REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° ConstanÈ›a Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
11.9° ConstanÈ›a Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Edward Iordănescu - Trebuie să demonstrăm că merităm mai mult decât Kosovo să fim la EURO

Edward Iordănescu - Trebuie să demonstrăm că merităm mai mult decât Kosovo să fim la EURO

Virgil STOIAN 8 iunie 2023 | 00:00 586

SelecÅ£ionerul echipei naÅ£ionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, marÅ£i, într-un interviu acordat FRF TV, că prima reprezentativă trebuie să demonstreze în meciul de la Prishtina din 16 iunie că merită mai mult decât Kosovo să se califice la EURO 2024.

Edward Iordanescu - Trebuie sa demonstram ca meritam mai mult decat Kosovo sa fim la EURO

"Dacă jucătorii la care vom apela vor da tot ce au mai bun pe teren, am încredere că vom ieÅŸi bine din această dublă extrem de grea (n.r. - meciurile cu Kosovo ÅŸi ElveÅ£ia din luna iunie). Nu pregătim însă jocurile la pachet, sunt două meciuri cu adversari diferiÅ£i. AÅŸa că focusul total acum este pe cel de la Prishtina, cu Kosovo. Acolo trebuie să demonstrăm că merităm mai mult decât Kosovo să fim la EURO. Noi am gândit o strategie pentru fiecare dintre cele două jocuri. Sunt meciuri cu adversari cu un nivel valoric deosebit, atât individual, cât ÅŸi colectiv. Noi avem un start bun, am ieÅŸit cu 6 puncte din acÅ£iunea din luna martie. Acum însă lucrurile sunt diferite pentru că vom juca împotriva a două contracandidate. Kosovo e clar o contracandidată, are jucători în Ligue 1, în Primera, în Serie A... sunt jucători care au produs rezultate în aceste campionate. De asemenea, sunt jucători care au câÅŸtigat titluri în Belgia, în Italia, în Turcia, jucători care au demonstrat că ÅŸtiu ce înseamnă performanÅ£a. AÅŸa că ne aÅŸteptăm la Prishtina la un joc extrem de disputat, trebuie să arătăm ca o echipă competitivă, să intrăm cu o determinare la cote maxime", a spus Iordănescu.

El a explicat că nu ÅŸi-a propus un număr de puncte în cele două partide, însă îÅŸi doreÅŸte ca la finalul lor România să fi făcut încă un pas spre calificarea la EURO 2024.

"Nu ne-am propus un număr de puncte în aceste două jocuri, ci la finalul acÅ£iunii, când vom analiza, să putem trage concluzia că am mai făcut un pas către calificare. Cu siguranţă că punctele puse în joc în Kosovo vor conta destul de mult în economia finală a clasamentului. Însă am convingerea că indiferent de ce se întâmplă, în cazul unui rezultat negativ, niciuna dintre echipe nu se poate considera exclusă din lupta pentru calificare. Lupta este lungă ÅŸi merge înainte", a spus tehnicianul.

"Kosovo are un avantaj în raport cu noi, pentru că au mulÅ£i jucători care au activat până în acest weekend în campionate puternice. Iar asta îi Å£ine motivaÅ£i pe ei ÅŸi în plus, e posibil să aibă un tonus mai bun ca noi care am terminat mult mai repede. Dar e momentul să demonstrăm lucruri ÅŸi în final, când vom intra pe teren, toate acestea trebuie să meargă în plan secund. Sigur că aÅŸ fi preferat să nu avem acum o acÅ£iune cu două contracandidate directe. Dar aÅŸa cum ne-am bucurat că în martie am avut, măcar pe hârtie, jocuri mai accesibile, acum trebuie să confruntăm ÅŸi această acÅ£iune. Când vrei să mergi la un European trebuie să confrunÅ£i fiecare adversar. Dacă aÅŸ fi schimbat ceva, ar fi fost să nu avem o dublă în deplasare, pentru că acum jucăm în Kosovo ÅŸi trei zile mai târziu în ElveÅ£ia. Dar poate e tot răul spre bine", a adăugat Iordănescu.

