REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Elevii constănțeni l-au pârât pe Mazăre la ministrul Educației

Elevii constănțeni l-au pârât pe Mazăre la ministrul Educației

Replica API 12 martie 2015 | 00:00 145

Ministrul Educației și Cercetării, prof. univ. dr. Sorin Câmpeanu, este noul ministru care va fi bombardat de elevii constănțeni cu privire la neregulile pe care aceștia le sesizează. După ce i-au „mâncat ficații” Ecaterinei Andronescu, lui Mihnea Costoiu sau Remus Pricopie, reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța (AEC) s-au întâlnit cu Sorin Câmpeanu, la sediul Ministerului Educației, unde au fost discutate „mai multe teme de interes comun, printre care și problema neacordării burselor școlare, prevăzute de Legea educației, la nivelul județului Constanța. De asemenea, conducerea AEC a prezentat și o plângere administrativă prealabilă cu privire la inadvertențele Regulamentului de organizare și funcționare al unităților de învățământ preuniversitar, conform prevederilor art. 7 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004”.

Radu Mazăre

Reamintim că, după ce-au rezolvat problema abonamentelor acordate cu reducere de 50% pentru toţi elevii constănţeni, demers care a durat mai mult de doi ani, AEC şi-a adus aminte de altă socoteală pe care o mai are de încheiat cu primarul Constanţei, Radu Mazăre. AEC a demarat demersurile pentru acordarea burselor şcolare pentru elevii din învăţământul preuniversitar din judeţ, invocând faptul că Legea Educaţiei naţionale consacrează la art. 82 dreptul elevilor de a primi burse de performanţă, merit, studiu sau sociale, prin grija autorităţilor locale, din sumele defalcate de la bugetul de stat. Astfel, AEC a transmis Primăriei Municipiului Constanţa o cerere prin care solicită punerea la dispoziţie a informaţiilor referitoare la acordarea burselor la nivelul municipiului Constanţa şi susţine că, în cazul în care la nivelul municipiului Constanţa şi a celorlalte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa nu se acordă burse şcolare, „conform prevederilor legii educaţiei şi a OMECTS 5576/2011, AEC va demara demersurile necesare în vederea respectării prevederilor legale”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212