REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Elevii vor putea da examen de admitere la liceu, înainte de Evaluarea Națională, din 2024

Elevii vor putea da examen de admitere la liceu, înainte de Evaluarea Națională, din 2024

Replica API 12 iulie 2022 | 00:00 1679

Începând din 2024, elevii de clasa a VIII-a vor putea da examen de admitere la unele licee, înainte de a susține Evaluarea Națională, a anunțat marți ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, înainte de publicarea proiectelor pentru noile Legi ale Educației.

Colegiile Naționale vor avea dreptul să organizeze un examen de admitere înainte de susținerea Evaluarea Națională,

Potrivit noii legi, examenul de admitere la Colegiile Naționale se va organiza pentru maximum 90% din numărul de locuri, iar locurile rămase neocupate vor intra în procedura de repartiție computerizată, în urma susținerii Evaluării Naționale.

Pentru celelalte licee, admiterea va fi computerizată în baza mediei de la Evaluarea Națională, a precizat ministrul Cîmpeanu.

În cazul liceelor vocaționale vor fi probe de aptitudini.

De asemenea, potrivit noii legi, se va renunța la media anilor de studiu pentru calcularea mediei finale pentru admiterea la liceu.

„Mă adresez acelor elevi care vor începe în septembrie clasa a VII-a. Ei vor avea o șansă în plus, aceea de susținere a examenului de admitere într-un liceu. Este vorba despre dreptul care se acordă prin această lege colegiilor naționale.

Liceele care au demonstrat și vor demonstra calitatea educației vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere în liceu pentru ocuparea 90% din numărul de locuri, 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire. Acest proces de admitere în liceu se va face înainte de a fi demarată evaluarea națională. Încă de la intrarea în vigoare a legii, pentru elevii de clasa a VIII-a este important de știut că se introduce renunțarea la media din gimnaziu”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Desfiinteaza examenele nationale, si faci admitere. De unde, rahatu asta de campeanu da liber la furat, ca asta se va intampla, toti directorii vor lua spaga si vor truca aceste pseudo examene.
0
0
Nu prea mai era loc de spagi pt admiterea la liceele ,,elitiste,,. Acum au rezolvat problems
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369