REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Elevii constănţeni sar gardurile liceelor să ajungă la ore

Elevii constănţeni sar gardurile liceelor să ajungă la ore

Replica API 21 martie 2014 | 00:00 150

Ca la nebuni!

Ca la nebuni!

Regulamentele liceelor nu se "pupă" cu doleanţele elevilor, care sunt nevoiţi, când întârzie la începerea cursurilor, ori să rămână pe afară, ori să sară gardurile pentru a ajunge la ore. Joi, câţiva elevi ai mai multor licee din municipiul Constanţa au sesizat redacţia "Replica" de Constanţa şi au declarat că, de la ora 08:00, zilnic, copiii dau nas în nas cu filtrele. Aceştia susţin că sunt verificaţi de jandarmi, li se cer carnetele de elev şi care întârzie 10 minute riscă să rămână pe străzi, accesul în incinta şcolară fiind complet interzis. Elevii susţin că, printre ei, se numără şi o mulţime de navetişti, pentru care, de multe ori, este o imposibilitate fizică intrarea la cursuri la 08:00.

"Nu ştiu ce discuţii au fost ieri (miercuri - n.r.) la Inspectoratul Şcolar, dar, acum, pe la 08:10, au stat de la fix directorii în faţa porţii şi i-au certat pe cei care întârziau. La 08:10 s-au ferecat porţile şi nu a mai intrat nimeni. Erau o grămadă de copii pe afară şi noi avem o mulţime de navetişti care nu ajung întotdeauna la timp la cursuri. Am observat această problemă la mai multe licee, la "Ovidius" sau "Telecomunicaţii". Copiii au fost nevoiţi să sară gardul. Nu am avut cum să intrăm şi nici să ieşim. Dacă, Doamne fereşte, are vreunul vreo problemă, nu îl lasă să iasă. Dacă are scutire, motivare, pentru o oră sau două, nu mai poate să intre la liceu. Nici paznicul nu ne lasă şi unii preferă să sară gardul. Această poveste s-a întâmplat şi astăzi, dar şi în alte zile. Se fac filtre de dimineaţa, copiii sunt speriaţi, se cer carnetele de elev, se creează o oarecare presiune", au declarat aceştia, pentru "Replica".

De partea cealaltă, directorul liceului "Ovidius", Cristina Anghel, susţine că procedura este una normală, iar prezenţa Jandarmeriei şi Poliţiei este necesară, pentru siguranţa instituţiei şcolare. De asemenea, Anghel a menţionat că doar agentul de pază, angajat potrivit protocolului încheiat cu asociaţia de părinţi, ar putea solicita la intrare carnetele de elev, pentru a asigura accesul în şcoală doar elevilor şi nu a persoanelor străine. "La ora 8:00, eu nu am fost la poartă, dar la liceul nostru intrarea se face pe baza carnetului de elev, în ţinuta corespunzătoare, conform programului. Cursurile încep la 08:00, oră până la care se face şi intrarea. Pentru cei care nu îndeplinesc condiţiile se verifică, se consemnează, se recomandă măsuri şi următoarea perioadă de acces este de la 08:50, până la 09:00. Jandarmi, dacă au fost, nu este prima dată. Conform parteneriatelor între şcoli şi Poliţie şi Jandarmerie, ca servicii comunitare, de mai multe ori patrulele constituite pentru siguranţa şcolilor sunt prezente în zona imediat vecină. Nu ştiu dacă jandarmul este cel care cere carnetele elevilor, dar cu siguranţă şi jandarmii şi Poliţia au nişte ordine de serviciu, care stabilesc aceste lucruri, dar poate că vorbim despre agentul de la firma de securitate, care are un contract cu asociaţia de părinţi şi despre care noi ştim, desigur, este o chestiune trilaterală. Acesta verifică şi carnetul de elev, pentru că e normal ca, în şcoală, să intre persoane care au legătură cu şcoala", a menţionat Anghel, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272