REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Elisabeta Lipă: România nu a mai avut atâtea medalii de mulţi ani şi acesta este un lucru îmbucurător

Elisabeta Lipă: România nu a mai avut atâtea medalii de mulţi ani şi acesta este un lucru îmbucurător

Replica API 15 august 2013 | 00:00 104

Campionatele Naţionale de Canotaj, la Năvodari

Campionatele Naţionale de Canotaj, la Năvodari

Campionatele Naţionale de Canotaj şi Cupa României la canotaj sunt găzduite în acest an la Centrul Olimpic de Canotaj de la Năvodari, astfel că multitudinea de campioni mondiali şi europeni pe metrul pătrat va creşte subit în următoarele zile. Campionatul Naţional Şcolar de Canotaj la care au participat 8 cluburi de la nivel naţional s-a desfăşurat miercuri, iar competiţiile se vor încheia pe 21 august, ocazie cu care se vor desemna şi participanţii la Jocurile Olimpice pentru Juniori care vor avea loc în 2014. Pe podium, premiaţi de Elisabeta Lipă, s-au numărat sportivii care au făcut cinste României la Campionatul Mondial de Canotaj, desfăşurat săptămâna trecută în Lituania, acolo de unde juniorii s-au întors cu rezultate remarcabile.

"Am participat la CM de juniori din Lituania, la proba de dublu masculin. Au fost 4 piste timp de 4 zile, trei dintre ele au fost câştigate, iar în finală ne-am întâlnit cu nemţii, care au fost mai puternici şi ne-au învins. Ne pregătim foarte mult, 12 antrenamente pe săptămână pentru a obţine aceste rezultate. În urmă cu un an am ieşit medaliat cu bronz, anul acesta am ieşit vicecampion mondial şi poate la anul o să ies campion mondial şi mă pregătesc foarte mult pentru Olimpiada din Rio de Janeiro", a declarat, pentru "Replica", Marian Florin Enache. Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, este de părere că la categoria juniori, România nu a mai luat atâtea medalii de foarte mulţi ani, iar acest lucru îi dă speranţe că sportivii români au şanse să facă o figură cât mai frumoasă la Jocurile Olimpice. "Talente sunt, viitor avem, este important ca ei să se menţină în următoarele eşaloane, tineret şi ulterior la loturile mari, pentru că la juniori au demonstrat că au valoare. Anul acesta chiar a fost o bătălie extraordinară, foarte multe echipaje înscrise la start, pentru că anul viitor au Olimpiada de tineret şi atunci se merge pe principiul Jocurilor Olimpice de Vară, unde ca să poţi participa trebuie să te califici în primul rând. După ce am văzut la participarea lor la CE de juniori, participarea loturilor la CM de Tineret, unde am obţinut patru medalii de aur, iar la această categorie România nu a mai avut atâtea medalii de mulţi ani şi acesta este un lucru îmbucurător", a precizat Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj. În acest weekend, la Năvodari, va avea loc CN de Canotaj, iar săptămâna viitoare va fi organizată Cupa României la proba de simplu. În urma acestor competiţii vor fi aleşi şi cei care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice pentru juniori de anul viitor. "Avem juniori foarte bine pregătiţi, pentru că tocmai zilele trecute s-au întors de la Campionatele Mondiale de canotaj din Lituania unde s-au luat 3 medalii de aur, 2 de argint şi două locuri 6, un rezultat de excepţie. România s-a clasat pe locul 2 între naţiunile lumii. Am bătut SUA, Australia şi Noua Zeelandă, ţări cu tradiţie în canotaj", a afirmat Dorin Alupei, antrenor federal al Federaţiei Române de Canotaj.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272