REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Elena Udrea, reținută pentru 24 de ore

Elena Udrea, reținută pentru 24 de ore

Replica API 11 februarie 2015 | 00:00 168

A ajuns după gratii iar cătușele s-au evaporat de la DNA până la arest

A ajuns după gratii iar cătușele s-au evaporat de la DNA până la arest

Elena Udrea a fost R E Ț I N U TĂ pentru 24 de ore marți seară în dosarul Microsoft. Mandatul de reținere a fost emis la ora 21.40.

Udrea a fost scoasă, marți seara, din sediul DNA cu cătușe la mâini, flancată de mai mulți jandarmi.

”Poți să-i pui cătușe Elenei Udrea, nu poți să pui cătușe adevărului”, s-a victimizat persoana cea mai apropiată și de cea mai mare încredere a fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus - conform unui comunicat de presă publicat pe pagina de internet a instituției - ”punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

- trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);

- trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);

- trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro);

- spălare de bani.

Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”.

„A fost reținută într-un dosar disjuns din dosarul Microsoft, pentru două presupuse fapte de trafic de influență și o faptă de spălare de bani. A dat declarații pentru cele 7 acuzații aduse. Audierile au durat efectiv 3 ore, restul, doar studiul dosarului și emiterea actelor procedurale. Nu a făcut niciun denunț”, a declarat avocatul marius Sebastian Striblea, citat de b1TV.

„Din două infracțiuni de spălare de bani, a rămas o singură infracțiune”, a completat și avocatul Alexandru Chiciu.

Elena Udrea a stat mai bine de 10 ore, marți, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, după ce procurorii au trimis în cursul dimineții o citație deputatului.

La intrarea în sediul DNA, Elena Udrea a precizat că va face declarații în dosarul Microsoft, în care procurorii au cerut înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestării preventive.

Deputații au votat, luni, toate solicitărilor procurorilor DNA de încuviințare a arestării preventive și urmărire penală pe numele Elenei Udrea, deciziile fiind publicate și în Monitorul Oficial, marți dimineața.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272