REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Elena Lasconi: Am primit oferte de la partidele aflate la guvernare. Nu plec din USR!

Elena Lasconi: Am primit oferte de la partidele aflate la guvernare. Nu plec din USR!

Virgil STOIAN 20 februarie 2024 | 00:00 2881

În luna noiembrie, Elena Lasconi, la acea vreme cap de listă USR la alegerile europarlamentare, dezvăluia că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. Președintele USR a reacționat imediat scoțând-o pe aceasta  de pe listele pentru alegerile europarlamentare. Cu toate că între timp Cătălin Drulă a declarat că a discutat cu Elena Lasconi, iată că aceasta a declarat, exclusiv pentru Replica de Constanța, că nu a mai vorbit cu acesta din noiembrie 2023, de când s-a întors de la Paris. Pe lângă acest subiect, primarul din Câmpulung a vorbit și despre o eventuală plecare din USR, despre ofertele de la alte partide dar și despre unde va candida în acest an.

Elena Lasconi: Am primit oferte de la partidele aflate la guvernare. Nu plec din USR!Elena Lasconi

După o carieră în televiziune, Elena Lasconi este în prezent primarul municipiului Câmpulung Muscel, fiind prima femeie care ocupă această funcție din istoria orașului. În cei trei ani în care a activat ca primar, Elena Lasconi a făcut multe lucruri bune, astfel că poate spera la un nou mandat.

Nu m-am gândit să demisionez din USR

Cu toate că a avut un conflict cu Cătălin Drulă, Elena Lasconi nu se gândește să părăsească partidul. În privința relației cu președintele partidului, aceasta a declarat că nu a mai vorbit cu el din noiembrie: „Nu, nici o secundă nu m-am gândit să demisionez din USR. O să candidez la primăria Câmpulung pentru că am început o treabă pe care trebuie să o continui. Eu am tot auzit că el (Cătălin Drulă n.r.) a vorbit cu mine, noi nu am mai vorbit din luna noiembrie de când m-am întors de la Paris, când am fost la fiica mea, nu comunicăm absolut deloc, dar nici nu avem de ce.”


Elena Lasconi: Am primit oferte de la partidele aflate la guvernare. Nu plec din USR!

Noi nu am știut de alianță

În privința alianței cu PMP și Forța Dreptei, Elena Lasconi este deranjată că nu au fost înștiințați de acest lucru: „Alianțele, din punctul meu de vedere, sunt bune, doar că pe mine m-a deranjat faptul că noi nu am fost înștiințați înainte de comitetul politic, unde cineva m-a filmat și a transpirat în spațiul public, mi s-a părut practic o lipsă de respect față de noi. Comitetul politic este format din aleșii USR, adică din primari și senatori și consilieri locali și județeni și mă interesa și pe mine care a fost gândirea. Existau niște sondaje să vedem ce ar însemna asta, ce însemna această alianță, la ce rezultate să ne așteptăm? Erau niște lucruri absolut normale mai ales că luând în considerare faptul că în 2019 noi am candidat la europarlamentare tot într-o alianță cu PLUS și gândiți-vă că după ce domnul Cioloș a plecat din această alianță, la noi în USR au rămas oameni din PLUS, lucru care ne-a făcut mai puternici. Poate există un raționament de ce s-a făcut această alianță și la ce rezultat să ne așteptăm și mi se pare normal în calitate de lider să ai un target, să te gândești să vii cu o cifră, cu un rezultat. În calitate de lider trebuie să-ți asumi niște target-uri și mi se pare normal ca să-ți asumi un minimum de 20% având în vedere faptul că atunci când eram în alianță în 2019 am avut un 23 %, ceva de genul acesta și dacă nu-ți iese, ți-ai pus mandatul pe masă și ai plecat” a declarat Elena Lasconi.

