REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° ConstanÈ›a Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° ConstanÈ›a Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Efecte secundare incredibile ale medicamentului de diabetici cu care slăbesc vedetele

Efecte secundare incredibile ale medicamentului de diabetici cu care slăbesc vedetele

A.F. 2 mai 2023 | 00:00 346

Ozempic este unul dintre noile ÅŸi puternicele medicamente pentru slăbit care au făcut adevărate furori în ultimele luni. Dar Ozempic ÅŸi alte medicamente similare fac mai mult decât să ajute oamenii să-ÅŸi mute găurile de la curea ÅŸi să intre în Å£inutele vechi: mulÅ£i raportează vise nocturne bizare, vii ÅŸi straniu de realiste, care nu seamănă deloc cu visele lor din trecut, scrie The Wall Street Journal.

Efecte secundare incredibile ale medicamentului de diabetici cu care slabesc vedetele

"Visele Ozempic" pe care aceÅŸtia le-au raportat sunt de-a dreptul trăsnite. Din aventurile pe care oamenii le-au trăit în vis ÅŸi despre care apoi au povestit pe grupurile de pe reÅ£elele sociale nu lipsesc vedetele.
Oamenii au început să viseze cu vedete

Unii au visat că fac parte din distribuÅ£ia unor seriale celebre, alÅ£i că se pregăteau pentru jefuirea unui muzeu împreună cu Jennifer Lopez ÅŸi Ben Affleck. "ÎÅ£i port copilul", îÅŸi aminteÅŸte o femeie că i-a spus în vis lui Dwayne "The Rock" Johnson, despre care credea, judecând după reacÅ£ia lui, că este deschis la ideea de a le fi unite familiile. Chery McLemore s-a bucurat recent să privească o paradă de vaci ÅŸi tauri la o licitaÅ£ie de vite alături de actorul Matthew McConaughey. Apoi, acesta a vrut să se urce pe o mică lamă de companie pe care ea o adusese ÅŸi a trebuit să ridice vocea pentru a-i spune actorului să se oprească. "Bine, poÅ£i să rămâi cu lama ta, eu plec!", a Å£ipat la ea McConaughey înainte de a pleca în trombă. Apoi, doamna McLemore s-a trezit. Excursia ei la o licitaÅ£ie de vite alături de unul dintre bărbaÅ£ii importanÅ£i de la Hollywood a fost doar unul dintre visele pe care doamna le-a avut din februarie, de când a început să ia unul dintre noile ÅŸi puternicele medicamente pentru slăbit care au devenit atât de căutate în ultimele luni.

AceÅŸti adevăraÅ£i ochelarii virtuali puÅŸi peste noapte sunt un efect secundar al acestor medicamente precum Ozempic ÅŸi Wegovy de la Novo Nordisk A/S ÅŸi Mounjaro de la Eli Lilly & Co. Companiile au dezvoltat iniÅ£ial aceste medicamente, care necesită injecÅ£ii săptămânale, pentru a trata diabetul, dar au descoperit apoi că sunt mult mai bune decât vechile medicamente de slăbit pentru a-i ajuta pe oameni să piardă în greutate, cu riscuri controlabile. Food and Drug Administration, agenÅ£ia de reglementare a medicamentelor din SUA, a aprobat Wegovy pentru pierderea în greutate, în timp ce Mounjaro, tratament pentru diabet, este în curs de examinare pentru această utilizare. Ozempic, care are acelaÅŸi ingredient principal ca Wegovy, este aprobat pentru tratarea diabetului, dar este utilizat pe scară largă pentru pierderea în greutate.

Alimentată de susÅ£inerea celebrităţilor, folosirea lui a luat amploare. Pe Facebook ÅŸi pe alte platforme sociale, mii de persoane au făcut schimb de sfaturi despre unde să găsească rezervele limitate ÅŸi cum să gestioneze efectele secundare, inclusiv eructaÅ£iile cu gust de sulf. Apoi, au sărbătorit "mici victorii", cum ar fi legarea mai uÅŸoară a centurii de siguranţă. Visele ciudate sunt un alt subiect fierbinte, ceea ce i-a determinat pe unii utilizatori să înfiinÅ£eze grupuri pe reÅ£elele sociale dedicate rememorării detaliilor ciudate ÅŸi pline de culoare. Contul TikTok "ozempicdreams" postează scurte videoclipuri cu texte care descriu visele trimise de către utilizatori, punându-le pe muzică pentru a se potrivi cu starea de spirit. "Mi-am petrecut noaptea la Home Depot comandând dulapuri ÅŸi electrocasnice noi pentru bucătăria mea! Vânzătorul meu, Clint Eastwood, m-a ajutat să aleg tot ce aveam nevoie", se arată într-unul dintre ele, însoÅ£it de o versiune accelerată a melodiei "Escapism", a cântăreÅ£ilor Raye ÅŸi 070 Shake, citează stiripesurse.ro.

