rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ei sunt investitorii din Olimp care defrișează Pădurea Comorova! Video

Pădurea Comorova, singura pădure de pe litoralul Mării Negre, creată sub patronajul Regelui Carol I prin fondurile bugetare ale Statului, se află în mijlocul unui scandal de proporții. Conform organizației USR Mangalia, parte a pădurii a început să fie defrișată pentru interesele unor investitori imobiliari, care doresc să dezvolte două proiecte imobiliare cu blocuri de 10 etaje. ,,Unul dintre proiecte este încă în consultare publică pe site-ul Primăriei Mangalia”, spun cei de la USR, făcând referire la Planul Urbanistic de Detaliu în vederea ridicării a 3 imobile de 10 etaje, înaintat de Fleancu Paulina, deținătoarea respectivului teren, alături de Ion Fleancu, Ionuț Cosmin Fleancu și Roxana Fleancu. Contactați pentru un punct de vedere cu privire la acuzațiile aduse, reprezentații Novum Invest au declarat, pentru Replica de Constanța, că terenul aflat în proximitatea complexului turistic Novum by The Sea nu este parte constitutivă a Pădurii Comorova, fiind prezent în registrele de carte funciară în categoria ,,terenuri intravilane libere cu destinația curți construcții”.

Pădurea Comorova se află sub asediul dezvoltatorilor imobiliari sau, cel puțin, astea sunt acuzațiile aduse de către organizația USR Mangalia. Într-un comunicat transmis pe pagina oficială a partidului, reprezentanții afirmă că pădurea a început să fie defrișată din cauza intereselor imobiliare ale dezvoltatorilor, făcând referire la unul dintre proiectele înaintate de Fleancu Paulina, deținătoarea terenului, alături de Ion Fleancu, Ionuț Cosmin Fleancu și Roxana Fleancu, către Primăria Mangalia. ,,Pădurea, care a fost parte a zonei protejate Comorova, a fost vândută de către Primăria Mangalia pentru doar câțiva euro/mp. În acest moment se pregătește terenul pentru dezvoltarea a două proiecte imobiliare cu blocuri de 10 etaje. Unul dintre proiecte este încă în consultare publică pe site-ul Primăriei Mangalia.”, se arată în comunicatul publicat.

Iată la ce proiect fac referire cei de la USR Mangalia

Pe site-ul Primăriei Mangalia este încărcat un anunț public în vederea demarării procedurii de informare și consultare a publicului, precum și pentru obținerea avizului arhitectului șef și pentru inițierea proiectului de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism ,,Plan Urbanistic de Detaliu în vederea: Construire 3 imobile 3S+P+10E duplex – apartamente de vacanță, piscină, bar, împrejmuire teren și organizare de șantier”, pentru imobilul situat în municipiul Mangalia, stațiunea Olimp, numărul 25, lot 1 și lot 2, identificat prin nr.cad. 112447.

Ce se propune în proiectul înaintat către Primăria Mangalia

Conform memoriului de prezentare înaintat de către Fleancu Paulina către Primăria Mangalia, se dorește elaborarea soluției urbanistice, pentru amplasarea a trei imobile cu destinația de apartamente de vacanță 3S+P+10E duplex, în vederea aprobării de către Consiliul Local Mangalia. De asemenea, proiectul are ca scop dimensionarea, zonificarea funcțiunilor propuse: piscină, bar, apartamente de vacanță, integrarea în fondul construit existent, rezolvarea accesului auto și pietonal pe parcela, echiparea cu utilități edilitare. Amplasamentul lucrării este situat în județul Constanța, municipiul Mangalia, stațiunea Olimp, strada Olimp, numărul 25, lot 1 și lot 2. Proiectul avea la bază certificatul de urbanism numărul 566 din 08.09.2021 eliberat de Primăria Municipiului Mangalia.

Ce spun reprezentanții Novum Invest?