Elena Lasconi: Am primit oferte de la partidele aflate la guvernare. Nu plec din USR!Primăria din Câmpulung

Vrea 70% din voturi pentru primăria din Câmpulung

Pentru următoarele alegeri, Elena Lasconi își propune să obțină 70% din voturi dar și majoritatea în consiliul local: „Când este vorba de alegeri deja mi-am format o opinie că am trecut prin campania electorală din 2020, cel mai important lucru este să te ții de o cifră, de ceea ce-ți dorești, eu azi dacă nu mi-aș fi dorit să câștig nu aș fi câștigat primăria niciodată cu 57%. Întotdeauna în interiorul partidului, ceea ce s-a văzut la televizor a transpirat pentru că cineva  a făcut o filmare. Nu știu despre cine este vorba, întotdeauna am spus că lucrurile se discută în interiorul partidului, deci în familie, și până la urmă e minunat că suntem diferiți. Este chiar grozav și dacă nu sunt de acord cu alegerea pe care o face conducerea, persoana aia nu este aleasă pe viață. Cred în valorile USR-ului, o să continui pe linia asta, când în 2020 am spus «Eu o să fiu primar și o să am minimum 7 consilieri» și sora mea îmi spunea «Ești nebună, nu înțelegi că primarul în funcție pornește de la 3000 de voturi, că USR-ul nu există la Câmpulung?!». Am spus o să fiu primar, o să am minimum 7 consilieri și așa a fost, am avut 7 consilieri din 19. Eu îmi doresc anul acesta 70%, acesta este gândul meu, am muncit foarte mult și muncesc în fiecare zi, și nu sunt niște vise din alea de nerealizat știu foarte clar ce fac pentru Câmpulung și viața mea este aici la Câmpulung și îmi doresc majoritate în consiliu.”

Am primit oferte de la toate partidele

În această perioadă, Elena Lasconi a primit oferte de la mai multe partide, însă le-a declinat pe toate: «Am primit oferte de la toate, de la partidul Geto-Dacilor până la toate partidele care sunt acum la guvernare.  Eu am foarte mult de lucru la Câmpulung și chiar mă gândeam astăzi, pentru mine Câmpulung este acasă, aici este inima mea și eu vreau să lucrez pentru orașul pe care îl iubesc. Dar când am intrat în politică, la fel ca mulți dintre colegii mei, am intrat ca să schimbăm ce se întâmplă în țara asta. Planul meu este să candidez la funcția de primar în continuare, să-mi văd de treabă, dar totul în viața asta este politică.”

USR este o mare familie

Elena Lasconi nu s-a gândit încă la o eventuală candidatură la președinția USR: „Încă nu mi-am făcut planuri în direcția asta, dar haideți să vă spun o treabă. Noi avem alegerile europarlamentare la începutul lunii iunie, eu o să fac tot ce pot și din suflet, o să fac USR să câștige cât mai mult, eu o să ajut, în niciun caz nu o să încurc, nu o să împiedic deoarece cred în USR. USR nu este o mână de oameni, USR este o mare familie pe care eu am cunoscut-o, o echipă grozavă, am umblat prin toate colțurile din țara asta și mi-am cunoscut colegii și cunosc foarte bine ceea ce înseamnă USR, deci încă mă mir că au rămas atâția oameni de bună calitate într-un partid care nu funcționează după modelul partidelor ruginite, adică nu ți se oferă funcții ca să intri în partid sau să fii pe o listă și te ține în partid entuziasmul și dorința de a schimba în bine România.

Elena Lasconi: Am primit oferte de la partidele aflate la guvernare. Nu plec din USR!Stelian Ion

