REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Elon Musk a început revoluția la Twitter: prima decizie luată, înaintea alegerilor din SUA

Elon Musk a început revoluția la Twitter: prima decizie luată, înaintea alegerilor din SUA

Cristina BĂRBUCEANU 2 noiembrie 2022 | 11:55 474

Twitter a limitat accesul unor angajaţi la instrumentele de moderare a conţinutului, înainte de alegerile intermediare din SUA, potrivit unor surse citate de Bloomberg News.

Măsura îi afectează pe majoritatea angajaţilor care fac parte din organizaţia Încredere şi Siguranţă a Twitter, informează News.ro.

Angajaţii nu pot aborda şi disciplina conturile de utilizatori care încalcă regulile Twitter privind discursurile instigatoare la ură şi dezinformarea, cu excepţia cazului în care implică vătămări.

Twitter foloseşte în continuare instrumente automate de moderare a conţinutului şi contractori terţi pentru a preveni răspândirea dezinformării şi a postărilor inflamatoare, în timp ce angajaţii Twitter analizează încălcările importante, a spus Bloomberg.

Twitter nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a CNBC.

Yoel Roth, directorul pentru securitate pe Twitter, a reacţionat la ştirea Bloomberg într-un tweet.

”Aceasta este exact ceea ce noi (sau orice companie) ar trebui să facem în mijlocul unei tranziţii corporative, pentru a reduce oportunităţile de risc din interior. Încă aplicăm regulile pe scară largă”, a scris el.

Vineri, după ce a încheiat achiziţia Twitter, Musk a spus că intenţionează să formeze ”un consiliu de moderare a conţinutului”, fără a dezvălui detalii precum cine va face parte din acesta sau ce va face.

CEO-ul Tesla a adăugat că nu va lua ”decizii majore privind conţinutul” şi nu va restabili conturile interzise anterior înainte ca respectivul consiliu să-şi înceapă activitatea, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272