REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Elevii de la un liceu din Hârşova, calificaţi la o competiţie naţională de robotică! O singură problemă: nu au bani să se deplaseze

Elevii de la un liceu din Hârşova, calificaţi la o competiţie naţională de robotică! O singură problemă: nu au bani să se deplaseze

Replica API 14 februarie 2018 | 00:00 273

Este nevoie de sprijin financiar

Este nevoie de sprijin financiar

În perioada 23-25 martie se desfășoară la București ediția a doua a BRD First Tech Challenge, o competiție națională de robotică unde vor participa peste 90 de echipe din întreagă țara, dar și din străinătate. La această competiție de specialitate, au fost selectate șase echipe din județul Constanța, cinci dintre ele aparținând liceelor de top din municipiu. Competiția se va desfășura în două faze, prima fiind o etapă regională în data de 24 februarie 2018 la Iași, urmând ca etapă finală să fie la București, Sala Polivalentă, în perioada 23-25 martie. Singura echipă din județ este reprezentată de COTOVU-ROBOT de la Liceul „Ioan Cotovu” din Hârșova, care a fost selectată să participe.

Asociația “Nație prin Educație”, organizatorul concursului, a sponsorizat cu kitul de robotică și o imprimantă 3D, pentru a construi un robot funcțional și valoros din punct de vedere competițional, este nevoie și de alte resurse. În plus, cazarea și deplasarea membrilor echipei, 15 elevi și 2 profesori-mentori, presupune alocarea unor fonduri de care liceul nu dispune în acest moment.

Directorul Manuela Piștea și profesorul coordonator Marcel Petcu se văd nevoiți să fie în situația de a renunța, din cauza resurselor financiare reduse. Tocmai de aceea este nevoie de suma de 15.000 lei pentru a acoperi cheltuielile. Această sumă este necesară pentru: completarea kitului primit cu piese necesare funcționării robotului în regim de concurs, ochelari de protecție pentru toți membri echipei, controllere, telefoane pentru control robot, transport și cazare Iași pentru 2 nopți (18 persoane) la etapa regională, transport și cazare București pentru 18 persoane în perioadă 23-25 martie pentru etapa națională.

Conducerea Primăriei Hârșova a subliniat faptul că acești elevi vor participa cu siguranță la aceste competiții, dorind să asigure că fiind vorba de copii și performanță, se vor asigura că echipa să primească sprijinul necesar, iar totodată, orașul Hârșova să fie reprezentat cu mândrie la această competiție locală și, desigur, pe viitor să participe și la concursuri internaționale.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnului primar VIOREL IONESCU pentru ca a considerat ca din salariul lui de primar de 10 000 ron pe luna a considerat ca trebuie sa il doneze.asa nu ne mai intereseza de guvernanti cand primarul are asa salariu.succes la impozite si taxe .numai asa va puteti creste salariile
12
0
bravom lor, numai ca guvernantii nostri si parlamentarii nu nimic de a face cu succesul acestor copii, ptr care suntem mandri. Hotii, borfasii, excrocii, analfabetii, incultii care , prin minciuna, au obtinut guvernarea, isi bat joc de toti romanii-- veti ajunge , in haita, asa cum furati tot in haita--LA PUSCARIE PE VIATA CU FAMILIILE VOASTRE CU TOT. Am o intrebare, acesti nemernici au parintii si acesti parinti pot ridica capul din pamant din cauza rusinii ce o suporta jilnic din cauza copiilor ce i-au facut de ras?
5
0
Da le banii la copii. Sa iei o masina la mana a 2 de 75 000 euro ai avut.
14
0
Poate le da halep cativa banuti
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102