Contactați pentru a răspunde acuzațiilor aduse de către USR Mangalia, reprezentanții Novum Invest, au transmis că terenul defrișat în luna februarie a anului 2021 și aflat în proximitatea complexului turistic Novum by The Sea nu este pare constitutivă a Pădurii Comorova, fiind prezent în registrele de carte funciară în categoria ,,terenuri intravilane libere cu destinația curți construcții”. ,,Terenul intravilan a fost achiziționat în baza a două contracte, respectiv contractul 1674 din data de 13.11.2017 și contractul 542 din data de 29.03.2018, pentru dezvoltarea proiectului Novum by The Sea. Respectivul teren face parte din intravilanul construibil al orașului Mangalia, stațiunea Olimp. Construcția ce va fi proiectată se încadrează în categoria stabiliment local public de tip sală de bal/conferințe și are două nivele: subsol și parter. În viitor, complexul turistic Novum by The Sea se va extinde și va îngloba alte construcții menite să promoveze turismul zonal atât pe pe plan național, cât și pe plan internațional. Încheiem prin a informa că proiectul că proiectul Novum by The Sea nu urmărește destabilizarea naturală a zonei, investind sute de mii de euro în amenajarea spațiilor verzi. 70% din suprafața complexului turistic este acoperită de verdeață, spațiul construit fiind considerabil mai mic decât suprafața spațiului verde.”, au declarat reprezentanții Novum by The Sea, pentru Replica de Constanța.

Cristian Radu

Contactat pentru un punct de vedere, primarul orașului Mangalia, Cristian Radu, nu a răspuns apelurilor telefonice până la închiderea ediției. Vom reveni cu update în momentul în care acesta va răspunde.

Pădurea Comorva, scoasă de sub regim silvic printr-o hotărâre a Consiliului Local Mangalia

Într-o sinteză a raportului de audit privind ,,Situația patrimonială a fondului forestier din România, în perioada 1990-2021”, a Curții de Conturi a României, Pădurea Comorova a fost scoasă de sub regimul silvic printr-o hotărâre a Consiliului Local Mangalia. Pădurea Comorova, singura pădure de pe litoralul românesc al Mării Negre și cea mai importantă pădure din punct de vedere științific de pe întreg litoralul acestei mări. Aceasta a fost creată prin eforturile de 20 de ani (1890 – 1910) ale silvicultorilor, sub patronajul Regelui Carol I din fondurile bugetare ale Statului. Prima mare agresiune asupra acestei păduri a fost făcută în perioada 1967-1968, când circa 259 ha au fost scoase din fondul forestier și parțial defrișate pentru construcția stațiunilor Olimp, Neptun și Jupiter. Prin Hotărârea Consiliului Local Mangalia nr. 136/28.11.2000, suprafața din pădurea Comorova a fost trecută din proprietate publică în proprietate private a Municipiului Mangalia, iar prin HCL nr. 107/24.04.2003 ,,se aprobă folosirea definitive sau temporară a terenurilor forestiere în suprafață de 431,70 ha în alte scopuri decât silvice (…) pentru extinderea intravilanului municipiului Mangalia.

Video:

Andreea VREJOIU

marţi, 25 ianuarie 20229312
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Florin Piersic Jr., dezvăluire sfâșietoare: 'Între mine și tata e o ruptură!'
Comentarii

