REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Elevii nu se lasă şi se iau din nou la bătaie din cauza "şcolii de vară"

Elevii nu se lasă şi se iau din nou la bătaie din cauza "şcolii de vară"

Replica API 4 iulie 2014 | 00:00 90

S-a umflat tărâţa în ei

S-a umflat tărâţa în ei

Au promis că se liniştesc şi o iau de la capăt. Un nou scandal s-a iscat între elevii constănţeni, de data aceasta aprins şi susţinut de structurile de la nivel naţional. Consiliul Naţional al Elevilor se încăpăţânează să pună paie pe foc, să nu recunoască conducerea CJE, reprezentată statutar şi apasă pedala provocărilor printr-o "şcoală de vară", care ridică serioase semne de întrebare în privinţa legalităţii acţiunii.

"În perioada 27 iulie-4 august 2014, la Eforie Sud, Constanţa, Consiliul Naţional al Elevilor, prin Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea şi Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, alături de Asociaţia Tinerilor pentru România, organizează Şcoala de vară "Tinerii de azi - Adulţii de mâine". La acest eveniment vor fi disponibile 50 de locuri pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani (25 de membrii ai Consiliului Elevilor şi 25 de tineri ce pot fi şi din afara organizaţiei). Masa şi cazarea vor fi asigurate de către organizatori. Costul transportului va fi suportat de participanţi", se arată într-o informare a CNE. Evident, CJE specificat nu este unul şi acelaşi cu CJE condus de Alexandru Manda, care nu a ezitat să reacţioneze vehement.

"CJE Constanţa infirmă informaţia conform căreia organizaţia reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa ar fi partener al Asociaţiei Tinerilor pentru România, în cadrul proiectului "Tinerii de azi - adulţii de mâine". De asemenea, informăm că Asociaţia Tinerilor pentru România foloseşte însemnele CJE Constanţa fără acordul nostru, ceea ce reprezintă o încălcare a legislaţiei. Din acest motiv, CJE Constanţa somează public Asociaţia Tinerilor pentru România, asociaţie fără personalitate juridică, prin reprezentantul acesteia, domnul Cristian Tănase, să nu mai folosească imaginea Consiliului în activităţile personale. În caz contrar, CJE Constanţa va lua toate măsurile legale ce se impun", precizează Manda, într-un comunicat care încununează o nouă etapă de scandal între elevi, care a escaladat încă de la sfârşitul lunii martie. Replica de Constanţa scria, în data de 25 martie, despre scandalul teribil care s-a iscat la Palatul Copiilor. Atunci, inspectorul Adriana Oprea, ca reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean, s-a remarcat printr-un circ teribil, smulgând microfonul din mâna preşedintelui, Gîlcă şi stârnind un scandal de proporţii cu preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Bajdechi. După demisia lui Gîlcă, evenimentele au escaladat şi, sub oblăduirea şefului ISJ, Răducu Popescu, s-au făcut fel şi fel de numiri la şefia CJE, precum Lăcrămioara Soare, care a eşuat lamentabil chiar când s-a conceput special pentru ea o şedinţă de înscăunare. Emoţiile teribile nu i-au impresionat nici pe cei care ar fi votat-o de facto şi, astfel, funcţia a rămas din nou în aer. După episodul de fiasco, CJE "ăilalţi", a fost preluat de Sergiu Bălan, care a demisionat recent, locul său fiind luat, prin nimeni nu ştie ce fel de proceduri, de Cristian Lupu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212