REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Elevă cu HANDICAP LOCOMOTOR, APEL de DISPERARE către primarul CHIȚAC

Elevă cu HANDICAP LOCOMOTOR, APEL de DISPERARE către primarul CHIȚAC

Replica API 6 noiembrie 2021 | 20:40 2380

Liliana Andronic este mama a unei eleve de 11 ani, cu handicap locomotor grav, a școlii gimnaziale nr. 7 Constanța. Cu ajutorul directorului, femeia a avut acces cu mașina până în curtea unității de învățământ, fetița neputând merge pe jos, decât pe distanțe scurte și cu ajutor. Însă, acum, accesul în curte i-a fost interzis de către Poliția Locală. La îndemnul acestora de a solicita înființarea unui loc de parcare pentru persoane cu dizabilități, Liliana Andronic a făcut toate demersurile necesare pentru a obține acest lucru, însă fără rezultat. Femeia solicită ajutorul primarului Vergil Chițac pentru a rezolva această situație.

Este un calvar să "o târăsc" de la locul unde cu greu găsesc loc de parcare până la clasă

”Sunt mama unei fetițe în vârstă de 11 ani cu handicap locomotor grav, elevă a școlii gimnaziale Nr. 7 Constanța. Apelez la dumneavoastră deoarece pe unde am mers m-am lovit de un zid al nepăsării și ignoranței. Să vă spun care este problema mea: Fiica mea este elevă în clasa a III a A la școala Nr. 7. De când a început școala, având handicap locomotor, am rugat-o pe doamna Director să-mi permită să intru în curtea școlii cu mașina deoarece fetița nu poate merge decât pe distanțe scurte și cu ajutor. Doamna Director a fost de acord. Anul acesta însă, poliția locală a înștiințat conducerea școlii că nu mai este permis accesul cu autoturismul în curtea școlii. Am mers la sediul poliției locale și le-am explicat situația crezând că vor face o excepție ( aș fi venit mai devreme și aș fi plecat mai târziu pentru a nu stânjeni copiii când vin sau pleacă) dar mi s-a spus că nu se poate și m-au îndrumat către serviciul parcări pentru a solicita înființarea unui loc de parcare pentru persoane cu dizabilități în imediata apropiere a intrării în școală”, ne-a spus Liliana Andronic. ”Am mers la serviciul parcări cu o cerere și acte doveditoare privind handicapul fetiței însă acolo nu a vrut nimeni să discute cu mine. Mi s-a spus să depun actele pe email. Le-am explicat doamnelor de la intrare că este o situație mai specială și aș dori să discut cu cineva. A mers înăuntru și apoi a venit și mi-a spus să depun cererea la adresa de email și să sun să le spun ce anume doresc. Am depus actele pe email pe 19 octombrie și am sunat zile în șir dar nu răspunde nimeni la telefon. Am primit un număr de înregistrare și atât. În câteva zile, începe școala iar pentru fetiță este un calvar să "o târăsc" de la locul unde cu greu găsesc loc de parcare până la clasă. In speranța că voi fi înțeleasă și ajutată vă mulțumesc!”, este apelul transmis de mama elevei.

Să sperăm că, prin intermediul nostru, mesajul va ajunge la primarul Vergil Chițac și va oferi sprijin mamei și elevei, astfel încât aceasta din urmă să poată ajunge la orele de curs în siguranță și fără prea mare efort.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei care refuza sa se implice pentru a ajuta copiii cu nevoie speciale si parintii acestora, sa fie si ei in situatia lor intr-o zi.niste incompetenti si ignoranti pusi in functii publice.la noi nici un sistem nu functioneaza.nimeni nu respecta drepturile acestor copii.
3
0
Degeaba, Chitac e mai handicapat decat ea
7
0
Desfiintati odata politia locala care a fost si este sluga primarului sa a oamenilor lui platita de locuitori orasului Constanta.
11
0
O mare dezamagire pentru votantii PNL Constanta!
9
1
PE PERSOANELE CU HANDICAP DE LA CONSTANTA LA EFORIE
8
2
il doare undeva pa primar
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272