05Adri(25 ian 18:18)
Cata spghaga si cui o fi dat ?! Pe noi chiar ne intereseaza .
07bdjdj(25 ian 17:45)
Padurea Comorova nu facea parte dintr-o rezervatie? Cum a fost vanduta?
017hoti escroci nu investitori(25 ian 12:42)
alt episod din jaful de 32 de ani din tara asta
021bobe(25 ian 11:30)
planul nostru de dezvoltare se numeste : Dupa Noi Potopul
125Fizuica mancatoare(25 ian 09:16)
De kkt sluga molimei hastagiste. Huooooo huooooo. Sa ma kk in steaia coastra de tradatori de neam!
118ion(25 ian 08:37)
retrocedarile de paduri din fondul forestier au fost facute in baza legilor nu prin hotarari de consiliu local chiar daca ele figurau in intravilan ca trupuri separate ! hotararea se poate ataca!
040Intrebare(25 ian 08:01)
Suntem un stat bananier. Se defriseaza ca in jungla. Organele statului stau si se uita, sau sunt parte la ce se intampla?
134chichi(25 ian 07:46)
Dar chiar astia care fac asa ceva nu po t fi trasi la raspundere? Cu ce ocupa organele?
027mangaliot(25 ian 07:24)
de cind a venit jumi juma primar este jale
058Laur(25 ian 05:01)
Jupanul Iorgus e de vina. El era tartorul si la privatizarea Neptun Olimp si la impartirea padurii. Nu are nici o remuscare. Nici Radu nu e strain, doar a continuat metehnele incepute de Iorgu. Pacat de padurea pe care am avut-o. Copiii nostri nici nu isi vor aminti de ea.
453Ca-n codru(25 ian 00:42)
Ce aberatii se scriu aici.Daca se defriseaza cum sa fie teren intravilan construibil?! Si cum a fost achizitionat daca era padure? Mare ti-e padurea, asa ca defrisati in continuare si construiti betoane !
mai mult...Replica
19 mai 20:39ReplicaANM: Un nor de fum din zona Cernobîl se deplasează către nordul Mării Negre

ANM transmite că un nor de fum care conține izotopi radioactivi din zona Cernobîl se deplasează către sud,...1422

20 mai 00:27ReplicaAfacerile cu casele de amanet nu prea mai merg la malul mării! Video362
20 mai 00:23ReplicaPaznicii unui fost consilier PSD vor păzi Primăria Mangalia!320
20 mai 00:10ReplicaŞi ITM achiziţionează maşini noi prin programul Rabla!

Vestea cea bună în legătură cu achiziționarea unor noi autoturisme prin programul rabla a sosit la ITM, acolo unde...182

20 mai 22:46ReplicaLui Petre Stancă, hotelul Maria i-a adus profit și l-a scăpat de datorii!272
20 mai 00:19ReplicaUn membru al clanului Ștefana, din Tuzla, condamnat după ce a fost prins cu un permis de conducere fals251
20 mai 00:46ReplicaCe zic aleşii noştri despre introducerea impozitului progresiv. Video

PSD a anunțat luni, 16 mai, că intenționează introducerea unui impozit progresiv. Subiectul este unul destul de...230

20 mai 22:43ReplicaRăsturnare de situație în cazul rusului căutat prin Interpol!232
20 mai 00:00ReplicaSubstanţe periculoase s-au scurs din Azovstal şi riscă să ajungă în Marea Neagră313
20 mai 00:13ReplicaProfesorii din Constanţa cred că schimbările din învăţământ îi derutează pe elevi

Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației încă din luna decembrie a anului 2020, vrea să dea un aer fresh...132

20 mai 21:55ReplicaVariola maimuţei, boala care riscă să producă o nouă pandemie, a ajuns și în Italia479
20 mai 00:11ReplicaVin zile caniculare în România!380
Vremea
11.2°11.2° - 12.9° vineri, 20 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 4.83 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/496113217157
5/40282520212419
joker344224173915
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mai 00:00SportFotbal: Liverpool s-a apropiat la un punct de Manchester City, înaintea ultimei etape din Premier League

Câştigătoarea titlului de campioană a Angliei la fotbal în acest sezon va fi decisă în ultima etapă, după ce FC...90

20 mai 00:00SportFotbal: FC Barcelona nu este dispusă să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Lewandowski

Clubul FC Barcelona nu este dispus să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Robert Lewandowski,...79

20 mai 00:00SportCiclism: Eritreeanul Biniam Girmay a câştigat etapa a 10-a a Turului Italiei

Ciclistul eritreean Biniam Girmay (Intermarche - Wanty) a câştigat surprinzător, marţi, la sprint, etapa a 10-a a...80

20 mai 00:00SportTenis: Feliciano Lopez a pus capăt unei serii de 79 de turnee de Mare Şlem consecutive

Spaniolul Feliciano Lopez, unul dintre "veteranii" circuitului profesionist de tenis, a pus capăt unei serii de 79 de...88

Local
20 mai 23:15LocalUrmărire ca-n filme pe Aurel Vlaicu: Un șofer a făcut pe zmeul!

