REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Elevii de la Școala 30 scapă de containere, în sfârșit

Elevii de la Școala 30 scapă de containere, în sfârșit

Marieta STEFAN 30 septembrie 2023 | 00:00 3798

Începând de anul trecut, conducerea Școlii cu clasele I-VIII nr. 30 Gheorghe Țițeica a achiziționat două containere modulare, pe care le-a transformat în săli de clasă. În incinta acestor containere învață și anul acesta elevi, expunându-se oricând la riscul unui incendiu. Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu este de acord cu funcționarea în continuare a celor două containere modulare pe post de clasă, de aceea, a venit cu mai multe propuneri și soluții pentru a stopa acest lucru, una dintre ele fiind relocarea elevilor. La această concluzie au ajuns și cadrele didactice ale școlii, precum și părinții. Astfel, copiii vor scăpa de containere, în sfârșit. 

Elevii de la scoala 30 scapa de containere, in sfarsit

Fosta conducere a Școlii cu clasele I-VIII nr. 30 Gheorghe Țițeica a găsit un mod inedit de a extinde spațiul unității de învățământ. Și spunem fosta pentru că directorul, Florentina Țigmeanu, a  fost demis recent. Revenind, începând de anul trecut a achiziționat două containere modulare, pe care le-a transformat în săli de clasă. Investiția a fost posibilă prin emiterea unei autorizații de construire eliberată de Primăria Constanța.

Conform portalului primăriei, documentul este valabil 24 de luni, deci are posibilitatea continuării și în acest an. Numai că acele containere modulare nu oferă condiții tocmai civilizate pentru elevi. În plus, anul acesta, în primăvară, a avut loc un scurt circuit din cauza suprasolicitării cauzate de aceste containere, care a provocat un incendiu la tabloul electric.

Școala n-a putut funcționa timp de două săptămâni deoarece containerele foloseau aceeași rețea electrică cu unitatea de învățământ și copiii au luat o pauză forțată. Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu este de acord cu funcționarea în continuare a celor două containere modulare pe post de clasă, aflate în incinta Școlii cu clasele I-VIII nr. 30 Gheorghe Țițeica. Cu toate acestea, copiii încă învață acolo. Unul dintre motivele pentru care directorul școlii, Țigmeanu Florentina, a fost demis a fost și acesta, considerându-se că a efectuat un management defectuos. „Sălile de clasă” din containere funcționează fără autorizație sanitară sau autorizație de securitate la incendiu, lucru de care ceilalți profesori ai școlii nu erau conștienți.

S-au propus mai multe soluții

Săptămâna trecută, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța au participat la Consiliul de Administrație al școlii respective și au adus la cunoștință acest fapt cadrelor didactice.

Pentru soluționarea acestei probleme au fost propuse mai multe soluții. În primul rând se vrea relocarea elevilor care învață în containere în incinta Școlii nr. 6 unde au fost identificate câteva spații sau la liceele tehnologice. O a doua variantă ar fi mutarea aparatului administrativ în containere, cu condiția de a fi obținut avizul DSP, iar a treia variantă ar constitui-o obținerea avizelor necesare pentru transformarea containerelor în săli de clasă, un proces lung și sinuos, care ar dura un an, timp în care ar expira avizul de amplasare.

Elevii de la scoala 30 scapa de containere, in sfarsit

„S-a propus relocarea elevilor care învață în containere în incinta Școlii nr. 6 unde au fost identificate câteva spații sau la liceele tehnologice. Eu am adus la cunoștința cadrelor didactice că nu este bine să se amestece preșcolarii și școlarii cu elevii de liceu. O altă variantă ar fi mutarea aparatului administrativ în containere, dar pentru acest lucru trebuie obținut avizul DSP. S-a mai propus obținerea avizelor necesare pentru transformarea containerelor în săli de clasă, dar acestea nu îndeplinesc criteriile de avizare. Acest lucru înseamnă un traseu foarte lung, la capătul căruia trebuie să fie un ordin de ministru. Cred că ar dura un an și la anul, pe vremea aceasta, expiră avizul de amplasare. Vrem să rezolvăm această problemă într-un termen scurt, cel mult o lună”, ne-a declarat Mihai Sorin.

Zilele trecute, Consiliul Profesoral s-a mai întrunit o dată și împreună cu Consiliul Reprezentativ al Părinților au ajuns la concluzia că cea mai bună soluție pentru elevii care învață în containere, este relocarea acestora, cel mai probabil la Școala nr. 6. Ei au făcut în acest sens o adresă către Inspectoratul Școlar Județean Constanța. 

„Am primit o adresă de la Școala nr. 30 prin care ni se aduce la cunoștință că se dorește relocarea elevilor care învață în containere, cel mai probabil la Școala nr. 6, cred că în cel mult o săptămână. Cea mai bună variantă este să știm din timp, pentru a putea asigura și transportul elevilor”, a concluzionat Inspectorul Școlar General. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar face bine, ca toată makidonimea să-și ducă mieii la stână sau la școala 6. Relocarea să se facă pe criteriile Ordinului de metodologie, nu pe brânză și Euro. Este faptă penală atât pentru conducerea școlii, cât și pentru m**e. În capitolul 14 al Ordinului, articolul 49, 50 alin.1,2,3,4, art 51 și 52 ii duce la bulau pe mulți indiferent de jeepuri lor.
1
0
Care părinți sunt de acord... numai vorbe neadevărate. Majoritatea părinților nu sunt de acord si anume sunt clase întregi de părinți care nu sunt de acord cu relocarea
0
0
Ca o recompensa morala, sa fie facuta directoare peste cele doua containere tanti Floricica dansatoarea de poarta alba !
6
1
Faceti ceva cu vizele de flotant obtinute ilegal si se rezolva tot circul Vizele de flotant si mutarile elevilor intre licee in clasa a 10-a apar din dorinta parintilor de a-si asorta mașinile cu o scoala sau liceu la moda
23
0
Ia veniti voi cu contractul de vanzare cumparare al locuintei so o sa vedeti ca ramane scoala cu o treime din elevi. Restul la agigea, cumpana, palazu, cogealac adica acolo unde locuiti.
22
0
O scoala supraaglomerata de fițele makedonilor din oras. Jumatate dintre copii nu apartin de sc 30. Dar datorita sustinerii isj, la capacitate elevii sunt ajutati sa ia note mari, eventual sa intre la mircea, sa continue cu figurile.
17
4
De ce fix ceoli care invata in container? De ce nu se muta cei de clasa 0 care au venit noi. Dupa ce creiterii s-au ales fix copii care au fost mutati cu forta in containere sa fie muati din nou la alta scoala. Nu e corect si nici normal.
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468