REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Dum., 21 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6706
9.2° Constanța Duminică, 21 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6706
 

Elevii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, schimb de experiență cu elevii din Breaza!

Elevii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, schimb de experiență cu elevii din Breaza!

Mirela PASCAL 27 februarie 2024 | 11:36 916

În perioada 15-18.02.2024, unsprezece  elevi ai Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, însoțiți de profesor Gemil Meral Leila, profesor Trandafir Luminița și administrator de patrimoniu Dobre Iulian, au participat la prima etapă a proiectului de parteneriat, desfășurat la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza, jud. Prahova.

Elevii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, schimb de experienta cu elevii din Breaza!


Scopul acestei vizite l-a reprezentat schimbul de experienţă dintre cadrele didactice și elevii din Eforie și Breaza, constând în desfășurarea unor activități instructiv-educative în cadrul proiectului de parteneriat educaţional „Interferenţe culturale, conexiuni şi schimburi de valori în spaţiul românesc”, în vederea îmbogăţirii cunoştinţelor despre tradiţiile şi obiceiurilor specifice celor două regiuni geografice.

Elevii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, schimb de experienta cu elevii din Breaza!
Obiectivul principal al proiectului are în vedere schimbul intercultural la nivel educațional, prin susținerea unor activități școlare și extrașcolare comune. Cunoașterea diferitelor aspecte ale spațiului cultural și educațional, stabilirea de relații de prietenie și acordarea de ajutor colegial între elevii celor două școli sunt argumente ce susțin implementarea acestui proiect prin care se caută îmbunătăţirea cunoştinţelor legate de cultură și valori ale partenerilor implicaţi.
În timpul vizitei, elevii au făcut primii paşi în formarea relaţiilor  de colaborare care vor fi menţinute şi după încheierea implementării proiectului, învăţând şi înţelegând aspecte variate legate de cultura şi tradiţiile zonei, ospitalitatea și căldura comunității din oraşul Breaza. De asememea, au avut ocazia să participe la diferite activităţi organizate împreună cu elevii școlii. Cu această ocazie, cadrele didactice ale unității noastre școlare şi-au  format o imagine de ansamblu, asimilând exemple de bună practică, iar elevii au împărtăşit experienţele personale într-o atmosferă armonioasă, în „Jurnalul Prieteniei” care a fost completat cu primele amintiri.

Elevii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, schimb de experienta cu elevii din Breaza!
Elevii au fost întâmpinați oficial de către primarul oraşului Breaza,  Bogdan Novac, alături de directorul liceului, prof. Nicola Alina, de echipa de cadre didactice, părinții şi elevii participanți la acest proiect.  
Atât profesorii, cât și elevii unității noastre de învățământ au avut prilejul de a se bucura de o experință minunată. Schimbul cultural şi educațional a avut un impact demn de admirație și recunoștință și din partea părinților elevilor noștri. Elevii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” au sosit la școală cu amintiri frumoase, cu experiențe noi pe care le-au prezentat colegilor și profesorilor. Este minunat că au avut oportunitatea de a învăța unii de la alții să descopere valorile culturale regionale celordouă județe, Constanța și Prahova, ospitalitatea comunității din Breaza. Proiectul va continua, iar următoarea etapă se va desfăşura în Eforie, unde vom derula o nouă serie de activități. Adresăm mulţumiri partenerilor din Breaza pentru activitatea exemplară desfăşurată cu ocazia acestei vizite, doamnei director  Nicola Alina, doamnei prof. Gîță Maricica, doamnei profesor Toader Macrina, părinților, elevilor şi domnului Primar Novac Bogdan,  pentru susținerea acordată în această colaborare! Felicitări tuturor!” a declarat directorul  Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie.

Elevii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, schimb de experienta cu elevii din Breaza!

 „Transmitem mulțumiri și recunoştință, domnului director pentru sprijinul, implicarea şi dăruirea de care a dat dovadă, pentru ca activitățile din proiect să aibă loc. Profesorii, elevii, părinții şi întreaga comunitate din Breaza, în frunte cu domnul primar Novac Bogdan au fost onorați să primească echipa dvs. şi să ofere oportunități, experiențe de învățare şi relaxare, să împărtășim şi să demonstrăm că avem valori educaționale comune. Domnii profesori şi elevii dvs. au fost minunați, am format o echipă,  ne-am simțit bine împreună,  am învățat unii de la alții,  ne-am ajutat unii pe alții, am avut zâmbetul pe buze şi  bucuria în suflet. Munca în echipă a demonstrat implicare, pasiune,  perseverență, entuziasm, înțelegere şi răbdare. Pot afirma cu tărie că există compatibilitate să organizăm, în continuare, activități plăcute şi utile pentru elevii și profesorii din echipă.   Mulțumim tuturor și abia aşteptăm să ne revedem!” a declarat profesorul Maricica Gîță, coordonator al proiectului de parteneriat încheiat între cele două instituții.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-a plimbat si domnul Dobre…off prostu’ dracu
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614