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au procedat la...477

20 mai 23:15LocalBărbat din Medgidia, reținut pentru furt calificat

Urmare a cercetărilor în 3 dosare penale care vizează săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, respectiv...347

20 mai 23:15LocalAccident rutier în zona Vivo, victima este un motociclist

485

20 mai 00:00LocalAlertă! O persoană a fost găsită moartă, la o ghenă de gunoi din Poarta 6. Video

Alertă în Poarta 6, după ce o persoană a fost găsită fără suflare la o ghenă de gunoi din apropierea pieței!...2881

20 mai 22:09LocalAccident rutier în Constanța: O motocicletă a derapat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 19 mai, în Constanța, la intersecția...485

20 mai 23:15LocalAccident rutier în Constanța: victima, un biciclist

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină joi, 19 mai, la intersectia str. Renașterii cu...327

20 mai 23:16LocalPeste 70.000 de persoane au intrat miercuri în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a informat că, în cursul zilei de miercuri, la nivel naţional, prin...284

20 mai 23:16LocalRAJA a finalizat lucrările de remediere a avariei de pe conducta magistrală

Lucrările de remediere a avariei pe conducta magistrală de apă, cu diametrul de 800 mm, din incinta Sursei Cișmea 1C...335

20 mai 23:17LocalConcursul de rachetomodele şi aeromodele „Hermann Oberth”, în perioada 20 – 21 mai, la Tuzla

382

Politică
20 mai 00:00PoliticăPremierul portughez: Rusia să nu aibă nicio îndoială privind determinarea aliaţilor de a apăra teritoriul NATO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, a declarat, joi, că războiul din Ucraina, provocat de Rusia, a generat...90

20 mai 00:00PoliticăIohannis: Realitatea actuală ne determină să consolidăm apărarea NATO în regiunea Mării Negre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că realitatea actuală, determinată de războiul Rusiei împotriva...88

20 mai 00:00PoliticăCiucă: Prezenţa soldaţilor portughezi în România - demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre

88

20 mai 22:45PoliticăGuvernul vrea TVA diferenţiat pentru diverse produse

Guvernul pregăteşte noi măsuri fiscale. Potrivit unor surse, Executivul ia în calcul recalcularea taxelor şi...304

20 mai 22:45PoliticăAcordul între România şi Portugalia privind cooperarea în domeniul apărării, semnat

Miniştrii Apărării român şi portughez, Vasile Dîncu şi Helena Carreiras, au semnat, joi, la Bucureşti, Acordul...286

20 mai 22:45PoliticăVirgil Popescu, gaură de 50 milioane de euro în bugetul Ministerului Energiei

446

Interviuri
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4130

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3348

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

3500

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1637

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...1877

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3126

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2361

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6131

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

11437

Monden
20 mai 00:00MondenŞuie Paparude, Paraziţii, Vama, Damian Drăghici, Taraf de Caliu vor cânta la prima ediție a festivalului MIEZ

Prima ediţie a Festivalului Miez se desfăşoară în perioada 20 - 22 mai, în Bucureşti, pe malul lacului...97

20 mai 00:00MondenAmber Heard se apără în faţa avocaţilor: 'Nu l-am agresat niciodată pe Johnny Depp!'

Amber Heard a respins ferm, marţi, acuzaţiile avocaţilor lui Johnny Depp care o acuză că a fost violentă,...85

20 mai 00:00MondenDiana Ross, cap de afiş la concertul dedicat reginei Elisabeta a II-a

89

20 mai 00:00MondenCum și-a propus Sânziana Buruiană să intre în Cartea Recordurilor? Multe femei consideră gestul bizar

Sânziana Buruiană își dorește cu ardoare să intre în Cartea Recordurilor, cu ajutorul unui obicei neașteptat!...92

20 mai 00:00MondenJohnny Depp este într-o relație cu avocata sa, Camille Vasquez?

