REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Elevii de la Telecom, rezultate notabile la diferite concursuri!

Elevii de la Telecom, rezultate notabile la diferite concursuri!

Replica API 31 martie 2017 | 22:32 455

Bravo lor!

Bravo lor!

Odată cu începerea cursurilor semestrului al II-lea s-au derulat la nivelul judeţului o serie de concursuri şi olimpiade la care elevii Liceului Tehnologic de Electrică şi Telecomunicaţii au participar şi s-au remarcat. La Olimpiada disciplinelor din aria curriculară-Tehnologii- elevii Telecom, prezenţi în concurs, au obţinut primele locuri, urmând să reprezinte judeţul la Faza naţională care se va deula la Râmnicu Vâlcea: Domeniul Electric, electrotehnic, electromecanic- Locul II- Banciu Adrian Laurenţiu- clasa a XI-a – îndrumători: prof. Dumitrache Claudia, prof. Niţă Adrian, prof. Roman Gabriela, m.i. Radu Dumitru, Locul III- Bulai George-Adrian - calsa a XII-a - îndrumători: prof. Dumitrache Claudia, prof. Niţă Adrian, prof. Cheran Constantin, m.i. Radu Dumitru, Domeniul: Electronică, automatizări, telecomunicaţii.

Locul II- Lascu Vili Octavian- clasa a XI-a- îndrumători: prof. Porumb Mirela,prof. Sturza Elena, m.i. Bucşe Mihail

Rezultate deosebite au fost obținute și de elevii - Gegiu Cosmin- clasa aXII-a-Locul III, Coman Alexandru George- mențiune, Mengazi Ainur- clasat pe locul 5.

Elevii din domeniul Economic- au participat la competiție Business plan- competiție a firmelor de exercițiu, dovedind astfel spirit de anteprenoriat.

Competiţia s-a adresat tuturor firmelor de exerciţiu înregistrate în anul şcolar 2016-2017 la ROCT- Centrala Reţelei Firmelor de Exerciţiu/Întreprinderilor Simulate din România şi se desfăşoară în trei etape (județeană, regională şi naţională). În raport cu competenţele care se pot dobândi prin firma de exerciţiu, competiţia Business Plan facilitează:valorificarea spiritului antreprenorial, a iniţiativei simulate prin firma de exerciţiu (virtual) în condiţii reale. și familiarizarea elevilor cu activităţile specifice mediului real economic.

Mențiunea obținută cu firma de exercițiu TEAM BY TELECOM SRL, reprezentată de elevii Bocăneală Ana-Maria, Cristea Dragoș-Adelin și Neagoe Alexandru-Georgian din clasa a XI.-a D, coordonați de prof. Cerasela Overiu a demonstrat că ideile de afaceri pot fi exersate încă de pe băncile școlii.

Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații – asigură atât pregătire profesională cât și pregătire academică de calitate. Această realitate este demonstrată de locurile obținute de elevii calificați la etapele naționale ale concursurilor pe discipline de cultură generală;

Elevii: Coroi Cristian, Clasa a XI-a, Luțu George-Clasa a XI-a, Pavel Bogdan- Clasa a XII-a, fac parte din lotul județului Constanța din cadrul Concursului intejudețean de matematică aplicată Adolf Haimovici, vor participa la Iași la etapa națională, pregătiți de prof. Alina Georgian Ioan, prof. Costel Galav

La Chimie, în cadrul Concursului național Petru Poni, elevul Pavel Bogdan clasa a XII- a, ne va reprezenta la etapa națională a concursului. Ceilalți elvi participanți, Ghibirșină Cătălin Andrei a obținut locul III, Duda Iulian- mențiune- toți elevii fiind pregătiți de dna prof. Maeschi Gabriela.

Geografia este încă o disciplină la care elevii au obținut rezultate notabile. Concursul județean de geografie pentru liceele tehnologice- Pământul Planeta vieții- a fost un prilej de afirmare pentru cei pasionați: elevii: Badea Cristian Narcis- Clasa a XII-a a obținut premiul I, Cornea Cosmin Andrei- Radu Mihai Leonard- clasa a X-a, mențiuni. Elevii au fost îndrumați de dnele prof. Culică Codruța Dana și prof. Stan Monica.

La secțiunea de artă fotografică a aceluiași concurs, elevul Iacob Andrei, cu lucrarea Apus de soare pe lacul Sutghiol a obținut o mențiune.

Sportul face parte integrantă din preocupările adolescențior. Locul III obținut de echipa de volei băieți pregătiți de prof. Leontiev Lucian și Coiciu Mihai demonstrează acest lucru.

Rezultatele acestea demonstrează încă o dată faptul că Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații asigură cu succes atât pregătire academică cât și de spacialitate de calitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367