REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ei sunt constănțenii care au făcut cunoscut numele României peste hotare!

Ei sunt constănțenii care au făcut cunoscut numele României peste hotare!

Replica API 23 mai 2022 | 10:25 3768

Oricât de mult succes au în România, vedetele de la noi au încercat să ofere ce este mai bun pentru a da lovitura și peste hotare. Desigur, și Constanța a oferit străinilor nume de valoare, dintre care amintim de Inna, Alexandra Stan, Costi Ioniță, Simona Halep, Gheorghe Hagi sau Sebastian Stan.

Inna

Elena Alexandra Apostoleanu sau Inna, așa cum o știu fanii, s-a născut pe 16 octombrie 1986, în Mangalia. Aceasta și-a început cariera în anul 2008, alături de trupa Play&Win, an în care a fost lansat și primul său single ,,Hot”, piesă ce a făcut-o celebră atât în România, cât și în țări precum Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia sau Grecia. Artista constănțeană a avut de-a lungul timpului colaborări ce au reușit să o propulseze pe cele mai mari scene din lume, alături de artiști celebri precum J Balvin, Pitbull, Daddy Yanke sau Sean Paul.

Dorian

Constănțenii Dorian-artist, și producătorul Andrei Mihai, formează SHOEBA, un proiect muzical care a câștigat, în august 2020, cel de-al doilea disc de aur, în Franța. Primul l-au obținut anul trecut, în Belgia, cu piesa “Signals”.

Andrei Mihai și Dorian

Dorian este artist și compozitor HaHaHa Production, născută la Constanța, care s-a lansat în 2013 pe piață muzicală din România. Dacă vă întrebați de unde atâta talent, precizăm că Dorian este fiul sopranei Florența Mrainescu. În 2014 a lansat single-ul de succes “Mare albastră”, și a avut colaborări cu artiști precum Feli, Sore, Andra, Alexandra Stan, Smiley.

Alexandra Stan

Alexandra Stan s-a născut pe 10 iunie 1989, în Constanța, devenind una dintre cele mai cunoscute artiste de la nivel mondial. Artista a devenit cunoscută în anul 2009, atunci când a lansat single-ul ,,Lollipop”. Un an mai târziu, odată cu lansarea piesei ,,Mr. Saxobeat”, blondina avea să se bucure de succesul internațional, piesa devenind hit în mai multe țări precum Noua Zeelandă, Marea Britanie, Australia, Canada sau Statele Unite, Germania, Finalnda, Elveția și Japonia. În continuare artista se bucură de un succes răsunător peste granițele României.

Costi Ioniță

Costi Ioniță s-a născut pe 14 ianuarie 1978 în Constanța. A început să cânte de la vârsta de 6 ani, iar de atunci numele său a ajuns să fie cunoscut în întreaga lume. Fost component al trupei Valahia, artistul a ajuns în prezent în colaboreze cu numele grele din Statele Unite ale Americii. Printre aceștia se numără Shaggy, Daddy Yaknee, J Balvin sau Nicky Jam.

Andreea Bănică

Andreea Bănică este o altă artistă constănțeancă care a ajuns cunoscută și peste hotare. Născută în Eforie, la 21 iunie 1978, a făcut parte din grupul Exotic, împreună cu Claudia Pătrășcanu și Julia Chelaru, după care a înființat trupa Blondy împreună cu Cristina Rus.După aceea a urmat o carieră solo, câștigând premii la festivaluri ca: Romanian Music Awards, Romanian Top Hits, Mtv European Music Awards sau Balkan Music Awards. Piesele ei Love In Brasil și Sexy au ajuns numărul unu în topurile din România, Bulgaria și Serbia. Artista este născută în Eforie.Simona Halep

Simona Halep, locul I WTA

Nici sportivii nu s-au lăsat mai prejos și au dus numele României pe cele mai înalte culmi. Dintre aceștia o amintim pe Simona Halep, cunoscuta tenismenă de la malul mării, și-a făcut un nume peste hotare și devenit una dintre cele mai apreciate tenismene din lume. Simona a început să joace tenis la 4 ani, fiind antrenată de fratele ei mai mare. Halep a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019. A ocupat această poziție timp de 64 de săptămâni, fiind din acest punct de vedere a zecea din istoria tenisului în clasamentul longevității ca lider al circuitului. Halep a încheiat anii 2017 și 2018 pe primul loc în lume în clasamentul WTA. În prezent se află pe locul 19 mondial.

Halep a câștigat turneele de Grand Slam de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), pierzând anterior alte trei finale: două la Roland Garros (2014, 2017) și una la Australian Open (2018). A disputat și finala Turneului Campionilor (2014). De-a lungul carierei a câștigat 23 de titluri WTA la simplu și a disputat 18 finale, fiind cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României.Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi, supranumit ,,Maradona Carpaților”

Supranumit ,,Maradona Carpaților”, Gheorghe Hagi s-a născut pe 5 februarie 1965, în Săcele, fiind unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi în Europa anilor '80 și '90 și cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Hagi a jucat pentru naționala României la trei campionate mondiale în 1990, 1994 (unde a fost numit în World Cup All-Star Team) și 1998, cât și în trei campionate europene în 1984, 1996 și 2000. A avut 125 de prezențe pentru România, al doilea după Dorinel Munteanu, și este pe prima poziție a marcatorilor (alături de Adrian Mutu) cu 35 de goluri.

Gheorghe Hagi deține hotelul de patru stele Iaki din Mamaia. De asemenea, este fondatorul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi și al clubului Viitorul Constanța.Sebastian Stan

Sebastian Stan, vedetă la Hoollywood

Sebastian Stan, născut la Constanța, s-a mutat în New York când avea 12 ani, devenind unu dintre actorii cei mai cunoscuți din seria Universului Cinematic Marvel. Sebastian joacă în unele dintre cele mai cunoscute filme cu supereroi din Universul Marvel.

Printre titlurile de filme importante în care Sebastian a jucat se numără Black Panther (Pantera Neagră), The Martian (Marțianul), alături de Matt Damon, precum și Black Swan (Lebăda neagră), filmul în care joacă cunoscutele actrițe Natalie Portman, Mila Kunis și Winona Ryder.

Și acestea sunt doar o parte dintre exemple.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia sunt minoritarii cei mai reprezentativi.
0
0
ati uitat-o pe RUBY! ha ha ha!
0
0
In concluzie, cei cu creier adevarat in cap nu conteaza.
1
0
si despre ce e articolul a**a ?
2
0
Ce n-ai da tu sa fii ca ei...Mars!
0
0
Numa oameni de cultura agricola in topul a**a
0
0
dar isi aminteste cineva vreun cantec din repertoriul persoanei afoane din eforie...!?!
1
0
a ti uitat sa o treceti in ziar pe mitrofan raluca de la regia de drumrui care promoveaza regia cu partide de sex oral la sefi toti stiu raluca despre tine
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218