Procesul dintre Johnny Depp și Amber Heard se desfășoară deja de mai bine de o lună, iar declarațiile actorilor...90

20 mai 00:00MondenCe bine arată fiul lui Cristiano Ronaldo! Cei doi au abdomenul identic

Ronaldo și-a încântat fanii, dar mai ales fanele, cu o fotografie într-un slip de modă veche. De această dată,...91

20 mai 00:00MondenCharlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat familiei 30 milioane de lire sterline

Charlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat soției și fiicei sale o avere de 30 milioane de lire...92

20 mai 00:00MondenKenneth Branagh îl va interpreta pe Boris Johnson în serialul 'This England'

Actorul şi regizorul nord-irlandez Kenneth Branagh îl va interpreta pe prim-ministrul britanic, Boris Johnson, în...86

20 mai 00:00MondenFestivalul de la Cannes a debutat cu vedete elegante, un film cu zombi şi puţine măşti sanitare

87

Mapamond
20 mai 00:00MapamondCoronavirus: 'Zero Covid' în Shanghai, dar măsurile de carantinare continuă

''Zero Covid'': Autorităţile din Shanghai au anunţat marţi că s-a încheiat epidemia de coronavirus (cu excepţia...100

20 mai 00:00MapamondCâteva sute de persoane au manifestat la Londra împotriva extrădării lui Julian Assange în SUA

Între 200 şi 300 de persoane au manifestat marţi la Londra pentru a cere guvernului britanic să refuze să-l...84

20 mai 00:00MapamondCoronavirus: Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere în Americi

92

20 mai 00:03MapamondAmbasada Rusiei la București îi ia peste picior pe cei care vorbesc de boala lui Putin

Ambasada Rusiei la Bucureşti cataloghează drept „speculaţii” informaţiile privind starea de sănătate precară...320

20 mai 00:00MapamondRusia anunţă introducerea unei arme noi cu laser în dotarea forţelor sale armate

Rusia susţine că este aproape de a introduce în dotarea armatei sale un laser de mare putere pentru a doborî drone...89

20 mai 00:00MapamondTunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană

Un tunel lung de 530 de metri care lega oraşul american San Diego, din California, de oraşul mexican Tijuana a fost...84

20 mai 00:00MapamondCoronavirus - Grecia: Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în avioane şi spaţii publice închise

Grecia a anunţat miercuri că de la 1 iunie măştile de protecţie în avioane şi în spaţii publice închise nu vor...92

20 mai 00:04MapamondProcuratura italiană: Berlusconi avea 'sclave sexuale' și era supranumit 'sultanul'

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, 85 de ani, avea "sclave sexuale" la petrecerile pe care le organiza în...634

20 mai 00:04MapamondTurcia a blocat negocierile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei

447

Sănătate
20 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 117 persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Ministerul Sănătăţii a informat că în unităţile sanitare de profil sunt internate 760 de persoane cu COVID-19,...92

20 mai 00:00SănătateIntervenţie dificilă de excizie a unei tumori de 12 kilograme, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureș

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU)...86

20 mai 00:00SănătateGuvernul a aprobat un proiect privind metodologia de raportare în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări

94

20 mai 00:00SănătateCum îți poate salva viața monitorizarea tensiunii arteriale

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, dar și în România, iar...96

20 mai 00:00SănătateBoala înfiorătoare care începe să îngrozească Europa: Zeci de cazuri de variola maimuței

După Marea Britanie, Spania şi Portugalia au anunţat la rândul lor, miercuri, că au identificat aproximativ...90

20 mai 00:00SănătateOamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID

Oamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID. Pe...83

20 mai 22:46SănătateAmenzi pentru medicii care nu declară cazurile de boli transmisibile

Guvernul României a aprobat miercuri o hotărâre care vizează conținutul și metodologia de colectare și raportare...402

20 mai 22:46SănătateAnularea certificatului digital COVID-19 la nivelul UE, dezbătută

18 europarlamentari, printre care și medicul român Tudor Ciuhodaru, au înaintat Parlamentului European o propunere de...453

20 mai 22:47SănătateRevoltă în sănătate împotriva DSU, condus de Raed Arafat

572

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT