REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ELEVII vor RECUPERA orele pierdute în PANDEMIE. Anunţul făcut de MINISTRUL Educaţiei

ELEVII vor RECUPERA orele pierdute în PANDEMIE. Anunţul făcut de MINISTRUL Educaţiei

Replica API 25 ianuarie 2021 | 17:16 2116

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că pregătirea remedială pentru recuperarea orelor pierdute de elevi în timpul cursurilor online va fi de cinci ore/săptămână, scrie antena3.ro

Orele în sistem hibrid vor fi eliminate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Ministerul pregătește o ordonanță de urgență care să prevadă recuperarea orelor pierdute de elevi în timpul cursurilor online.

Sorin Cîmpeanu susține că pierderile generate de predarea online sunt evidente și mari.

„Am estimat un număr mediu de ore de pregătire remedială de cinci ore pe săptămână pentru aceia care au nevoie, pentru care cadrele didactice vor decide că pierderile se pot compensa prin cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni, pentru că atât durează programul pe care dorim să-l iniţiem prin Ordonanţă de Urgenţă. 16 săptămâni începând din februarie pentru cei care revin la şcoală şi – o nuanţă importantă – ce ai pierdut din cauza predării online nu are rost să încerci să recuperezi tot prin predare online, e nevoie de prezenţă fizică”, a anunţat ministrul Educației.

Profesorii vor fi recompensați cu câte 100 lei pe oră

''Un tarif motivant care este maximum de tarif orar, în regim de plata cu ora din sistemul de învăţământ preuniversitar. Un tarif orar de 100 de lei, similar cu tariful orar pentru medici'', a declarat Sorin Cîmpeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Elevii nu sunt in stare nici sa faca materia la zi in conditii normala dar sa mai si recupereze!
5
0
Haios e ca cu cat stai mai mult la scoala cu atat mai multe sanse ai sa il iei pe covidutz. Cam atat de pafarist e dom ministru
2
0
Ce vina au copiii ca, cretinii au restrictionat dreptul la invatatura?
3
1
aiureli dale lu tampeanu
2
1
Manipulare pe fata. Spun ca vor sa deschida scolile dar virusii nu vor.
2
1
asta e cu capul
2
0
are perfecta dreptate Raluca, comment mai jos! o pacaleala de ministru psd ist, un ametit, cum incepi scoala impertinentule, cu profesori nevaccinati? ti te ai vaccinat rpd, te doare n cot, cei din educatie trebuiau vaccinati in etapa 1, cu sanatatea! ministru incompetent! vaccinati pensionarii , in loc sa vaccinati pe cei din educatie, sa puteti deschide scolile in siguranta! pensionarii puteau sa mai stea acasa o luna doua, daca nu merge economia tarii, cine le plateste pensiile, cine pune mancare in magazine pt pensionari?
9
4
Pai parca au facut scoala on-line. Ati platit acele ore profesorilor!
13
3
Asa ai nvatat tu carte mai tampitule? Probabil ca ai facut facultatea 3 zile in loc de 5 ani.
7
2
Aceasta jigodie nu are ce sa mai caute in functia de ministru dupa oug de salvare ale hotilor de DOCTORI din romania ,inclusiv el fiind un Plagiator.Muistule
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367