REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ELEVII ar putea să îşi EVALUEZE PROFESORII la finalul semestrelor

ELEVII ar putea să îşi EVALUEZE PROFESORII la finalul semestrelor

Replica API 21 aprilie 2021 | 14:02 1380

În curând, elevii din România ar putea să-și evalueze profesorii, semestrial, prin intermediul unor chestionare. În acest sens, Ministerul Educaţiei lucrează la o metodologie de consultare, împreună cu cei de la Consiliul Național al Elevilor. Constănțenii care au copii par să fie sceptici în acest subiect și să considere că o să fie „balamuc”, însă președintele Asociației Elevilor Constanța este de părere că aceste evaluări vor ar putea dezvălui eventualele abuzuri ale cadrelor didactice.

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Radu Szekely, a anunţat în cadrul unei conferințe că evaluarea profesorilor de către elevi ar putea intra în vigoare din acest an. "Referitor la evaluarea profesorilor din perspectiva elevilor, să știți că în momentul de față ministerul discută cu Consiliul Național al Elevilor, este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, în așa fel încât să se colecteze feedback de la elevi, care să fie ulterior transmis cu dirigintele clasei sau cu directorul, ca să poată să-și îmbunătățească performanța. În momentul de față noi evaluăm doar prin autoevaluare sau prin procese de evaluare coordonate de inspectoratul școlar, beneficiarul final este foarte rar inclus în această consultare", a declarat Radu Szekely.

Radu Szekely

Datele vor fi culese prin intermediul unui chestionar din toate şcolile țară

"Acest chestionar despre care vorbeam și metodologia de feedback ar trebui să fie aplicate în toate școlile din România în momentul în care Ministerul și Consiliul Național al Elevilor semnează acest protocol, ceea ce sper să se întâmple în următoarele două-trei săptămâni", a spus Szekely.

O să fie „balamuc”

În legătură cu acest subiect, părinții sunt împărțiți în două tabere. Astfel, unii consideră benefică această modificare deoarece se va afla adevărata calitate de pedagog a cadrelor didactice, însă, sunt și voci care spun că astfel ar putea fi demise persoane „nevinovate”: „O să fie balamuc! Dacă o clasă întreagă are pică pe un profesor excepțional care nu le ‘suflă-n ciorbă’ și are calități foarte bune de pedagog, după această evaluare ar putea fi demis, sau cine știe ce consecințe vor fi în timp. Sunt copii totuși, hai să nu le dăm atâta mână liberă”, ne-a declarat o constănțeancă.

Ce spune Asociația Elevilor din Constanța

Contactată fiind, Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța (AEC) ne-a declarat că aceste evaluări ar putea dezvălui eventualele abuzuri ale cadrelor didactice. „Feedback-ul anonim pe care elevii au dreptul (conform Statutul Elevului) să îl ofere cadrelor didactice este un lucru mult mai important decât pare. Pe lângă un drept garantat de lege, acesta reprezintă părerea elevilor și posibilitatea acestora de a semnala eventuale abuzuri”, ne-a declarat Sabina Spătariu.

Sabina Spătariu

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ii lase repetenti pa profi STII CE ZIC BOBITA?? Nota UNU si apoi un SUT IN KUR stii ce zic o sa fie HAIOS RAU!
0
0
pentru ca nu i-a dat nota mare desi copilul nu a invatat nimic, pricepi? asa e, se duce dracu tara!
7
1
VINE UN CIUTAN CU FIGURI ,CARE HABAR NU ARE CE ESTE INVATATUL SI EVALUEAZA UNUL CARE A INVATAT SI A AJUNS UNDE A AJUNS! CINE SUNT SI CE VALOARE AU ACESTI PUTZOI SA EVALUEZE UN PROFESOR ? SA PUNA MANA PE CARTE SI SA INVETE!
9
1
De ce ar da copiii o nota mica unui profesor bun?
1
5
Si pacientii trebuie sa-si evalueze medicii la sfarsitul oricarui tratament sau internare. Atunci ar iesi din sistem habarnistii cu pile si spagarii.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920