REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ELIMINAREA VOUCHERELOR de VACANȚĂ afectează TURISMUL din Constanța! Ce spune Bucovală

ELIMINAREA VOUCHERELOR de VACANȚĂ afectează TURISMUL din Constanța! Ce spune Bucovală

Replica API 16 februarie 2021 | 00:20 3113

Odată cu anunțul că voucherele de vacanță pentru anul 2021 ar putea fi tăiate, reprezentanții organizațiilor de turism din România, au anunțat proteste de amploare în toată țara. Printre aceștia se numără și reprezentanții de turism din Constanța. Protestele vor avea loc simultan, în toată țara, în cursul zilei de marți, 16 februarie a.c..

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) – împreună cu Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET) își exprimă nemulțumirea și protestează, marți, 16 februarie, față de eliminarea voucherelor de vacanță pentru anul 2021.

Voucherele de vacanță reprezintă un instrument de politică publică, care a demonstrat în cursul implementării acestuia impactul pozitiv asupra industriei turistice si a HORECA în România, cu efecte catalizatoare extraordinare asupra pieței muncii și a serviciilor din acest domeniu de activitate. Multe țări din Europa urmează modelul voucherelor de vacanță din România pentru a oferi sprijin HORECA pentru a se recupera din criza provocată de pandemia de SARS-COV-2, transmit reprezentanții Organizației Patronale din Mamaia.

Pentru angajați, voucherele de vacanță asigură creșterea nivelului de trai

Pentru angajați, aceste vouchere de vacanță, acordate în fiecare an, asigură creștere nivelului de trai, îmbunătățirea stării de sănătate fizică și psihică, creșterea calității vieții prin diversificarea bugetului, dar și dezvoltarea culturii unei alimentații sănătoase.

Pentru angajatori, acestea asigură îmbunătățirea productivității muncii

Dacă pentru angajați, voucherele de vacanță contribuie la creșterea nivelului de trai, pentru angajatori s-a dovedit că asigură reducerea costului forței de muncă, îmbunătățirea productivității muncii și reducerea absenteismului, creșterea motivării și loialității salariaților.

