REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Elev rănit la Liceul Telecom! O bucată de tencuială s-a desprins din tavanul sălii de clasă

Elev rănit la Liceul Telecom! O bucată de tencuială s-a desprins din tavanul sălii de clasă

Replica API 11 noiembrie 2017 | 00:00 705

Un incident în urma căruia un elev a ajuns la spital a avut loc, joi după-amiază, la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din municipiul Constanța. În timpul ultimei ore de curs, o bucată de tencuială de pe tavanul unei săli de clasă s-a desprins și a căzut, elevul fiind rănit ușor la picior. „Este vorba despre o porțiune de aproximativ un metru și jumătate de tencuială, care s-a desprins și a căzut deasupra culoarului dintre bănci. Un elev, care stătea cu un picior pe un scaun a fost rănit, s-a sunat imediat la 112, iar copilul a fost transportat la spital pentru îngrijiri. A rămas și astăzi (n.r. vineri) pentru investigații”, ne-a precizat directorul unității, Andra Șandru.

La fața locului au ajuns și polițiștii, care au deschis un dosar de cercetare penală în REM, așa cum impune procedură când în unitățile de învățământ au loc astfel de incidente.

Cât privește motivele pentru care s-a desprins bucata de tencuială, a fost demarată o anchetă. Reprezentanții școlii spun că tavanul clasei respective nu era crăpat, nici nu este vorba despre infiltrații de apă, acoperișul fiind reparat anul trecut, iar în clasa respectivă nu au fost niciodată probleme din cauza ploilor.

„Cel mai probabil, este din cauza vechimii tencuielii. Școala a fost cuprinsă într-un proiect european pentru reabilitare, dar este un proiect de durată. Am anunțat și Primăria Constanța, avem asigurări că vom primi sprijin pentru reabilitarea sălii de clasă. Noi am solicitat și o expertiză tehnică, pentru a fi siguri că nu este niciun pericol pentru elevi”, a adăugat, pentru „Replica de Constanța”, prof. Andra Șandru.

De asemenea, inspectorul general școlar Petrică Miu a precizat că la sediul unității de învățământ a fost trimisă, încă de ieri, o comisie de cercetare. Mai mult, acesta a adăugat că vor fi efectuate controale în toate școlile din județ privind starea sălilor de clasă.

Până la reabilitare, sala de clasă nu va fi utilizată pentru desfășurarea cursurilor.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ranit usor? Copilu ala nu isi simte piciorul e internat de joi si sunt sanse sa isi piarda piciorul ceea ce nu cred ca se va intampla acum tavanul data teecuta cresteau ciuperci unde o sa se ajunga?
0
0
bine ca se pune interfon la intrare , dar nu se asigura curatenia in sali
1
0
In fiecare an se strang bani pentru fondul clasei si al scolii . La ce folosesc acesti bani care se cer la sedintele cu parintii ? Invatamantul romanesc o afacere profitabila .
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218