REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Echipele care se ocupă de restaurarea Cazinoului se lasă așteptate!

Echipele care se ocupă de restaurarea Cazinoului se lasă așteptate!

Replica API 29 aprilie 2020 | 00:24 2079

Arhitectul Radu Cornescu, vicepreședintele Ordinului Arhitecților din România, filiala Dobrogea a declarat că în acest moment se așteaptă sosirea echipelor responsabile cu restaurarea. Arhitectul ne-a promis că acest lucru se va întâmpla în scurt timp.„Pot să vă spun că încă nu au sosit echipele pentru restaurare (care vor fi cazate la Agigea). Asta, totuși, se va întâmpla foarte repede. Până atunci există o echipă care doar montează schelele”, a spus Radu Cornescu.

Totul trebuie făcut cu cap

Arhitectul constănțean a explicat cum se vor derula lucrurile în perioada următoare în ceea ce privește bătrânul Cazino. „În ordine, se va face, mai întâi Organizarea de Șantier. Se vor aduce containere, maldărele de dosare cu proiectele de arhitectură, rezistență, instalații sanitare, instalații termice și de ventilații, instalații electrice ETC. Apoi materialele pentru începerea lucrărilor. Vor veni specialiști de toate felurile, inclusiv experți și, bineînțeles, lucrătorii. Cazinoul va avea și un Diriginte de Șantier.Echipele sunt in grafic. Toată lumea vrea să vadă că se întâmplă ceva. Trebuie, totuși, făcut totul cu cap”, a mai declarat Radu Cornescu.

Între repede și calitate, prefer calitatea

Radu Cornescu a optat pentru lucrări făcute calitativ în detrimentul celor făcute rapid. Această pandemie de coronavirus a venit și cu o veste bună pentru constructor, care se poate concentra mult mai mult pe acest proiect.

Este o situație favorabilă în acest moment

Situația mi se pare foarte favorabilă, pentru că nu se mișcă prea mult pe alte șantiere și constructorul se poate concentra aici. Însă între "repede" și "de calitate" există o diferență. Sper ca balanța să se încline spre cea de-a doua. Personal, nu mă supară că se întârzie cu o zi - două sau o lună-două. Important e sa iasă bine!”, a mai declarat arhitectul constănțean.

Contractul pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa a fost semnat pe 20 decembrie 2019, cu asocierea AEDIFICIA CARPATI SA & SC REMON PROIECT SRL & SC PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE SRL & SC TEHNOINSTAL SRL (declarată câştigătoare în urma finalizării procedurii de achiziţie publică). Valoarea contractului este de 56.627.697,09 lei cu TVA, iar durata de realizare a investiţiei este de 30 luni. Poiectarea s-a desfășurat între 15 ianuarie și 15 aprilie. În prezent se trece la faza de execuție care se întinde pe o durată de 24 de luni până în anul 2022.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am gasit pe Internet foarte multe fotografii vechi ale Constantei si ale statiunilor de pe litoral. Multe dintre aceste fotografii au pe ele stantata digital sintagma "Radu Cornescu". Acum imi dau seama de la cine provin, deci de la acest domn arhitect. Cinste lui pentru ca le-a identificat, adunat, clasat, scanat si pus la dispozitia altora. Dar nu stiu daca este corect sa le stanteze cu numele sau. Nu cred ca el le-a realizat la prima mana, ca sa zic asa. Nu cred ca era prin Piata Independentei, actuala Ovidiu, prin anii 1917 sau 1938, ca sa faca aceste fotografii. Deci nu ii apartin, corect
4
0
Vom astepta inca 10 ani restaurarea Cazinoului.
3
0
arata si cum sunt puse, asa-zisele schele sunt pentru votantii pesedei da-le-as muie cu cacat !!!
6
0
pai nu v-am zis eu ca-i praf in ochi, au pus schele se fac ca incep, se fac ca muncesc, pana trec alegerile astea locale si dupa aia se pisa pe voi si gata
10
1
Nici nu ne asteptam sa mearga mai repede.
10
0
Sper sa iasa bine. Totusi m-am mirat ca nu fac deloc angajari din constanta.
6
1
Tineti minte suma contractului si perioada de executare. La finalul care cine stie cand va fi, sa vedeti cat va fi pretul total. Asa prevede legea la noi. Sa se mareasca pretul achizitiei cu 35-45% cel putin.
6
0
Ce facem cu acest symbol...organizam cumetrii,va dati seama ce finantare are,cu acesti bani realizai jumatate dintr-un spital clinic de urgenta ,care se impune,dar noi vrem simboluri restaurate,pentru ce ,imagine pe bani publici,este foarte mare suma si nu se justifica nici social ,nici cultural.....
4
6
Incet si bine , ne-am saturat de lucruri facute la repezeala si mantuiala !
5
3
Speram sa se realizeze acest obiectiv, dar nu in stil oriental.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212