REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Eliminarea pensiilor speciale, uitată de coaliţia de guvernare

Eliminarea pensiilor speciale, uitată de coaliţia de guvernare

Replica API 7 ianuarie 2022 | 19:41 1241

Pensiile speciale de zeci de mii de lei au rămas neastinse, pentru că eliminarea lor a fost uitată în Coaliţia de guvernare.

Potrivit surselor din cele două mari partide din coaliţie, PSD şi PNL, anul acesta nu va fi depus niciun proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale.

După blocajul din coaliţia de guvernare pe tema certificatului la locul de muncă, al doilea blocaj este înregistrat şi pe discuţiile privind eliminarea pensiilor speciale. Deşi a fost o temă majoră pentru toate partidele, subiectul eliminării pensiilor speciale nu mai este unul de actualitate în coaliţia de guvernare.

Potrivit surselor din cele două mari partide din coaliţia de guvernare, PSD şi PNL, în 2022 cu siguranţă nu va fi depus niciun proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, acesta rămând pentru anul 2023 sau 2024.

Liderii PSD, PNL şi UDMR au decis să amâne discuţiile pe un asemenea proiect de lege în primul rând din cauza opoziţiei venite din cele trei partide, dar şi din cauză că presupune un risc electoral prea mare.

Ultimele sondaje de opinie făcute de cele două partide au arătat o respingere a populaţiei în privinţa introducerii certificatului la locul de muncă şi o aversiune faţă de partidele politice şi politicieni.

Aşa că acea prevedere din programul de guvernare care prevede recalcularea pensiilor ținând cont de condiţiile impuse şi asumate prin PNRR şi cu Comisia Europeană nu va fi discutată prea curând, după ce liderii PNL au făcut din eliminarea pensiilor speciale un subiect central de campanie electorală şi promitea eliminarea lor în primele 30 de zile de guvernare.

Astfel, magistraţii, poliţiştii, diplomaţii, funcţionarii parlamentari, personalul aeronautic şi celelalte categorii de angajaţi care primesc acum pensii speciale vor rămâne cu ele.

Singura modificare impusă din acest an este cea privind eliminarea facilităţilor de exceptare de la contribuţia asigurărilor sociale de sănătate pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei.

Astfel, pentru diferenţa de la 4.000 de lei în sus va fi aplicată cota de 10% CASS.

Sigurele pensii speciale eliminate au fost cele ale parlamentarilor, de către fosta coaliţie cu USR, la presiunea acestora.

Actuala coaliţie a reuşit cu greu să amâne cu un an intrarea în vigoare a pensiilor speciale ale aleşilor locali, primari, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene, vicepreşedinţi, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politistii si militarii au pensii ocupationale de serviciu si nu SPECIALE conform incultului care a scris acest articol de dezinformare.
1
2
toti care aveti pensii speciale sa MURITI in 2022
1
3
cum nu mai e USR la guvernare cum s-a uitat de taierea pensiilor speciale.Asta este adevarul! Si taiati din bursa elevilor, impostorilor..
3
3
de ce nu intelegegeti ca pensiile speciale sunt facute pentru ...specialistii care ridica tara pe cele mai inalte ...vai!
3
2
legile pentru pensiile speciale pot fi anulate de orice jurist incepator pentru ca nu sunt constitutionale!! nici acordarea si nici calculul lor!
3
2
imposibil de anulat . legile respective sunt facute de juristi cu scoala
2
5
voi stiti cine ia pensiile speciale, politicienii, aia care va aresteaza, aia care va bat si aia care va judeca asa ca pensiile speciale o sa dispara cand va fi o adevarata revolutie a fraierilor care cotizeaza pana la 65 de ani pentru o pensie de rahat, adica NICIODATA!
10
1
Au uitat- o, pentru ca este a lor.
8
1
ce mweee v a dat pnl-usr
11
2
HA HA HA HA HA HA , si iar am crezut
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108