Nicolae Bucovală

,,Tăierea acestor vouchere de vacanță afectează în mod principal domeniul turistic și rezervările care se fac. Tăierea voucherelor de vacanță îi afectează pe profesori, personalul medical, cei care în mod normal beneficiau de aceste beneficii. HoReCa nu este neapărat afectată de tăierea acestor vouchere, aici este vorba măsurile M2, M3 pentru domeniul acesta. Restaurantele au fost închise pentru că nu li s-a dat voie din cauza numărului de infectări mari, ceea ce s-a întâmplat în toată țara. Faptul că se joacă cu atitudinea asta, ba închide, ba deschide, este o problemă majoră. Așteptăm și noi semnale de la București să vedem ce se va întâmpla.” a declarat Nicolae Bucovală, preşedintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iao la picior in mars alle Acasa dvdrk
1
0
Bucovala BUKAMOALE
3
0
bai oligofrenule, citeste comentariul de la 10:11 sa intelegi cum se dubleaza banii. mergeti maine in mamaia si vedeti cate apartamente sunt locuite, vara insa sunt pline, ei astia sunt carpele in cur care plang ca s-au dat voucere care si-au luat apartamente sa le inchirieze si au incurajat astfel distrugerea statiunii ca daca nu erau clienti la blocurile alea nu se mai costruiau in draci. injurati mke de la hotelui dar le face poola mare la meke care fac blocuri si au distrus mamaia!!!!
4
1
Un nesuferit
1
0
Asta care construieste peste ruine la lupoaica are si beta si bueno. Nu mancatzi sau betzi acolo.
10
1
in sfarsit munte si plaja libera de pomanagii cu sarmale in camera.
12
5
Lasati mocageala , astea s privilegii doar pt anumite clase sociale , ce va mai place clientelismul!! La munca !
13
4
bucovala , vezi ca vrea moisoiu sa-i aduci o tzigare... altceva ce plm poti baga prin buzunare cand pleci la draghici...?!?
13
1
Plange Barhalescu ca nu se mai dau vouchere de vacanta. Pai tu nu ai dat tichetele de masa la angajati de 2 ani ,au semnat pt ele si tu ti ai tras banii jegule. Hot ordinar ce esti cu sifiliticul de fratitu, nu te mai rabda Dumnezeu de imputit ce esti.
20
1
Javrele din turism sa scada mult preturile caci e criza. Ei chiar nu vad cate apartam, garson, spatii comerciale sunt scoase zilnic la inchiriere sau la vanzare? Stau de 1 an goale pt ca bugetarii care le detin inca castiga sume uriase din banii nostri, ai tuturor de la buget, si nu scad preturile la chirii sau de vanzare. Sunt peste cele din Paris sau America. In orasele astea imputite si cu oameni de rahat. Cum v-ati purtat cu angajatii vostri, asa sa vi se intoarca inzecit. Mars la munca in Spania si Italia, voi si copiii vostri, lichelelor evazioniste
16
2
Sa ma pish pe turismul vostru si pe cei care-l pastoresc! Va doresc faliment crunt si rapid!
18
2
makidoanca hoata.
13
1
bucovala sa spuna la DNA ce are de spus... da acu e smeker ca e papusa aia de stelian ministru... da le vine randul si lor... daca nu se duc dupa mazare se duc dupa idu si chirondonjan
14
1
Bucovala tu esti? Ia zi tu cum se dubleaza valoare voucherelor la buget.Adica bagi 100 si scoti 200. Doar ca varza ta.O vinzi de 2 ori.bagi intro camera bugetari la dublu si mananca unul ce a vomitat altul si tot nu iese.Auzi la el minciuna makidoneasca.Se dubleaza zice el.Mincinos.Bucovala le da vouchere de vacanta angajatilor? da vreun makidon vouchere de vacanta angajatilor?Nu da.
23
2
turismul makidonesc este finantat de la bugetul de stat. Hoteluri imputite.mancare reciclata dintr-o farfurie in alta.salata recurerata si remontata.se lauda Bucovala ca el face o nunta cu o varza. serveste foarte lent sarmalele atfel ca cei care nu le mananca pe toate le debaraseaza rapid le remonteaza si le reserveste .la fel cu salatele,painea,mizilicul merge la piza chiar bucatelele.au la bucatarie machidoance care recupera totul si se revinde de 2-3 ori.Si ce se vomita se spala si se revinde.astia sunt machedonii.Hoti pe neamul lor de oamani fara tara.Tiganii balcanilor
21
6
Valoarea voucherelor de vacanta se intorcea dublata la buget. Din impozite, taxe, zeci de mii de locuri de munca necesare deservirii posesorilor lor. De fapt, voucherele nu sunt doar pentru bugetari. Sa le ceara patronilor si cei din mediul privat. Sa nu se multumeasca cu salariul minim pe hartie, cateva sute de lei in plus la negru si 10 tichete de masa. Sau la cele 8 clase ale lor o fi suficient...
6
12
vaucherele bugetarilor au crescut f mult pretul cazarii,daca pana la aparitia lor gaseai cazare la hotel de 3,4 stele si la o suta doua de lei,acuma toti au preturi de peste 350,a si te costa mai mult prin agentie decat daca te duci la plesneala,acuma ca le-a scos citu oare vor revenii de unde au plecat,putin probabil
20
1
imputitului de bucovala care vinde mancare stricata.
18
1