Elena Lasconi îl sprijină pe Stelian Ion

Primarul din Câmpulung îl sprijină pe Stelian Ion și crede că acesta poate deveni primarul Constanței: „Bineînțeles că are șanse să câștige. Oricum în 2020 Stelian Ion a pierdut la câteva procente și dacă e să-l sprijin are tot sprijinul meu, este un om deosebit, de mare calitate umană și sunt absolut sigură că o să facă treabă bună la Constanța pentru că orașul în momentul de față este un mare șantier. Nu se termină nimic, am fost la Constanța, am văzut cum este, deci cred că el ar putea să facă treabă bună și de acum vă spun că are tot sprijinul meu și am mare încredere în el.” a încheiat Elena Lasconi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Elena Lasconi este sustinuta de un ofiter din SRI, iar Stelian Ion era un parlit de agent SRI care ma urmarea pe mine personal sa vada daca imi fac treaba bine in dosarele politiei. Dar Dl.Col.Cotan Marcian nu putea recunoaste niciodata asta pentru ca era sifonarul lui. Am aflat atunci de la un ``coleg`` care avea o sora in SRI capitan, casatorita tot cu un capitan SRI si pe care Batranul voia sa ii doboare pentru a le lua locul fiica domnului Col.Cotan Marcian, imperfecta si incompetenta pentru functia pe care o ocupau cei doi. Am tras sforile perfect, m-au ascultat, au ramas in functii, iar ca rasplata au fost pusi cu ordin scris pe care mi l-au aratat personal, sa imi caute nod in papura pentru a ma aresta. Pentru FUXTON ``Cine este usr?``. I am the Pirate named MobutuSeseKokutuWazaBanga.
1
0
Cine este usr? Ce este usr? Vă spun eu. PSD 2. PNL 2. Un echivalent perfect AUR. Peste tot pe unde au ieșit primari, afară de scandal, nu au făcut. Uite Brașov (noroc cu vechii consilieri că ajungea și ăsta vraiște), Timișoara, Alba Iulia. Câmpulung Muscel arată dezolant. Ce ai făcut, Firea 2 ? Ambele de la jurnalist la primar...zero. La fel, București, generala și sectoarele 1 și 2... dezastru. Usr a avut marea șansă în 2019 - 2021...au fugit. Au lăsat r*mânia de izbeliște, dar au făcut averi în pandemie. Acum usr urlă aoleu psd pnl...hoții strigă hoții. Madam Lasconi, stai pe fundul tău. Candidează independent...mai ai ceva șanse. Oricum usr au dovedit că sunt pierdere de vreme și bani. O nouă țeapă doar .
3
3
Hai la AUR ca aici e WC ul cu toti ejectatii de la partidele mari. Cei vechi nu mai conteaza.
7
6
USR-o mica gasca ..care este innebunita dupa putere...cam atat.Cu o floare nu se face primavara..fie ea si ionstelian.Sa presupunem ca in Constanta castiga USR iar guvernul este pesedepeneleudemereminoritati( nu ca psdpnludmr ar fi niste somitati) insa...Urmeaza inca 4 ani ratati??????..La fel si la presedintie...iese DAN PURIC insa daca in jurul lui nu sunt tot niste tipi ca el...nu face multi purici..
10
2
Elena Lasconi la inca un mandat, are sanse 100% la primaria Campulung. Orasul este VARZA. ceea ce afacut acesta primarita in campulung, este o picatura intr-un ocean. dar este fff mult fata de ce au facut predecesorii, adica nimic. Pacat ca nu are o echipa pregatita pentru implementarea proiectelor europene. Se vede ca nu au fost atrase fondurio pana in acest mandat, deaceea oamnii de la implementare nu stiu " cu ce se mananca".
10
1
La USR ești în mizerie Candidat independent câștigi voturi mai multe
7
3
dna Lasconi... stai linistita la usere, ca nu te vrea nimeni la alt partid.... cine se aseamna se aduna
10
3
Ohhh, ce ma face sa lacrimez cand aud un candidat ca are de continuat ce a inceput, ca o sa faca, o sa dreaga pentru contribuabili, pentru oameni, etc. Ar trebui amendati la urne cei ce nu si-au indeplinit macar 50 la suta din promisiunile electorale. Ai promis, bilant, nu ai realizat, nu ai drept sa candidezi. Punct!
12
1
E frumoasă
3
9
O lesbianca si ea si fisa !lasa ne in pace oraselull Cimpulung e vrasiste nu s a facut nimic pina acum , p****i sunt aia care te voteaza
11
13
O adunatura de incompetenti impostori, arivisti, veleitari si exhibitionisti este acest Usr. In fapt, consecinta a unui sistem social-politic in interiorul caruia orice aberatie este posibila.
22
6
Bai, Drula! Nici numele nu te sustine! Rimezi cu o p.u.l.a...
21
6

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436