REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Elefantul Kaavan, protejat de cântăreaţa Cher, a plecat spre Cambodgia

Elefantul Kaavan, protejat de cântăreaţa Cher, a plecat spre Cambodgia

Replica API 30 noiembrie 2020 | 18:14 1038

Elefantul Kaavan a petrecut duminică ultima sa zi la grădina zoologică din Islamabad, unde a trăit închis timp de 35 de ani în condiţii mizere în Pakistan, ţară pe care a părăsit-o în cursul dimineţii pentru a fi transferat cu avionul în Cambodgia, unde va fi eliberat într-un sanctuar după o companie desfăşurată de mai multe organizaţii, în frunte cu celebra actriţă şi cântăreaţă Cher, relatează EFE, citată de Agerpres.

"Am numărat zilele şi am visat la acest moment mult timp pentru a îl vedea şi în sfârşit pe Kaavan în afara grădinii zoologice, amintirea sa va fi veşnic alături de noi", a scris într-un comunicat Cher, care a petrecut ultimele zile în capitala pakistaneză alături de organizaţia Free the Wild.

Elefantul, în vârstă de 37 de ani şi în greutate de aproape cinci tone, a fost introdus cu ajutorul a 20 de persoane într-un container, care a fost urcat cu o macara într-un camion, şi dus apoi până la aeroportul din Islamabad.

Kaavan a plecat la bordul unui avion cargo rus, până în oraşul Siem Reap din Cambodgia, după o scurtă oprire de realimentare la Delhi.

Odată ajuns la destinaţie, Kaavan va petrece o perioadă în carantină şi, când va fi pregătit de socializare, el se va reuni cu alţi elefanţi din acest sanctuar.

Se vor încheia astfel trei decenii de condiţii precare în care a trăit acest animal. El a fost ţinut în lanţuri într-o mică incintă a grădinii zoologice Marghazar din Islamabad. Elefantul asiatic avea un an când a sosit din Sri Lanka, în 1985. Kaavan a fost un cadou oferit Pakistanului de guvernul din Sri Lanka.

Cher s-a aflat sâmbătă în grădina zoologică pentru a-l vedea pe Kaavan înainte relocare. Situaţia lui Kaavan a atras atenţia comunităţii internaţionale, una dintre vedetele impresionate de soarta sa fiind cântăreaţa şi activista pentru drepturile animalelor Cher, principala voce pentru relocarea lui Kaavan.

Drepturile animalelor sunt departe de a reprezenta o prioritate în Pakistan. Sute de animale exotice au fost importate sau crescute în captivitate în ultimii ani în această ţară. Adeseori, pakistanezii bogaţi se laudă pe reţelele de socializare publicând fotografii şi înregistrări video care îi arată însoţiţi de lei în automobile de lux.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108