REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Efect secundar nociv al orezului descoperit de experții americani

Efect secundar nociv al orezului descoperit de experții americani

A.F. 16 mai 2023 | 00:00 386

Un efect secundar nociv al orezului descoperit de experții americani de la Universitatea din Carolina de Nord. Mulți oameni nici nu realizează acest lucru.

Efect secundar nociv al orezului descoperit de expertii americani

Efect secundar neașteptat al orezului

Potrivit oamenilor de știință, orezul gătit poate fi toxic pentru organism. Dacă a fost depozitat la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp, nu ar trebui să îl consumați – în acest caz, probabilitatea de otrăvire crește brusc, potrivit cercetătorilor.

Bacteriile pot fi găsite în orez, spun oamenii de știință. Bacteriile de tipul Bacillus cereus, care pătrund din sol, se găsesc cel mai des în acesta, potrivit actualno.com.

După ce au experimentat diferite moduri de a găti orezul, cercetătorii au descoperit că tratamentul termic nu distruge întotdeauna toate microorganismele care trăiesc în orez. În cazul în care sporii bacterieni care supraviețuiesc după gătire intră în corpul uman odată cu alimentele, acest lucru poate provoca o deteriorare gravă a stării de bine.

Activitatea bacteriilor este însoțită de eliberarea de toxine, inclusiv a celor termostabile, ceea ce provoacă simptome de otrăvire. Potrivit experților, în termen de două ore după ce a fost gătit, orezul trebuie pus în frigider – altfel riscul de otrăvire va fi foarte mare.

„Sporii bacterieni sunt capabili să supraviețuiască la gătitul orezului dacă acesta este depozitat în mod normal la temperatura camerei după ce a fost gătit. În acest caz, sporii cresc și se înmulțesc”, subliniază autorii proiectului științific, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468