REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Elevii din Poarta Albă au şcoală nouă, modernă

Elevii din Poarta Albă au şcoală nouă, modernă

Replica API 30 decembrie 2015 | 00:00 285

Proiect realizat din fonduri europene

Proiect realizat din fonduri europene

Peste 400 de elevi din Poarta Albă vor învăţa, de la anul, în şcoală nouă şi modernă! Primăria comunei Poarta Albă a încheiat proiectul de reabilitare şi extindere a Şcolii Gimnaziale cu clasele I-VIII din localitate. Proiectul a fost derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 -„Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniu major de intervenţie 3.4-„Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. „Suntem fericiţi că avem mai mult decât ne trebuie“, a declarat primarul Vasile Delicoti.

La doar un an după ce a preluat mandatul de primar, mai exact în anul 2009, a fost demarat proiectul de reabilitare şi extindere a Şcolii Gimnaziale din Poarta Albă. Lucrările au debutat câţiva ani mai târziu, iar, după multă muncă şi trudă, începând de anul viitor, elevii vor învăţa într-o şcoală frumoasă, modernă, dotată cu mobilier nou, 4 laboratoare, un cabinet medical şi unul psihologic, o bibliotecă şi 13 săli de clasă. Este o mare realizare, spune primarul, în condiţiile în care unitatea era foarte veche şi neîncăpătoare pentru cei peste 400 de copii care studiau aici. „Am avut şansa să primim finanţare pentru acest proiect. Este un obiectiv foarte important pentru noi, care l-am început în 2009, la un an după ce am preluat funcţia de primar. Era foarte necesar, deoarece şcoala era foarte veche, ca şi construcţie, şi devenise neîncăpătoare pentru că Poarta Albă s-a bucurat, în ultima perioadă, de o creştere demografică şi de o creştere a numărului de elevi. Se impunea această investiţie realizată pe fonduri europene“, a declarat primarul Vasile Delicoti. „Valoarea totală a proiectului a fost de 10.323.898,04 lei, din care investiţia de bază este 7.636.444,75 lei. Şcoala a fost extinsă cu 130%. Avem 13 săli de clase, 4 laboratoare (chimie, fizică, biologie şi informatic), o bibliotecă, cu sală de studiu şi tot ce-i trebuie unei biblioteci. Avem cancelarie,cu spaţiu generos, secretariat, un cabinet medical şi un cabinet psihologic, grupuri sanitare pentru elevi şi profesori. Este un proiect realizat după ultimele normele ale ISU. Din mers, am adaptat proiectul cu a treia scară de evacuare exterioară. Şcoala are etaj şi este destul de întinsă ca suprafaţă. Holurile sunt destul de generoase, foarte multe ferestre, astfel încât să avem lumină naturală cât mai bună“, a continuat Delicoti.

Sălile de clasă și laboratoare sunt dotate cu mobilier nou, conform normelor și metodologiei de predare în școală. De asemenea, școala mai dispune și de un cabinet de educație tehnologică, două magazii pentru materialul didactic, o magazie pentru depozitarea materialelor de igienă și curățenie, două scări de acces la etaj și 5 holuri de acces în sălile de clase, laboratoare și grupurile sanitare. De precizat faptul că, pe tot parcursul lucrărilor, elevii au studiat la Colegiul Agricol din localitate, datorită eforturilor administrației locale care a asigurat transportul copiilor până la unitatea de învățământ. Pentru viitorul apropiat, alesul local are planuri mari și în ceea ce privește Colegiul Agricol, în sensul că dorește reabilitarea acestuia, dar vizată este și clădirea în care funcționează primăria.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272