Acesta a răspuns comentariilor din spaÅ£iul public privind selecÅ£ia, spunând că îÅŸi asumă responsabilitatea ÅŸi că fiecare convocare are la bază argumente.

"DiscuÅ£ii despre selecÅ£ie au existat ÅŸi vor exista în continuare. Eu respect părerile, dar pentru mine merg în plan secund. Responsabilitatea este a mea, mi-o asum total. Eu răspund, eu decid. Faţă de acum un an ÅŸi jumătate, când am venit, sunt foarte multe lucruri schimbate. E un grup mult schimbat ÅŸi schimbat în bine. Când facem selecÅ£ia în spate e un proces foarte complex, aÅŸa că sunt decizii care au la bază argumente. Faptul că vor fi tot timpul comentarii, e ceva ce eu nu pot controla. Eu sunt pregătit să îmi asum în continuare responsabilitatea totală pentru fiecare decizie. Dacă aÅŸ da timpul înapoi, nu mai departe de acÅ£iunea din martie, eu aÅŸ face lucrurile exact la fel. Deci deciziile au fost corecte, iar rezultatele certifică ce spun. Presiune multă vine din toate părÅ£ile, este ÅŸi artificială, dar decizia e doar a mea", a afirmat el.

SelecÅ£ionerul este convins că va găsi soluÅ£ii pentru jucătorii care vor absenta de la această acÅ£iune a naÅ£ionalei, precum Florin Niţă, IonuÅ£ Radu sau Vlad ChiricheÅŸ: "Sunt aici să găsesc soluÅ£ii, pentru că sunt situaÅ£ii pe care nu le pot controla când apar accidentări. Pare că mai mult decât altădată, acum au 'căzut' mai mult jucătorii cu experienţă, dar nu avem timp să ne lamentăm, am încredere în cei care sunt aici. Am avut la fiecare acÅ£iune nenumărate probleme, aÅŸa avem ÅŸi acum, dar trebuie să arătăm tărie ÅŸi să mergem mai departe".

În acelaÅŸi timp el este convins că revenirile unor jucători ca Ianis Hagi, Valentin Mihăilă ÅŸi Florinel Coman vor aduce plus valoare. "Ne bucurăm că am reuÅŸit să îi recâÅŸtigăm pentru echipa naÅ£ională. Cred că fiecare dintre ei va veni cu maximă responsabilitate ÅŸi implicare. Eu aÅŸtept de la ei ce aÅŸtept de la fiecare jucător al echipei naÅ£ionale. Să aducă plus valoare ÅŸi energie pozitivă. Pentru că e nevoie să avem un grup unit, e nevoie de forţă. Sunt convins că toÅ£i băieÅ£ii sunt conÅŸtienÅ£i de provocarea care ne aÅŸteaptă", a menÅ£ionat selecÅ£ionerul.

Pentru un rezultat bun în deplasare cu ElveÅ£ia, Edward Iordănescu a menÅ£ionat că este nevoie de unul bun în primul meci, cel din Kosovo.

"La meciul cu ElveÅ£ia avem în primul rând nevoie de un rezultat bun în Kosovo. Pentru că un rezultat bun atrage un alt rezultat bun. Dacă în primul meci vom reuÅŸi un rezultat bun ÅŸi vom arăta ÅŸi un joc consistent, cu siguranţă aceste lucruri ne vor da încredere ÅŸi pentru întâlnirea cu ElveÅ£ia. ElveÅ£ia este o forţă mondială, nu doar europeană, o echipă care participă la toate turneele finale, aÅŸa că va fi o provocare pentru echipa tânără a României", a precizat Iordănescu.

Echipa naÅ£ională de fotbal a României întâlneÅŸte la 16 iunie (ora 21:45), pe Stadionul Fadil Vokrri din Prishtina, selecÅ£ionata statului Kosovo, într-o partidă contând pentru Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024. Într-un al doilea meci din aceeaÅŸi grupă, prima reprezentativă va juca împotriva ElveÅ£iei, la 19 iunie (ora 21:45, Stadion Swissporarena din Lucerna.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515