REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Elevii critică decizia Parlamentului de a interzice activitățile de informare privind identificările de gen

Elevii critică decizia Parlamentului de a interzice activitățile de informare privind identificările de gen

Replica API 18 iunie 2020 | 00:00 1253

Elevii solicită preşedintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge legea prin care în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar sunt interzise activitățile de informare privind identificările de gen.

Asociaţiile de elevi condamnă ferm decizia luată de Senat

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), alături de Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), condamnă ferm decizia luată de Senatul României privind interzicerea oricărei referiri legate de identitatea de gen în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar din România.

Elevii: “România Educată” nu poate încuraja discriminarea

Totodată, în încercarea de a atrage atenţia, elevii s-au folosit şi de proiectul iniţiat de preşedintele României, Klaus Iohannis, folosit în campania electorală de la alegerile prezidenţiale de anul trecut, “România Educată”. “Așadar, solicităm ferm Președintelui României, Klaus-Werner Iohannis să nu promulge legea prin care în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar sunt interzise activitățile de informare privind identificările de gen. O Românie educată nu se poate confrunta cu asemenea situații ce încurajează discriminarea, excluzând din prim-plan o bună parte a comunității elevilor”, au spus ei în comunicatul de presă.

Elevii spun că promovarea diversităţii ajută la formarea unor tineri responsabili și toleranți

Asociațiile de elevi susțin faptul că o societate democratică se construiește atunci când educația din școli promovează diversitatea, incluziunea socială, având în vedere particularitățile fiecărui individ. Iar făcând abatere de la libertățile cetățenești, în acest caz libertatea de exprimare, stipulată la articolul 30 din Constituția României. Mai mult decât atât, necesitatea pregătirii elevilor în sensul în care promovarea diversității din toate punctele de vedere este un lucru obligatoriu pentru formarea unor tineri responsabili și toleranți. Totodată, în loc să promoveze accesul liber la învățare, statul îl restricționează încălcând dreptul la educație prevăzut în Constituția României la articolul 32, precum și principiile echității și incluziunii sociale din Legea educației naționale nr.1/2011.

Lege care contravine tratatelor internaţionale, la care România este parte

Adoptarea unei astfel de legi contravine tuturor obligațiilor României față de tratatele internaționale la care țara noastră este parte: Convenția ONU privind drepturile copilului, Convenția privind eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor (CEDAW), Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Un exemplu fiind articolul 19 din Convenția ONU privind drepturile copilului unde este specificat faptul că statele semnatare vor lua toate măsurile necesare în vederea protejării copilului împotriva oricãror forme de violență, vătămare sau abuz, fizic sau mental, de abandon sau neglijență, de rele tratamente sau de exploatare, inclusiv abuz sexual.

Andreea Sabina Spătariu: Vom depune toate eforturile necesare ca această măsură să nu intre în vigoare

Andreea Sabina Spătariu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, a punctat la capitolul diversitate şi a criticat această măsură, care ar încălca drepturi și libertăți fundamentale.“Dacă vrem ca România să progreseze, nu trebuie să promovăm discriminarea între elevi. Cunoașterea ne ajută să înțelegem și să fim mai toleranți, ocolind astfel pe cât de mult posibil bullying-ul bazat pe convingerile, părerile sau orientarea sexuală a unui elev. Această măsură încalcă drepturi și libertăți fundamentale, iar statul ar trebui să se asigure nu doar că acestea sunt respectate, ci și că fiecare tânăr are parte de cele mai bune condiții. Vom depune toate eforturile necesare ca această măsură să nu intre în vigoare, ba chiar să putem beneficia în următorul an școlar de o educație care să nu ne facă să ne batem joc unii de alții, promovând diversitatea despre care tot vorbim.”, a spus preşedintele AEC, Andreea Sabina Spătariu.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste prosti...
1
1
Cate adeziuni de membri are, ca sa stim daca este reprezentativa? Vad ca sunt foarte vocali pe subiecte care ii depasesc. De ce nu au fost la fel de vocali impotriva simulacrului de scoala online care s-a facut in toata Constanta? De ce nu tipa ca notele de trecere se dau din burta iar la bac sunt licee intregi din care nu reuseste nici macar un singur absolvent sa ia diploma? De ce nu protesteaza ca profesorii nu-si tin orele iar scoala se face in particular, la meditatii?
2
1
cand juma de tara nu are apa calda, cand toata tara nu are o strada ca lumea, cand 90 la suta din populatie isi fura propria caciula, cand toate panaramele sunt la rang de vedete, cand sistemul de invatamant e praf, tot ce ai de facut tu ca natie este sa ti trezesti constiinta sexuala..te apuca rasul mergand incet si sigur cu spatele la est.
4
0
Un borcanel de vasilina pentru fiecare elev din Romanica ... Just in case ... Nu se stie cand se iveste ocazia sa se diversifice putin ... de fro 20 de cm ... Un african vanjos si trebusoara ii gata! S a diversificat!
0
0
vai de capul meu ce vor copiii astia, dar cu invatatul cum stam?
5
2
de fapr niste tupeisti care nu exprima dorintele elevilor, o gasca de derbedei
6
3
pe gat vrem nu vrem.O sa ne fie rusine ca suntem hetero.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272