REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Eddie Murphy și-a început viața cu o tragedie, dar a ajuns cel mai mare actor de comedie

Eddie Murphy și-a început viața cu o tragedie, dar a ajuns cel mai mare actor de comedie

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 972

E poate unul dintre cei mai buni actori de comedie. A adus zâmbetul pe buze oamenilor din lumea întreagă. Cu toate astea, povestea lui de viaţă începe cu o tragedie.

Eddie Murphy

Pe când avea doar 8 ani, Eddie Murphy şi-a pierdut tatăl. Acesta a avut o moarte violentă, a fost înjunghiat. Tânărul Eddie a reuşit să-şi ascundă tristeţea în spatele zâmbetului, ceea ce l-a ajutat mult în viaţă. Treptat, a ajuns să bucure şi trăirile celorlalţi, scrie okmagazine.ro.

Actorul a afirmat în numeroase rânduri că în şcoală era „clovnul clasei”. Eddie s-a bucurat şi de ajutorul lui Charlie, care a făcut tot posibilul să îşi ridice fratele mai mic atunci când i-a descoperit talentul. La un momen dat a aflat de o competiţie, unde mai mulţi tineri erau invitaţi să îşi dovedească măiestria în ale comediei. L-a înscris pe Eddie, iar acesta a devenit câştigător.

Starul avea să mărturisească mai târziu că la acel concurs a reuşit să îi impresioneze până şi pe Stevie Wonder şi pe Muhammad Ali. A făcut senzaţie, iar fratele său, Charlie, l-a ajutat să organizeze câteva spectacole. La numai 15 ani, Murphy ţinea show-uri de stand-up comedy în cluburi. La 21 de ani, a obţinut primul său rol într-un film.

Cum a ajuns la închisoare

Totuşi, avea multe probleme la acea vreme. S-a implicat în jocurile mai multor bande şi a ajuns de mai multe ori la închisoare. Ba mai mult, nu era străin nici de actele de violenţă, deşi era în plină ascensiune. Atunci, a decis ca fratele său să îi devină bodyguard.

Mai târziu, actorul a vrut să îl răsplătească pe Charlie pentru toate sacrificiile făcute şi l-a ajutat să îşi înceapă propria carieră. El a scris un rol pentru el în „Harlem Nights”, care însemna debutul său în regie, şi l-a convins, în 2002, să-şi încerce norocul în stand-up. Charlie nu a devenit niciodată la fel de popular ca Eddie, dar a dus aceeaşi viaţă ca şi fratele său.

Din nefericire, a murit în 2017, după o luptă grea cu leucemia. Eddie a simţit atunc că lumea se sfârşeşte pentru el. S-a izolat, a refuzat să mai joace sau să mai apară în presă. În 2019, Murphy a revenit într-un film biografic , o comedie-dramă, „Dolemite is My Name”, care s-a bucurat de cronici pozitive şi pe care avea să îl dedice memoriei fratelui său.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272