REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Educatoarele de la grădiniţa groazei au dat cu subsemnatul la Parchet

Educatoarele de la grădiniţa groazei au dat cu subsemnatul la Parchet

Replica API 9 septembrie 2014 | 00:00 172

La "Micul Regat", micuţii erau bruscaţi, primeau vin să doarmă şi cafea să se trezească

La "Micul Regat", micuţii erau bruscaţi, primeau vin să doarmă şi cafea să se trezească

Cadrele didactice de la Centrul de educaţie şi dezvoltare timpurie "Micul Regat" acuzate că au maltrat copiii de care ar fi trebuit să aibă grijă au ajuns, luni, în faţa procurorului din cadrul Judecătoriei Constanţa. Directoarea centrului, Eliza Pufleanu, directorul educativ, Cristina Manolache, şi educatoarea Irina Petre au fost citate pentru audieri, însă doar cele din urmă au făcut act de prezenţă la Parchet.

Agitaţie mare luni, în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Cadrele didactice ale Centrul de educaţie şi dezvoltare timpurie "Micul Regat" , acuzate de părinţi că le-au maltratat copiii înscrişi în evidenţele unităţii, s-au prezentat în faţa procurorului de caz pentru declaraţii. În jurul orelor 12.00 şi-a făcut apariţia prima inculpată, în speţă Cristina Manolache. Aceasta a intrat în sediul Parchetului fără a face declaraţii. La orele 13.00 a fost citată şi directoarea centrului, Eliza Pufleanu, însă aceasta nu s-a prezentat la audieri. Irina Petre, alt cadru didactic acuzat că ar fi maltratat copiii, şi-a făcut apariţia în jurul orelor 15.00. Nici aceasta nu a dorit să facă declaraţii. În faţa procurorului a ajuns şi avocatul părinţilor, Ştefan Roman, care a declarat, înainte de a intra în incinta Parchetului, că este nemulţumit de modul în care este derulată cercetarea penală. Avocatul a susţinut că procurorul de caz respinge cerereri importante formulate de reprezentanţii părţilor vătămate, în speţă copiii abuzaţi, iar inculpatele, şapte la număr, sunt cercetate pentru purtare abuzivă, şi nu pentru rele tratamente aplicate minorului, faptă care ar putea să le bage după gratii ani buni. Reamintim faptul că, la începutul lunii iunie, mai mulţi părinţi ai căror copii figurau în evidenţele Grădiniţei particulare "Micul Regat" au intrat în alertă după ce au vizionat imaginile surprinse de camerele de luat vederi din Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie "Micul Regat" din Constanţa. Imaginile surprind mai mulţi copii agresaţi fizic şi verbal de cadrele didactice. În urma plângerilor părinţilor, şapte cadre didactice s-au ales cu plângeri penale printre care directoarea centrului, Eliza Pufleanu, directorul educativ, Cristina Manolache, dar şi educatoarea Irina Petre, soţie de preot.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272