REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de măsline

Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de măsline

Replica API 7 septembrie 2022 | 00:00 808

Până acum, cel mai probabil ați auzit de multiplele beneficii pentru sănătate asociate cu dieta mediteraneană. S-a descoperit că ajută la reducerea inflamației, vă îmbunătățește funcția cognitivă și vă ajută să aveți o inimă mai sănătoasă. Și în timp ce dieta constă din multe tipuri diferite de alimente, una dintre cele mai populare gustări din dieta mediteraneană sunt măslinele!

Indiferent dacă le iubești sau le urăști, măslinele sunt pline de beneficii pentru sănătate, motiv pentru care sunt o bază atât de sănătoasă în multe tipuri de planuri de alimentație sănătoasă.

Veți obține un plus de grăsimi sănătoase

Măslinele sunt formate în mare parte din grăsimi sănătoase și conțin un nivel ridicat de grăsime specifică numită acid oleic, care reprezintă 74% din grăsimea găsită în măsline. Acidul oleic este o grăsime mononesaturată și se știe că ajută la inflamație.

Obținerea mai multor grăsimi „sănătoase” precum grăsimile mononesaturate și polinesaturate în dieta dumneavoastră, mai ales atunci când înlocuiesc grăsimile precum

Vă puteți îmbunătăți funcția creierului

Unul dintre principalele beneficii de a obține mai mulți acizi grași sănătoși în dieta ta este că aceștia vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea și funcționarea creierului. Potrivit Psychology Today, oamenii care mănâncă multe grăsimi mononesaturate au adesea niveluri mai ridicate de neurotransmițător acetilcolină, de care avem nevoie pentru funcții precum păstrarea memoriei și învățarea.

Măslinele conțin, de asemenea, compuși fenolici, care s-au dovedit a avea o legătură cu protejarea împotriva bolilor legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer sau demența.

Vei primi o doză bună de fibre

În timp ce măslinele și uleiul de măsline au multe dintre aceleași beneficii pentru sănătate, unul dintre efectele specifice ale consumului de măsline este că acestea conțin fibre alimentare! De fapt, trei uncii de măsline conservate conțin aproximativ 3,2 grame de fibre, care este o cantitate utilă pentru o gustare mică.

Obținerea suficientă de fibre în dieta ta este una dintre cheile principale pentru o inimă sănătoasă, niveluri sănătoase de colesterol, digestie bună și longevitate în ansamblu, iar măslinele pot fi o parte utilă în atingerea obiectivelor tale de fibre.

Îți poți îmbunătăți sănătatea inimii

Măslinele sunt unul dintre cele mai bune alimente sănătoase pentru inimă pe care le puteți gusta din cauza nivelului ridicat de grăsimi mononesaturate. Potrivit unui raport publicat în Lipids in Health and Disease, s-a descoperit că grăsimile mononesaturate contribuie la reducerea riscului general de mortalitate, accident vascular cerebral și boli cardiovasculare la participanții la studiu.

Grăsimile mononesaturate vă pot ajuta, de asemenea, să reduceți „colesterolul rău” (LDL) și să creșteți „colesterolul bun” (HDL), care, la rândul său, vă poate ajuta să mențineți o inimă sănătoasă, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212