REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Elevii, grămadă cu maşinile în curtea şcolii: au demonstrat că sunt şoferi îndemânatici

Elevii, grămadă cu maşinile în curtea şcolii: au demonstrat că sunt şoferi îndemânatici

Replica API 18 mai 2013 | 00:00 74

În colaborare cu Poliţia Rutieră

În colaborare cu Poliţia Rutieră

Maşini, elevi şi hărmălaie în curtea Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din municipiul Constanţa. Nu este vorba de drifturi organizate pe timp de noapte, ferite de ochii vigilenţi ai oamenilor legii, ci de un proiect educaţional, cât se poate de util. Mai exact, elevii care deja au permis de conducere s-au înscris într-o cursă pentru a dovedi ce şoferi buni sunt, concursul fiind numit "Îndemanatic - Da , Teribilist- Nu". 18 elevi ai claselor terminale s-au înscris în competiţie, toţi primind diplome de participare.

Serviciul Rutier Constanţa şi Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida au lansat proiectului educaţional "Şoseaua trebuie să devină un loc mai sigur" în cadrul căruia se va organiza concursul "Îndemanatic - Da , Teribilist- Nu". Concursul s-a desfăşurat în rândul elevilor de clasa a XI-XII, cu scopul de a preveni accidentele de circulaţie în rândul tinerilor. Proiectul a fost iniţiat de către unitatea şcolară, având ca şi colaboratori Serviciul Rutier Constanţa dar şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Concursul a constat în două probe, una scrisă, cu subiecte din legislaţia rutieră şi una practică, în care elevii înscrişi, 18 la număr, au avut de străbătut un traseu, printre jaloane, stabilit de către poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier. "Proiectul se numeşte: şoseaua trebuie să devină un loc mai sigur. A fost iniţiat din dorinţa de a-i face pe elevi să conştientizeze ce înseamnă a conduce prudent, de a nu pune în pericol viaţa, atât a lor cât şi a celor din jur. Ediţia I din cadrul acestui proiect se numeşte Îndemanatic - Da , Teribilist- Nu. Mulţumim şi partenerilor noştri.", a spus Hariclia Marinela Popescu, directorul Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida. După ce au susţinut proba scrisă, concurenţii au ieşit în curtea şcolii, unde au aşteptat ca poliţiştii să le facă o demonstraţie pentru a se familiariza cu traseul. "Mi se pare destul de dificil. Conduc de aproximativ un an de zile, încă nu m-am gândit ce meserie voi urma", ne-a spus Marius, unul din cei înscrişi. Părerea despre dificultatea traseului a fost împărtăşită şi de ceilalţi concurenţi. "E ok proba, puţin cam dificilă. Am înţeles ce trebuie să fac, dar asta e, trebuie să fie puţin mai greu, nu putea fi uşor. M-am înscris în competiţie pentru demonstraţie, pentru a arăta ce ştiu. Conduc de doi ani, am toate categoriile, de profesionist", a adăugat şi Aurel, elev în clasa a XIII-a C. În ceea ce priveşte Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, inspectorul principal Marius Ghiţă a menţionat că totul este demonstrativ. "Este o probă de îndemânare şi presupune virajul printre jaloane, parcarea laterală, parcarea cu faţa şi gararea, pentru a scoate în evidenţă nivelul de pregătire al elevilor care sunt tineri şi proaspeţi posesori de permis de conducere", a mai declarat Marius Ghiţă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272