REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Educația sexuală, obligatorie în școli! Ce spune preotul Tănăsescu

Educația sexuală, obligatorie în școli! Ce spune preotul Tănăsescu

Replica API 29 aprilie 2020 | 00:00 2323

Educația sexuală pentru copii va face parte, cel puțin o dată pe semestru, dintr-un program mai amplu de educație pentru viață și sănătate ce va fi obligatoriu în unitățile școlare. Legea a fost promulgată, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Biserica Ortodoxă Română a oferit un amplu punct de vedere în care arată că această decizie este un "atentat asupra inocenței copiilor". Un punct de vedere asemănător îl au și unii preoți constănțeni.

"Aceasta nu este o educație în adevăratul sens a cuvântului, ci este o educație pentru consum sexual. Trăim în epoca consumului, astfel că trebuie consumat și sexul și așa se face o așa-zisă educație, dar nu este educație. Școala se aliniază vremurilor, se învață omul de tip nou, omul consumist, care trebuie să consume idei, materie, sex și mâncare. Nu este nimic nou. Comuniștii aveau și ei omul de tip nou, așa se întâmplă și acum. Știm bine că educația constă în ceva constructiv.", ne-a declarat preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Eugen Tănăsescu

Monitorul Oficial a Legii nr. 45 din data de 3 aprilie, modifică și completează Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, care prevede obligativitatea organizării în școli, cel puțin semestrial, a unor programe pentru viață și sănătate, inclusiv educație sexuală pentru copii.

"Considerăm că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață. Considerăm că pregătirea pentru viața intimă și de familie trebuie să fie lăsată în primul rând în sarcina familiei care poate aprecia corect și obiectiv stadiul de dezvoltare psiho-fizic, intelectual și emoțional al copilului", se arată în punctul de vedere transmis de Patriarhia Română.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are dreptate parintele
2
0
Domnule Tanasescu,ce ne puteti spune in legatura cu dl.Savin,preot si profesor la scoala nr.39,care urmarea pe camere cum se schimba elevii de haine?
1
0
Se vede din comentarii, ca mai avem o minoritate in Romania ,a purtatorilor de organe genitale in loc de creier ,carora le mai si ies pe gura cand vor sa para destepti!
1
0
bine ca e religia obligatorie in scoli.ca vorba aia copiii nu au multe de invatat hai sa mai invete si la religie...
1
2
tanasescu fute copii
1
4
Voi vorbiti, care va f---ti in cur, lasati profesorii sa ii invete pe copii ca sexul este intre barbat si femeie, nu ca la voi.
8
3
pai normal ca nu vrea. Popii sunt poponari si calugaritele lesbiene ! Muie la toti popii ! Tanasescu ii suge cariciul lui Tomitanul si Spagoveanu este futut in cur de Tanasescu !
7
7
si spagoveanu nu vor sa educe pe nimeni. Ei vor ca toti tinerii sa le fie sclavi manca-mi-ar cacatul de satane necurate muiste !!!
8
6
Exista la noi o frenezie de a se legifera totul , cu rost si fara rost, de parca am dori sa punem coada la pruna. Toate chestiunile despre reproducere, boli transmisibile , igiena se abordeaza deja la orele de curs, mai trunchiat sau mai complet. Pot oare aceste ore suplimentare de educatie sa aiba vreun efect asupra copiilor defavorizati, care nu merg la scoala sau asupra celor care sunt abandonati de parinti. Aud ca se mai doreste introducerea in scoli si a unor ore de educatie juridica, a se vedea initiativa lui Danilet. Suntem normali?
3
7
Mai bine pupator de moaste si labagiu.Magarule ce esti!
5
4
Bai Tanasescule prost si voi popilor mai uitativa si voi pe statiststici si veniti apoi cu argumente cum ca in tarile europene unde educatia sexuala se face in scoli rata violului la mia de locuitori este mult mai mare decat in Romania"tara crestina neatinsa de diavol care a pus stapanire pe europa apuseana"asa cum va place voua sa spuneti.Adiceti cifre ma nu mai palavragiti contra tuturor evidentelor.
12
4
Educatie sexual de la o tagma de poponari inraitiCe sa invete de astia sa ingroase randurile pidosnicilor
3
6
terminati cu balariile astea! la educatia sexuala nu ii invata nimeni pe copii cum sa faca sex sau videochat. Nu va mai spalati creierele atata! mergeti si veti vedea.
12
4
Informati si in cunostinta de cauza, vor gandi mai mult. Popii raman niste
2
4
Sa va trimiteti fetitele cu fundite la probele practice,daca nu sunteti de accord cu parintele,aici ar trebuii sa vorbeasca numai cei ce au copii si nu sunt decazuti din drepturile parintesti,educatia sexuala este singura lacuna a tineretului studios din tara noastra.
5
6
sa si vada de treaba lui popa asta labagiu
12
6
Era normal sa deranjeze opinia Parintelui Tanasescu. Intr-o lume in care Credinta prin Biserica este tinta celor care au in gand exclusiv consumul. Ce faceti daca educatia sexuala a copiilor vostri este facuta de o educatoare care iubeste o alta educatoare?... Au aparut papusi transexuale iar in cartile de povesti printul iubeste un alt print! Educatia trebuie facuta parintilor care trebuie sa isi educe copiii! Nu sa spuna ca "lasa sa faca ce eu nu am avut parte sa fac, sa isi traiasca viata". Problema nu este educatia copiilor ci a parintilor! Educatie sexuala da, sunt de acord, dar educatie!
9
14
eu sunt dosniac, imi place curul paros, ce educatie sexuala vor astia!!
6
8
Cine plm mai este si acest preot? Bai handicapatilor, iesiti dracului din pestera si luati la cunostinta nevoile lumii moderne!
16
6
Nu este educatie in adevaratul sens al cuvantului. Este prozelitism, adica reclama pe fata pentru a face rost biserica de clienti. Acesta este omul nou promovat de Biserica Ortodoxa. Comunismul este doctrina politica ortodoxa.
13
10
aici probabil ca nu s parinti normali la cap. Pai noi avem nevoie sa vina niste suplinitoare care fac video chat sa i invete pe copii nostrii ed sex? Noi chiar nu mai stim sa vorbim nimic cu copii nostrii? Am inteles ca suntem prosti si nu stim sa le explicam la mate rom fizica chim bio geo istorie engleza franceza muzica desen etc am inteles ca acum in loc sa faca sport sau sa joace sah joaca candy crush. Dar nici sa le explicam despre viata in general nu mai avem timp cuvinte rabdare? Pai ce adulti sa iasa din copii astia? Asa parinti asa copii. Aschia nu sare departe de lemn.
9
13
Romania se afla, potrivit unui studiu Eurostat din 2019, pe primul loc in ceea ce priveste rata nasterilor in randul adolescentelor si pe ultimul loc in ceea ce priveste rata nasterilor in randul femeilor de peste 40 de ani. Cui ii place promiscuitatea? Sfanta Treime BOR, PSD si Prostimea, caci a lor va fi Imparatia Cerurilor...
17
9
Ajutorul lui Spagoveanu, la fel de cretin ca si el.
19
12
Si voi consumati banii sarmanilor acestei tari. Nu stiti sa faceti milostenie.
20
13

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212