REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
8.4° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

ELEVII îşi vor primi BURSELE înainte de CRĂCIUN

ELEVII îşi vor primi BURSELE înainte de CRĂCIUN

Replica API 11 decembrie 2020 | 00:00 2006

În această perioadă o întrebare tot bântuie gândurile elevilor constănţeni, înainte de Crăciun. Când vor primi bursele din partea administraţiei locale? În contextul învăţământului online, elevii sunt îngrijoraţi că nu-şi vor mai primi banii, cel puţin nu înainte de sărbători, aşa cum erau obişnuiţi în anii trecuţi. Totuşi, Primăria oferă asigurări că banii vor ajunge la copii înainte ca aceştia să intre în vacanţa de iarnă.

Bursele vor fi distribuite până de Crăciun

Elevii din Constanţa au fost obişnuiţi anii trecuţi să-şi primească bursele, indiferent de tipul acestora, înainte de sărbătorile de Crăciun, considerându-le un mic cadou. Anul acesta, în contextul în care activităţile didactice se desfăşoară de acasă, în mediul online, elevii sunt speriaţi că nu-şi vor mai primi banii cuveniţi. Reporterii Replica au încercat să afle informaţii cu privire la acest subiect de la Primăria Constanţa. Astfel, reprezentanţii Primăriei au declarat că bursele vor fi distribuite elevilor înainte de Crăciun. “Se va face un proiect de hotărâre în următoarea şedinţă de Consiliu Local pentru a fi aprobate, urmând a fi distribuite până de Crăciun”, au explicat aceştia.

Consiliul Judeţean al Elevilor confirmă spusele

Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța, a explicat pentru cotidianul Replica faptul că bursele ar putea ajunge la elevii constănţeni spre sfârşitul perioadei de şcoală, adică până de Crăciun, aşa cum s-a întâmplat şi anii trecuţi. În plus, acesta a mai precizat că bursele vor fi majorate, în urma unei Hotărâri de Guvern. “Cuantumul pentru toate tipurile de burse este de minim 100 de lei. Banii vin de la bugetul de stat şi vor fi transferaţi către administraţiile locale, acestea din urmă putând să le suplimenteze”, a mai precizat acesta.

AEC cere majorarea burselor de merit, de ajutor social şi de studiu

Amintim că Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită, în continuare, majorarea bursei de merit, de ajutor social și de studiu la următoarele sume, stabilite în funcție de salariul minim pe economie: 135 de lei pentru bursa de merit, reprezentând 10% din salariul minim pe economie; 405 de lei pentru bursa de studiu, reprezentând 30% din salariul minim pe economie; 540 de lei pentru bursa de ajutor social, reprezentând 40% din salariul minim pe economie. Până acum, bursa de merit a fost de 50 de lei, iar bursele de studiu și de ajutor social au avut valoarea de 250.

Citeşte şi: ELEVII îi cer lui CHIȚAC să le MĂREASCĂ BURSELE, după ce FĂGĂDĂU le-a dat ŢEAPĂ

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407