REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

El este muncitorul care a murit îngropat de viu, la Castelu

El este muncitorul care a murit îngropat de viu, la Castelu

Replica API 30 iulie 2022 | 11:34 5453

Un groaznic accident de muncă a avut loc în cursul zilei de vineri, 29 iulie a.c., în comuna constănțeană Castelu. Doi muncitori care lucrau la o rețea de canalizare au fost prinși sub un mal de pământ. Din păcate, unul dintre bărbați a fost acoperit de pământ, iar salvatorii nu au mai putut face nimic pentru acesta. Bărbatul mort avea doar 34 de ani și era tată a 2 fete, iar în toamna acestui an urma să se recăsătorească.

Dragoș Toader este muncitorul care a pierit în urma accidentului de muncă cumplit în cursul zilei de vineri, 29 iulie a.c., la Castelu. Avea doar 34 de ani,, era tatăl a 2 fete, iar în toamnă urma să se recăsătorească.

,,Dumnezeu e nedrept când nu ne cheamă în ordinea în care ne-a trimis pe pământ. Nu înțeleg de ce ia la el tineri nevinovati. Ca profesor, durerea e și mai mare când înaintea ta pleacă un tânăr fost elev.

Dragoș Toader mi-a fost elev, acum vreo 20 de ani, în prima clasă coordonată la Școala din Nicolae Bălcescu. Rar mi-a fost să văd un ghinionist mai mare. În scurta sa existență, a atras ca un magnet toate necazurile posibile. A rămas orfan de tată de copil. Apoi, și-a crescut singur fetițele (ca două păpuși) părăsite de mamă. Deși, uneori, problemele îl copleșeau, nu s-a plâns niciodată.

În septembrie, urma să intrăm în biserică din comună, ca să-l “nășesc” într-un nou început de drum. Dumnezeu s-a opus. Intru acum în biserică ca să-l conduc pe ultimul drum. Nu mai am cuvinte, nu știu ce să mai zic.

A murit stupid, după un ultim ghinion: la muncă, un mal de pământ surpat, s-a prăbușit peste el. Avea doar 33 de ani. Sper că a plecat spre cer într-o lume mai bună, pe o cale dreaptă. Pentru că, pe pământ, complicat i-a fost drumul. Mi-e tare teamă de momentul când fetele lui o să mă întrebe: “De ce, nașule?”

Dumnezeu să te odihnească în pace, finu Dragoș, să ajute fetele să meargă înainte! Dacă există “lumea cealaltă”, sigur, ne vom revedea, mai devreme sau mai târziu...”, este unul dintre mesajele postate pe rețelele de socializare.

Mai multe detalii puteți citi aici: Un muncitor a murit îngropat de viu, la Castelu, iar altul a ajuns la spital. Video

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De vina a fost si muncitorul. Nu-ti da viata pt munca nsigura. Daca patronul nu face nimic, tu de ce nu-ti asiguri masuri de protectie?
0
0
Baiat chinuit. Pacat de el! Mare pacat!
0
0
Din pacate nu este primul caz in care un muncitor moare si nimeni nu este vinovat si nici dupa moartea acestui om nu se va schimba nimic pentru ca cei de la ITM nu vor gasi angajatorul vinovat cum nu au gasit nici cu alte ocazii;este adevarat ca si daca ajung in fata instantzei se gaseste un judecator care sa il scoata pe patron basma curata,maxim o pedeapsa cu suspendare.Dumnezeu sa il ierte pe baiat.
1
0
Ai auzit zdreanta de securitate si sanate in munca?.Locul tau este la racoare unul in pamant tu la zdup
0
0
Pestele de la cap se impute. Acesta este rezultatul mafiei politice. Consiliul Judetean imparte lucrarile prin tot judetul firmelor de partid. Firme care s-au nascut peste noate si care nu detin specialisti. Contractele sunt umflate si ca sa poata sa se dea spaga spre partid renunta la unele lucrari, cum ar fi in cazul acesta sprijinirile de mal. Pt foamea de bani nu se gandeac niciodata ca distrug oamenii. As intreba presedintele CJ, are putere sa priveasca in ochi acele doua fetite care au ramas orfane? Oameni buni, nu luam nimic cu noi pe lumea cealalta.
1
0
Singurul scop al ITM-ului este sa aplice sanctiuni...si sa haituiasca agentii economici. Nu am auzit niciodata de activitati de indrumare, preventie...sa mearga pe teren sa explice celor care muncesc , ce si cum trebuie facut. Ei isi iau mapa in mana...si hai sa-i ardem pe fraieri.Si inca ceva...se lucreaza numai cu necalificati in general...ce pretentii poti sa ai. Nu administratorul e vinovat ci sistemul asta gaunos...si cei care-l perpetueaza
1
0
Poate BULANGIUL de administrator a auzit de protectia malurior
1
0
Tocmai,ca pentru sprijinirea malurilor daca s-ar fi aplicat "tehnologia" de acum 500 de ani,nu 100 cum spui tu,malurile nu ar fi cazut peste el.Mai mult ca sigur ca acolo a fost un destept care l-a obligat sa lucreze fara a asigura malurile.Ala trebuie arestat si cercetat,dar cine s-o faca?
0
0
Ticalosului care trebuia sa-i asigure conditii de siguranta si protectia munci credeti ca-i va face cineva ceva? Probabil o amenda acolo sa nu zica cineva ca nu au luat nici o masura!
0
0
Dumnezeu sa-l ierte ? Eu zic ca baiatul sa il ierte pe Barbos, ca nu a facut nimic sa il salveze. Aa, dar stai, sunt doar niste povesti mitologice, uitasem. Pacat de baiat in schimb. Sa ii fie tarana usoara nu am cum sa ii spun fiindca a murit de grea ce a fost. Condoleante.
1
0
NOI DOAR VORBIM DE PROTECTIA MUNCII ... NU O PUNEM SI IN APLICARE !
0
0
Dumnezeu sa l ierte si sa l odiheasca in pace!
0
0
Asta se intampla in 2022....cu conditii de munca si siguranta de acum 100 de ani..
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272