă experiență de aproape 19 ani, șef bucătar la Vascar HD Vaslui și La Livada Vaslui, Director Regional Moldova ANBCT;

Mocanu Laura: bucătar de 4 ani, proprietar al firmei ”Casa Boierului din Deal”;

Ene Cecilia: bucătar cu experiență de 32 de ani, cu multiple participări naționale și internaționale, printre care 2 ediții câștigate la Atena bucătarilor 2012 și 2013 și Cupa României în gastronomie;

Maxim Vera: cofetar în propria cofetărie unde se promovează gustul natural. Premiile 1 și 3 la Gastro Ppan, premii de excelență, medalie de bronz cu echipa națională a României la Luxexpo în 2014.

Loredana MIHAI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu o simpla cautare pe google, stiati si denumirea corecta a orasului organizator. Vai de capul vostru.
0
0
Doresc sa stiu , la ce scoala de profil din Constanta este Dl . Afilipoaie formator . In al 2 - lea rind doresc sa mentionez ca la unul din concursurile : Festivalul pestelui si al fructelor de mare Doamna Lungu Cerasela a jurat strimb . Sper sa nu se mai intimple acolo unde va mai juriza . Doresc succes tuturor Romanilor participanti la acest eveniment grandios si sa va intoarceti cu cit mai multe medalii acasa . Este primul an , prima olimpiada la Stutgart . Va doresc S U C C E S !
0
2
din deal, cine este, domnul inginer nejloveanu?
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108