Golani ce au furat ani de zile deschid gura.In turism frauda este 200%.Ce vreti tara nu are bani.Daca spui ca ai tichete de vacanta samsarii turismului maresc preturile aberant.
23
0
legea voucerelor era si pentru privati si catu ar trebui sa-si puna serios problema de ca acestia nu le dadeau mai ales ca erau scazute din impozitul pe profit daca taxele era platite! cauza, privatii nu dau concedii ca sa pleci la munte, alta cauza EVAZIUNEA fiscala, daca la tichete de masa dau minimul si 10 tichete la om voucerele nu au cum sa le imparta la 3 oameni!! si inca ceva, banii de voucere veneau si din cheltuiale turistilor la restaurantele, la obiectivele turistice si la alte magazine private pe unde se plimbau!!! deci se recuperau. Doar patronasii evezionisti le-au blamat!!!
8
12
mai asta de-ti zici PAPU esti un frustrat un terchea berchea care stai si jignesti MACHIDONI de ce nu faci si tu ca ei ....construieste fa afaceri cine te opreste ????? tu faci doar ura de rasa ALO daca jigneai un TIGAN sau un UNGUR sareau toti de cur in sus dar asa nu se sesizeaza nimeni??? mananca rahatul cre te doare fara ura de rasa
6
19
Bucovala,Murat si alti schmecheri din turism,aveti dreptate ma,dar mai intai sa le dati si voi angajatilor vostri vaucere pentru vacanta si salarii medii pe economie,pentru ca nu este normal ca tu sa iti tratezi angajati ca pe niste sclavi dar sa ii ceri statului sa va subventioneze afacerile voastre,indirect este adevarat dar tot subventii sunt.
32
2
Toti angajatii si patronii din horeca au sustinut in alegeri valul useristo-liberal. Sa isi asume consecintele. Amin
17
5
Aceste vouchere sunt decontate de stat,o parte din bani se intorc la partide si diversi oameni politici ! Parandarat,mai pe intelesul tuturor! Hotelierii cotizeaza pt.ca le iese si lor binisor din afacerea asta! Dar de fapt banii trec de la stat in buzunarele altora,hotelieri, oameni politici,functionari ai statului din diferite directii si ministere! Mai tineti minte cum iesise Bucovala anul trecut si cerea deschiderea litoralului pe 1Mai?,,Ce facem domnule,ne bazam pe previziunile unor astrologi"?Trompetele alea de Corina Martin sau Murad,care dadea ultimatumuri prim-ministrului,pe unde sunt
28
4
vouchere la toti romanii,transport gratuit,asistenta medicala gratis...
17
2
Ce te plingi mai Bucovala ca o curva. Dar de unde ai avut tu atitia bani de detii mai multe hotele si restaurante pe litoral. Lasa-i sa se plinga pe cei ce au salariu minim pe economie nu pe tine un imbuibat ca altii de teapa ta. VOI VA PLINGTI CARE AVETI TARIFE LA CAZAZRE SI MINCARE MAI MARI CA IN DUBAI. NU V-AR FI RUSINE DERBEDEILOR.
28
1
Cel de la stat isi face concediul pe banii statului,adica ai nostrii ai tuturor,iar noi de la privat facem concedii tot pe banii nostrii.ma cum plm vine asta?foarte bine ca s eliminate.mooe bucovala si corina martin.si toti fomistii cu hoteluri. Ajunge cu mocangeala de la stat ajunge cu program 9 16 facut nimic si primit leafa mii de lei bonuri si tichete de vacanta.la munca tu va n gura de lepre.
25
8
Din cate am inteles sunt valabile voucherele din 2019-2020 care nu au fost folosite si sunt in valoare de peste 2miliarde de lei ....nu ajunge?.....ori s-au facut manevre cu ele la momentul respectiv...daca nu este asa imi cer scuze,dar daca este adevarat inseamna ca nu mai pot sa faca manevre cu ele....
13
6
Acest guvern este groparul economiei nationale. Pnl partid de dreapt, Usr, partid de centru dreapta, in loc sa sustina mediul privat ei il distrug. Cel mai slab guvern din istorie,niste derbedei!
12
15
Vrei in vacanta? Baga mana in buzunar si plateste, ce atata moca de la stat...distractia costa!
26
13
Te a bagat prietenu Barhalescu in fata ca lui ie frica sa mai apara pe undeva ca l vad creditorii. V ati batut joc de angajati ati furat ca nemernicii
21
2
ce.i bucovala,n.ai furatdemult?ia spune cum platiti voi un chelner cu 1000 roni pe luna,fara concediu,zile libere,simbete,duminici,sarbatori legale?cum ii tratati ca pe sclavi,ca sa furati voi?deja preturile sint asa mari la restaurante din zona mangalia..olimp ca mai bine iti gatesti singur.iar voucheristii mocangii pe banii mei au ridicat preturile atit de mult incit un hotel dintr.o statiune prapadita vrea 100 euro le noaptemai mult ca in centrul amsterdamului.ia zi tu nesimtitule,ebine sau rau?
36
5
V a obisnuit Ciuma Rosie cu mocangeala! La munca! Platiti daca vreti servicii, distractie etc! E bine ca nu mai tine mult nici cu covid ul, treaba merge, economia duduie, se vor construi autostrazi, se taie salariile etc De dreapta!!!!!
31
22
E foarte bine asa. Romanii fara creier primesc ce merita. Muie cu austeritate si jaf generalizat!
21
14

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468