REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Elena Udrea: "Anca Boagiu ar fi extraordinară pentru Primăria Constanţa"

Elena Udrea: "Anca Boagiu ar fi extraordinară pentru Primăria Constanţa"

Replica API 15 august 2011 | 00:00 149

EXCLUSIV. În timp ce prefectul Palaz ar fi potrivit pentru Consiliul Judeţean,

EXCLUSIV. În timp ce prefectul Palaz ar fi potrivit pentru Consiliul Judeţean,

"Replica" de Constanţa a avut dreptate. Preşedintele Organizaţiei PDL Bucureşti, Elena Udrea, a confirmat într-un interviu acordat în exclusivitate că există discuţii în ceea ce o priveşte pe constănţeanca Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, privind alegerile din 2012 şi o eventuală candidatură a acesteia la Primăria Constanţa. "Trebuie să recunosc că am auzit această propunere în rândul Partidului Democrat Liberal Constanţa. Anca Boagiu ar fi un primar extraordinar pentru municipiul Constanţa", a spus, pentru "Replica", Elena Udrea, care a mai declarat: "Claudiu Iorga Palaz, actualul prefect al judeţului, ar fi un preşedinte potrivit pentru Consiliul Judeţean".

Reporter: Doamnă Elena Udrea, credeţi că doamna ministru Anca Boagiu ar fi soluţia PDL la Primăria Constanţa?

Elena Udrea: Trebuie să recunosc că am auzit această propunere în rândul Partidului Democrat Liberal Constanţa. Cred că Anca Boagiu ar fi un primar extraordinar pentru municipiul Constanţa şi cred că are suport din partea constănţenilor pentru că este de aici. În plus, Anca Boagiu, ca ministrul al Transporturilor, va aduce autostrada la Constanţa. În sfârşit se va termina autostrada spre Constanţa, şoseaua de centură a municipiului Constanţa. Este un om ferm, care în mod cert ar putea să facă foarte multe lucruri pentru municipiu, pentru constănţeni, însă astea sunt discuţii între colegii de partid, încă nu am avut o discuţie cu doamna Boagiu, să ştiu dacă este interesată de această ipostază.

Rep.: Referitor la candidatura la Consiliul Judeţean Constanţa, credeţi că domnul Claudiu Iorga Palaz, actualul prefect, ar fi soluţia potrivită?

E.U.: Domnul Palaz, prefectul de Constanţa, este unul dintre cei mai buni prefecţi pe care îi are actualul Guvern. Personal lucrez extraordinar de bine cu dânsul, la fel şi cu ceilalţi miniştri, de asemenea, cu doamna Boagiu. Din câte ştiu este un om pragmatic, un om care a schimbat cumva imaginea prefectului, fiind foarte implicat. Nu ştiu dacă vrea să candideze la Consiliul Judeţean, pentru că nu am discutat lucrul acesta, însă în mod cert ar fi potrivit. Domnul Palaz ar fi un preşedinte de Consiliu Judeţean foarte bun şi prin pragmatismul pe care îl are... De fapt, este un om al soluţiilor şi multe lucruri s-ar întâmpla în mandatul dânsului.

Rep.: Cum comentaţi demersul actualului preşedinte al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, privind demiterea primarului Radu Mazăre? A fost depus un memoriu în acest sens la Primăria Constanţa...

E.U.: Eu cred de mult că domnul primar Radu Mazăre trebuia să facă ce ne-a promis la alegerile din 2009 şi să plece în Brazilia. Fără să contest anumite lucruri bune care s-au întâmplat în mandatul domnului Mazăre, cum ar fi aceea că în week-end-uri vin mai mulţi turişti la Mamaia, asta nu înseamnă nici că a rezolvat problema turismului în staţiunea Mamaia şi în municipiul Constanţa, nici nu înseamnă că are soluţii pentru a face din această staţiune o zonă atractivă pe termen lung şi în condiţiile de competiţie cu celelalte destinaţii pe litoral. Dar, dincolo de asta, totuşi, el este un primar nu numai pentru staţiunea Mamaia, el trebuie să fie un primar pentru constănţeni şi tocmai vă spuneam că este evident că are o lipsă de apetit pentru a-şi exercita mandatul de primar. Nu s-a obosit să depună proiecte pe fonduri europene, deşi avea la dispoziţie 91 de milioane de euro. Municipiul Constanţa este POL de creştere, împreună cu zona adiacentă. Nu găseşte soluţii decât atunci când are un interes direct în rezolvarea unei probleme, aşa cum nu a găsit soluţii pentru reabilitarea Cazinoului Constanţa, singura soluţie era să dea acest simbol unei firme, să-l vândă era cel mai simplu. Cred că domnul Mazăre, probabil că după atâtea mandate de primar, s-a plictisit şi poate că i-ar face bine dacă ar lua o pauză de la Primăria municipiului Constanţa.

Rep: Aţi fost în permanenţă alături de constănţeni şi aţi susţinut diverse proiecte ale primarilor din staţiunile de pe litoral, aţi fi tentată să candidaţi pentru un post la Primăria Constanţa sau la Consiliu Judeţean?

E.U.: Nu. Deşi ţin mult la judeţul Constanţa, la litoralul românesc, şi probabil că şi după ce nu voi mai fi ministru voi rămâne legată de turismul din Constanţa şi de judeţ în consecinţă şi cât voi putea voi ajuta întotdeauna să se întâmple, aici, lucruri bune şi să redevină litoralul românesc ce a fost odată, nu mă gândesc să vin să candidez în Constanţa. Am o organizaţie de condus la Bucureşti, am foarte multe lucruri de făcut acolo. Nici la Bucureşti nu candidez. Eu sper ca la sfârşitul mandatului meu de ministru al Turismului, în primul rând constănţenii să poată să vadă că s-au întâmplat lucruri bune datorită prezenţei mele în fruntea acestui minister. Pentru mine este suficient.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272