REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

EDIFICIUL ROMAN cu MOZAIC, în linie DREAPTĂ pentru ELABORAREA proiectului tehnic de RESTAURARE

EDIFICIUL ROMAN cu MOZAIC, în linie DREAPTĂ pentru ELABORAREA proiectului tehnic de RESTAURARE

Replica API 12 ianuarie 2021 | 23:58 1830

Vicepreședintele CJ Constanța, Petre Enciu, a anunțat că Edificiul Roman cu Mozaic a intrat în linie dreaptă pentru elaborarea proiectului tehnic de restaurare. Acesta a efectuat o vizită de lucru împreună cu antreprenorul, reprezentanții Muzeului de Istorie Națională şi Arheologie Constanța şi colegii din Consiliul Județean. Monumentul va fi restaurat în întregime, iar lucrările ar trebui să demareze la începutul acestei veri, având o durată de optsprezece luni.

,,Am efectuat o vizită la fața locului, împreună cu antreprenorul, reprezentanți ai Muzeului de Istorie Națională şi Arheologie Constanța şi colegi din Consiliul Județean. În ultimii treizeci de ani, lucrările de întreținere a acestui monument au fost insuficiente, iar asta se vede uşor cu ochiul liber în fiecare intre cele unsprezece magazii cu tavanul boltit, afectate sever de infiltrații.

Antreprenorul pare să fi înțeles nevoia urgentă de intervenție la nivelul acoperişului şi al teraselor. Am convenit împreună cu reprezentanții Muzeului de Istorie Națională şi Arheologie Constanța ca obiectele de patrimoniu să fie permutate succesiv, astfel încât echipele de muncitori să poată interveni simultan la patru magazii.

Monumentul va fi restaurat în întregime, iar lucrările ar trebui să demareze la începutul acestei veri, având o durată de optsprezece luni. Voi verifica în mod regulat stadiul şi calitatea lucrărilor şi vă voi ține la curent.” anunță vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sincer ce sa repare ca nu mai este nimic ...u n zid pitic si niste urme mozaic bani dati degeaba ...
0
1
adusa la apogeu !!! De ce nu se acceseaza bani europeni ??? Ca se aprobau imediat pentru asa ceva si e moca !!! Dar, intr-adevar, se controleaza hotiile !!! Muie hotilor cu mult cacat !!!
2
0
Dupa 30 ani de nepasare si distrugere , ar fi pacat ca nici acum sa nu se faca o reabilitare serioasa , sa fie lucrari de mantuiala ...
1
1
Dupa afacerea Mazare-Costea machedonul de la ABC Val care a reparat Peninsula de cadeau oamenii prin balustrade si au sarit toate placile din strazi pe 18 milioane de euro !!!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212