REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Elevii anunță că vor cere AMÂNAREA începerii școlii

Elevii anunță că vor cere AMÂNAREA începerii școlii

Replica API 30 august 2020 | 11:39 15360

Elevii consideră inadmisibilă începerea școlii fără să primească măști. „Anul școlar va începe cu ”dacă” și cu ”parcă”, spune președintele Consiliului Național al Elevilor. Acesta adaugă că elevii iau în calcul să ceară amânarea începerii anul școlar, dacă primesc doar „presupuneri”.

Consiliul Național al Elevilor își exprimă dezacordul cu privire la declarațiile evazive și incerte venite din partea autorităților, care, cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar, nu comunică nicio măsură clară și concretă privind reîntoarcerea la cursuri.

Conform unui comunicat transmis de elevi, miercuri, președintele Klaus Iohannis afirma: „Bănuiesc că pur și simplu nu există fonduri suficiente pentru așa ceva. (...) Profesorii vor merge cu masca pe care și-o vor procura ei și elevii la fel”.

Totodată, zilele trecute, Marian Murguleţ, secretar de stat responsabil cu Tehnologia Informaţiei în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a declarat că „cele 250.000 de tablete necesare trecerii la sistemul online de educaţie nu vor ajunge în şcoli până la data de 10 septembrie, aşa cum şi-a propus Guvernul, întrucât procedura de licitaţie nu a fost gestionată eficient”.

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția că Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență prin care sunt alocate 175 de milioane de euro pentru achiziții de materiale pentru a garanta începerea noului an școlar în siguranță.

Acest OUG are, însă, aplicabilitate începând cu anul 2021, atunci când se vor finaliza depunerea cererilor de rambursare și decontarea propriu-zisă a cheltuielilor către autoritățile publice locale, conform unei adrese transmise către autoritățile locale de către Guvern.

Mai mult, spun elevii, a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin al ministrului Sănătății conform căruia școlile care nu sunt racordate la apă potabilă își pot obține autorizația sanitară prin amplasarea unui dozator de apă în cadrul unității de învățământ.

„Observăm, astfel, faptul că autoritățile adaptează măsurile de siguranță la infrastructura din școli, nicidecum invers, cum ar trebui de fapt. Această practică a fost confirmată și în proiectul de ordin comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății, care prevede obligativitatea păstrării unei distanțe de 1 metru între elevi, deși, până acum, experții epidemiologi anunțau o distanță minimă de 1,5 metri. Considerăm că măsurile prezentate până acum de autorități denotă o lipsă acută de responsabilitate, având în vedere faptul că existența materialelor sanitare pentru toți elevii este vitală, în contextul începerii anului școlar în format fizic, în majoritatea localităților din România. Într-un sistem de învățământ de stat, care este, cel puțin în teorie, gratuit, este inadmisibil ca elevilor să nu li se asigure pachetul minim de protecție pentru întoarcerea la școală, în condițiile în care Ordonanța de urgență menționată mai sus prevede alocarea a 50 de milioane de euro pentru achiziționarea de materiale sanitare în școli. În același timp, lipsa dispozitivelor conectate la Internet, pe care Ministerul Educației și Cercetării și-a asumat să le achiziționeze încă de la începutul verii, va avea ca rezultat direct privarea de dreptul la învățătură a mii de elevi aflați în imposibilitatea de a-și continua parcursul educațional în format online”, arată Consiliul Național al Elevilor.

„Anul școlar va începe cu dacă și cu parcă. La momentul de față, asta e tot ceea ce am primit din partea statului român: bănuieli, presupuneri și lipsă de asumare. Dacă situația va continua în felul acesta, vom solicita amânarea începerii anul școlar, până când autoritățile vor lua în serios deschiderea școlilor și nu vor mai juca la cacealma siguranța elevilor din România”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna ziua!As vrea sa zic faptul ca,spre exemplu,scoala mea nu a facut nimic in timpul carantinei,iar eu sunt din orasul iasi.In momentul de fata eu trec clasa a 8 a,si am nevoie de educatie,pe care nu o primesc in timpul orelor online!
0
1
Ministerul in martie trebuia sa munceasca pentru elaborarea si implementarea strategiei de predare online prin: realizarea unei platforme online a ministerului, cursarea profesorilor pentru predarea online, atunci in martie si nu in vacante cand profesorii sunt legal in concediu caci nu cred ca alti angajati fac cursurile de specializare in concediu sau sambata si duminica cum sunt fortati profesorii sa se specializeze pe banii si timpul lor liber, sa se analizeze localitatile in care se putea face scoala fata in fata, caci acolo unde nu sunt resurse de online adesea lipseste si virusul
4
0
Sa se amane inceperea scoli, ca eu si Iubi al meu vrem sa mergem pe Coasta de azur. Eu am masca ca mia cumparat una Iubi cand am fost in ian la festivalul de la Venetia, e din portelan.
4
3
Scoala trebuie sa inceapa dupa alegeri, sa vedem rata de transmitere a virusului. Undeva pe la 15 octombrie am putea incerca cu scoala. Altfel, riscuri foarte mari!
14
5
din pacate, societatea,politicul, a invatat poporul numai cu moca...psd a crescut generatii intregi de asistati sociali, asa cum a invatat pensionarii si tiganii doar cu pomeni in schimbul voturilor! elevii, sunt vai de ei la examene adevarate, mai au putin si le cere la BAC sa isi scrie numele corect,dar cerinte au non stop! Cand faci un copil ,NU astepti sa ti l creasca statul !
20
6
Elevii cu telefoane de 3000 lei cer masca de la guvern!!!!
17
0
Elevii bogati cer amanarea inceperii scolii pentru ca nu si-au pregatit masinile si telefoanele de lux!
20
8
Certati cu educatia,cu scoala,adultii nemernici si goi in cap isi varsa frustrarile de imbecili asupra tineretului,dorind ca nu cumva acesti copii sa devina cei ce le vor lua puterea. Ce sa vezi,ei vor lua puterea,insa e bine daca nu continua exemplul dat de actualii decrepiti si ticalosi. Da,e bine ca tineretul sa iasa de pe acum in fata,caci cei maturi sunt de o lasitate si mizerie morala greu de descris,dar usor de vazut ,pe toate palierele societatii ,in absolut toate domeniile.O revolutie a tinerilor impotriva prostiei si ticalosiei generalizate,institutionalizate,asta ar fi OK.
12
8
le place sa frece menta acasa!!
20
8
elevii care si asa sint prsti de bubuie vor aminarea scolii.Ba,cine amesteca acum red bull cu cola,va amesteca ciment cu nisip cind se termina scoala! toti fraierii analfabeti viseaza salarii imense.asata daca ajung sparlamentari,politistimagistrati!
14
9
da ,au dreptate, mai incolo vine frigul ,si e inadmisibil sa nu primeasca cate o caciula si o pereche de botine
12
12
Generatie ratata suntem noi, adultii, pentru ca noi am creat societatea asta incapabila sa reactioneze concret si coerentla o astfel de criza. Inca din prima zi de vacanta ministerul trebuia sa pregateasca profesorii pentru scoala online, sa dezvolte metodologii unice de predare, lectii video cu fiecare materie si ora etc...Nu mai spun de infrastructura necesara ...Asa ca daca adultii au creerele goale ce pretentie avem de la copii...Bat pariu ca maxim in noiembrie se va trece pe online...doar incompetentii de politicieni nu vad, nu aud si nu pot reactiona.
30
8
Vor doar sa frece menta, ca pana acum. Au creierele goale, generatie ratata
29
20

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212