Postarea de pe Facebook a doamnei McLemore despre visul ei de la licitaÅ£ia de vite a atras peste 160 de comentarii, inclusiv câteva care îi admonestau sinele din vis pentru că nu l-a lăsat pe acel Matthew McConaughey imaginar să încalece micuÅ£a lamă. Celebrităţile sunt vedete în multe dintre visele raportate. În cel al unei femei, potrivit unei postări pe Facebook, actorul Jonah Hill servea la mese într-o croazieră, le dezvăluia clienÅ£ilor că ÅŸi-a schimbat numele în "Sundaze" ÅŸi plănuia să renunÅ£e la actoria de film pentru o carieră în cabaret. Oprah Winfrey s-a urcat într-un kart pentru a salva un utilizator de Ozempic care juca într-un meci de baseball în faÅ£a unei mulÅ£imi ostile, potrivit unei alte postări pe Facebook. O altă visătoare Ozempic era pe cale să nască într-un bar ÅŸi a vrut ca actorul Will Ferrell, aflat în apropiere, să-i aducă pe lume copilul.

O purtătoare de cuvânt a Novo Nordisk a confirmat că firma a primit rapoarte despre vise anormale în rândul utilizatorilor de Ozempic ÅŸi Wegovy, dar nu există suficiente informaÅ£ii pentru a stabili dacă medicamentele sunt cele care le provoacă visele. O purtătoare de cuvânt a Eli Lilly a refuzat să comenteze rapoartele privind visele ciudate în rândul utilizatorilor de Mounjaro.

Dr. Caroline Apovian, profesor de medicină la Harvard Medical School ÅŸi co-preÅŸedinte al unui centru de pierdere în greutate la Brigham & Women's Hospital din Boston, suspectează că visele unt legate de modul în care acÅ£ionează medicamentele, care stimulează producÅ£ia unui hormon intestinal ce are receptori în creier. Medicamentele ar putea, de asemenea, să crească cheltuielile energetice (arderile) ale unui utilizator în timpul somnului, ceea ce ar putea contribui la visele vii, a explicat ea. De asemenea, este posibil ca medicamentele să îi ajute pe utilizatori să îÅŸi amintească vise pe care poate că le au în mod normal, dar pe care obiÅŸnuiau să le uite, a declarat Deirdre Leigh Barrett, cercetător în domeniul viselor la Harvard Medical School ÅŸi autor al cărÅ£ii "Pandemic Dreams". În ceea ce priveÅŸte acele apariÅ£ii ale invitaÅ£ilor celebri, dr. Barrett spune că este puÅ£in probabil ca acestea să fie specifice medicamentelor. Ea crede că postările pe reÅ£elele sociale despre celebrităţi în vise ciudate ar putea să-i determine pe alÅ£ii să răspundă cu amintiri similare.

N-ar fi o premieră. Åži alte medicamente au fost recunoscute că provoacă vise ciudate sau impresia că sunt foarte reale. Antidepresivele, inclusiv Paxil ÅŸi medicamentul pentru renunÅ£area la fumat Chantix, sunt asociate cu vise anormale. Prospectele medicamentelor îi sfătuiesc pe medici să ia în considerare ajustarea dozei, dacă pacienÅ£ii au vise ciudate. Arnetrice Knight, o consultantă în frumuseÅ£e din Oxon Hill, Maryland, care ia Ozempic pentru diabet din ianuarie, a declarat că i-a spus medicului său despre visele sale recente, dar acesta i-a spus că nu este o problemă decât dacă începe să fie somnambulă. Adesea, visele ei implică o plimbare liniÅŸtită cu maÅŸina într-o zi însorită ÅŸi o conversaÅ£ie cu pasagerul ei.

"Nimic nu avea sens, dar era în regulă pentru că eram la volan ÅŸi era frumos afară", a povestit ea. Într-o noapte, însă, ea a visat că stătea într-o casă întunecată ÅŸi se uita la televizor, când uÅŸile au dispărut. O figură înfricoşătoare pândea în umbră, iar ea a încercat să scape. "A fost înfricoşător ca la Stephen King", a mărturisit doamna Knight. Visele sunt atât de realiste, a spus ea, încât se trezeÅŸte crezând că încă se află în vis, înainte de a-ÅŸi da seama că este în pat lângă soÅ£ul ei care doarme. Doamna McLemore, cea cu visul cu lama ÅŸi Matthew McConaughey, este din Amarillo, Texas, ÅŸi ia Wegovy. Este mamă a doi copii ÅŸi spune că de obicei visa despre familia ei, dar de când ia Wegovy are întâlniri în somn cu celebrităţi. Pe lângă faptul că a participat la licitaÅ£ia de vite alături de McConaughey, ÅŸi-a cumpărat pantofi cu actorul din "Jurassic Park" Jeff Goldblum, a fost la oftalmolog cu starul din "PiraÅ£ii din Caraibe", Johnny Depp, ÅŸi a făcut un tur al Coreei de Nord cu Minnie Pearl, din celebrul "Hee Haw". În timpul unei excursii cu cortul în Parcul NaÅ£ional Yellowstone, doamna McLemore nu a putut să se pună de acord cu partenera ei din vis din rândul celebrităţilor cu privire la modul de montare a cortului. "Te urăsc, Kathie Lee Gifford!", îÅŸi aminteÅŸte ea că a Å£ipat la starul american.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468