REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Elevii de Colegiul Mircea cel Bătrân și-au adjudecat primul loc în cadrul concursului NASA, Space Settlement Design Contest

Elevii de Colegiul Mircea cel Bătrân și-au adjudecat primul loc în cadrul concursului NASA, Space Settlement Design Contest

Replica API 28 martie 2020 | 00:00 1844

Într-o perioadă de profundă tulburare a întregii societăţi, vin şi raze de lumină, reprezentate de reuşitele elevilor care, chiar dacă stau în casă, îşi mobilizează forţele, inteligenţa şi creativitatea şi găsesc soluţii la problemele grave care frămantă omenirea în aceste vremuri.

Organizat de National Space Society, Space Settlement Design Contest a devenit de multă vreme o tradiţie pentru elevii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân”, care au obţinut şi anul acesta Premiul I.

Proiectul Yggdrasil Orbital Space Settlement, realizat de elevele Alexandra Halep, Ștefania-Andreea Zupu, Andra Toma, Marina-Andreea Nanu, Melissa Costina Călin, Mara-Ioana Muca, Emma Iulia Măciucă, Maria Mirabela Ghiuri, Alexandra Enache, Andreea Moscu, Theodora Irina Stercu, Patricia Brăiloiu de la CNMB şi de la Liceul Teoretic “Traian”, coordonate de profesorul Adrian Eracle Nicolescu, a obţinut Premiul I, la secţiunea dedicată clasei a IX-a, large group.

Echipa a proiectat patru staţii orbitale autonome, poziţionate în spaţiu, între Pământ şi Lună, care oferă adăpost pentru 42.000 de oameni în cazul unei catastrofe.

La această competiţie, numărul de participanţi este în creştere în fiecare an, anul acesta fiind 14.359 de participanţi din 12 ţări, cu 2.646 de proiecte.

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai ma mai lasati-ma cu elevi astia geniali care castiga olimpiade de ani de zile dar ca tara Romania este tot ultima din U.E.oameni mari au fost aia care dupa marea unire au ridicat Romania pe locul 10 in Europa ca putere economica inainte de al doilea razboi si avea savanti adevarati precum N.PAULESCU,CANTACUZINO,V.BABES si mari oameni de cultura si politicieni care aveau un cuvant greu in Europa.
1
0
Romanii si indienii cei mai mari specialisti. Imi vine sa rad. Noi nu suntem in stare sa lansam o racheta pana la Ceamurlia dar colonizam spatiu. Tinand cont de nr de participant, rezultatele romanilor sunt remarcabile. Din pacate sunt rezultatele profesorilor romani impotriva elevilor din alte parti. Domnul Banaru stie cel mai bine.
2
0
si-au adjudecat pe draku... studiati site-ul competitiei si vedeti acolo realitatea!
0
0
Rezultatele sunt peste tot. Numai olimpici, numai rezultate iar spitalele, boala, mizeria si moartea sunt aproape ca-n Evul Mediu. Astea sunt adevaratele rezultate.
4
0
4 cluburi. Orbital Space by Crazy, samd. Daca le pui pe fatucile astea sa vorbeasca despre proiect nu scoti 3 vorbe de la toate. Felicitari prof Nicolescu pt premiu, a muncit mult si singur.
10
3
Hai ma, ma lasati cu vrajeala asta. Asta e doar pe banii parintilor. Voi nu vedeti ca doar cei care au nume s-au calificat? Au parintii bani, s-a calificat copilul. Asa ca , nimic nu gratis. Asa mai pleaca si profesorii moca, pe banii parintilor, bineinteles, in state.
13
5
Unde sunt rezultatele la disciplinele obligatorii, nu la cele de hobby.
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920