REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Elevi europeni împreună la Medgidia

Elevi europeni împreună la Medgidia

Ana Maria LIPAN 13 februarie 2023 | 00:00 978

În cadrul proiectului Erasmus+ Remembering the Past for a Common Future, număr de referință ERASMUS+ 2020-1-NO01-KA229-076475_5, în perioada 5-10 februarie 2023, Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia a fost gazda unui schimb pe termen scurt pentru elevi. Au participat la această întâlnire elevi și profesori din Germania, Norvegia, Polonia, Spania, Belgia care au dezbătut un topic mereu de actualitate: comunismul în România.

Elevi europeni impreuna la Medgidia
În prima zi de proiect, după deschiderea festivă, au urmat un spectacol artistic organizat de elevii LTNB și activități de ice-breaking, în cadrul cărora elevii europeni au constatat că nu sunt diferențele dintre ei sunt mai degrabă prejudecăți și că, deși din diferite zone ale Europei, ei împărtășesc aceleași idealuri, valori, aspirații. În a doua parte a zilei, toate delegațiile au prezentat informații despre țara, orașul și școala proprie.

Elevi europeni impreuna la Medgidia
Ziua a doua a proiectului a fost destinată dezbaterii subiectului principal: comunismul în România. A avut loc un workshop organizat în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității ”Ovidius” Constanța. Domnul lect. univ. dr. Gabriel Stelian Manea a susținut o conferință urmată de dezbateri intense asupra consecințelor comunismului la nivel european.

Elevi europeni impreuna la Medgidia
În a treia zi a proiectului a fost realizată o excursie educativă la complexul muzeal Adamclisi, unde au fost vizitate monumentul, cetatea antică și muzeul de istorie. Ziua s-a încheiat cu o petrecere cu tematică românească, în care au fost prezentate tradiții românești, preparate culinare, muzică și dans.
În ultima zi de proiect au fost vizitate Fortul 13 de la Jilava și Palatul Parlamentului, două obiective de interes istoric în care elevii din Europa, alături de colegii lor români, au conștientizat că istoria este o lecție care trebuie cunoscută, pentru a nu se repeta!
Și cu acest prilej s-a dovedit că ospitalitatea românească, creativitate și imaginația elevilor români și implicarea totală a întregii școli în activitățile proiectului pot crea un eveniment pe care oaspeții europeni îl vor rememora ca unul de excepție.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dezbatere de actualitate in Romania despre comunism?! Doamne fereste! Au trecut 33 de ani de la caderea regimului comunist, asta e o problema de actualitate in tarisoara asta? Asta e marea preocupare a tinerilor medgidieni (unii zic medgidioti...) si europeni?! Viitor frumos tara are!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468