REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 27 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6315
15.7° Constanța Luni, 27 Martie 2023 Anul XX Nr. 6315

Ei sunt șarlatanii care înșală comercianții din Tomis 3! Video

Ei sunt șarlatanii care înșală comercianții din Tomis 3! Video

Virgil STOIAN 25 februarie 2023 | 00:00 24111

Atenție, constănțeni! O bandă de șnapani bântuie prin Constanța, înșelând în special vânzătoarele de la patiserii, fast-food-uri și alte locații care servesc la geam. Mai exact, banda a acționat în piața Tomis, în zilele de 22 și 23 februarie, păcălind angajatele unui fast-food. Modul de operare este unul clasic, hoții purtând fie glugi, fie căciuli mari pentru a nu fi vizibili pe camere de supraveghere. Apoi, fie prin metoda schimbării banilor fie prin cea a cumpărării unui lucru și apoi la renunțarea la el, înșală vânzătoarele cu sume cuprinse între 50 și chiar 300-400 de lei. Una dintre „calitățile” escrocilor este iuțeala de mână dar și logoreea, prin care „amețesc” pur și simplu persoanele pe care le păcălesc.

Ei sunt sarlatanii care insala comerciantii din Tomis 3! VideoCei doi hoți

Un fast-food din piața Tomis 3 a căzut victimă șarlatanilor, pe 22, respectiv 23 februarie. Prima faptă s-a petrecut marți, 22 februarie, atunci când un bărbat între două vârste, a vrut să schimbe mai multe bancnote de 10 lei. Cu toate că inițial a numărat 60 de bancnote, până când vânzătoarea i-a dat suma aferentă în bancnote de 50 de lei, bărbatul reușit să facă nevăzute 200 de lei, fără ca aceasta să observe. 

A venit un bărbat care se pare că filează activitatea noastră, pentru că a mai făcut schema cu schimbarea banilor si acum 3 ani jumătate. A încercat schema cu una dintre angajatele noi, pentru că știa că nu i-ar fi mers cu cele vechi. A numărat banii în fața fetei, și până aceasta s-a întors cu bancnotele mari, probabil că a folosit metoda capac, adică a înlocuit teancul de bancnote numărat inițial cu unul pe care îl avea gata pregătit, unde erau cu 200 de lei mai puțin. Probabil că ne-a urmărit și a dat lovitura când a văzut că e o angajată nouă.” a declarat una dintre angajatele fast-food-ului.

Ei sunt sarlatanii care insala comerciantii din Tomis 3! Video
La doar o zi după acest ”șmen”, o doamnă care părea destul de respectabilă, a cerut un suc la 6,5 lei, încercând să plătească cu o hârtie de 50 de lei, cu una de 1 leu și mărunțiș, pentru a primi înapoi 45 de lei. După ce s-a răzgândit de mai multe ori în privința băuturii dorite, femeia a renunțat să cumpere însă a ținut-o morțiș că i-a dat bancnota de 50 de lei vânzătoarei, aceasta dispărând de asemenea ca prin minune, fără să o păcălească însă pe vânzătoare.

A venit o doamnă și a cerut un suc, care costă 6,5 lei. A scos o hârtie de 50 de lei, una de 1 leu și 50 de bani mărunți, ca să îi dau 45 de lei rest. Mi-am dat seama că vrea să mă păcălească în momentul în care mi-a zis să pregătesc restul. Apoi a vrut alt suc, m-a tot învârtit timp în care bancnota de 50 de lei a dispărut. Până la urmă zis că nu mai vrea nimic, când i-am zis să îmi dea bancnota de 50 de lei. Pe mine nu a reușit să mă păcălească, însă cred că a încercat la toate locațiile de pe aici”, a declarat pentru Replica, una dintre fetele puse la încercare de șarlatană.”

Ei sunt sarlatanii care insala comerciantii din Tomis 3! Video
Cele două scheme de furtișag sunt unele destul de cunoscute care sunt aduse acum în actualitate. Pe lângă metodele descrise, pungașii se folosesc și de alte tertipuri, cum ar fi folosirea de șepci, căciuli, sau orice alte obiecte care să le acopere fața, nu dau lovitura decât în locuri care servesc în stradă, și nu în interior, pentru a avea libertate de mișcare dar și pentru a putea să stea acoperiți.

Persoanele păgubite urmează să depună plângere penală, însă până atunci toți constănțenii sunt sfătuiți să fie atenți la asemenea scheme de furt.

De asemenea, sesizăm pe această cale și Poliția să acorde o mai mare atenție, mai ales în această perioadă destul de delicată din punct de vedere economic pe care toată lumea o resimte.  

Oricine are informații despre aceste două persoane ne poate contacta pe adresa de mail replicapres@yahoo.com sau la numărul de whatsapp 0742.138.005.

Video:

Femeia care cere un suc și păcălește cu 50 de lei

Video:

Hoața studiază terenul

Video:

Bărbatul care schimbă bani și păcălește vanzătoarea cu 200 de lei

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamna cu gluga mi a facut un oral minunat Tipul ma lasat in rect la el cu totul Oameni profesioniști si si ieftini
1
3
c***i ! Trebuie impuscate, gazate etc
0
1
De ce nu scrieți că este vorba despre fast-foodul vostru ???
3
5
Cat de p****i sa fie și vânzătorii aia?
6
6
ACESTIA SUNT.....ROMANII VULNERABILI...PENTRU CARE SE FAC TOATE EFORTURILE DE A FI AJUTATI....TICHETE DE HRANA...VAUCERE...AJUTOARE DE INCALZIRE....IAR EI STAU LA UMBRA ...NUCULUI BATRAN...SA NE MANDRIM CU EI...ACESTIA SUNT VIITORUL DE AUR ...SI SA LE DAM...DE TOATE...EI NE VOR ...VOTA..
66
0
Nu inteleg de ce pol locala nu sta nonstop in piete,gari si alte locuri aglomerate unde se fac infractiuni
21
5
c***i b0rate
23
1
10 ani in delta la taiat stuf
24
0
Daca ar da meditatii la mathematica, ar castiga mai bine.
10
1
hai ca nu e greu sai prindeti dar sai duceti direct la puscarie
19
1
piata tomis III, e plina de militieni, care probabil si-au pastrat obiceiurile de a dormi in post.
31
4
Să înceapă lumea să îi compătimească spunând că sunt nevoiți să fure de foame și că pe funcționarii publici care comit fapte mult mai grave nu îi trage nimeni la răspundere, așa că și ăștia trebuie iertați. r*mânii au o plăcere și o satisfacție ENORMĂ să compătimească nelegiuiți și fac gură când legea e aplicată cu aceștia.
32
1
Mai multă atenție din partea vânzătorului. Se știe că în piețe sunt tot felul de șarlatani, șmenari și bombardieri de 2 lei și 50 de bani. Întâi îi iei banii,apoi îi dai restul și marfa. Banii la vedere să nu poate ajunge la ei din fața tejghelei. Păcat de cine pierde că aceștia muncesc.
20
5
luati slibovita si dati-mi fernetu.
23
2
După fete sunt c***i.
34
2
Scoateți mâna hoților și aceasta se va opri rapid
21
1
Amenda sau puscaria ii va manca pe cei 2 hoti bandit!! Ha
19
4

REPLICA

LOTO

6/49
21333614235
5/49
172423372234
joker
5253282912