REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Elon Musk a reactivat contul lui Alex Jones pe reţeaua de socializare X

Elon Musk a reactivat contul lui Alex Jones pe reţeaua de socializare X

A.F. 12 decembrie 2023 | 00:00 230

Elon Musk a reactivat duminică contul de pe reţeaua de socializare X, închis în 2018, al conspiraţionistului american de extremă dreapta Alex Jones, cunoscut în special după ce a afirmat că masacrul comis într-o şcoală din Statele Unite a fost doar o înscenare coordonată de opozanţi ai armelor de foc, informează AFP.

Elon Musk a reactivat contul lui Alex Jones pe reteaua de socializare XElon Musk

Proprietarul reţelei X a publicat sâmbătă un sondaj de opinie pe contul său: "Să îl reintegrăm pe Alex Jones pe această platformă? Vox Populi, Vox Dei (Vocea poporului este vocea lui Dumnezeu - n.red.)".

Alex Jones este cunoscut în special după ce a afirmat că masacrul armat comis în şcoala din Sandy Hook, în urma căruia 20 de copii şi şase adulţi au fost ucişi în 2012, nu a fost decât o înscenare.

Aproape 2 milioane de utilizatori ai platformei X au participat la acest sondaj, iar cei care au răspuns prin "da" au avut câştig de cauză, cu 70,1% din totalul voturilor exprimate. "Poporul a vorbit şi aşa trebuie să fie", a tranşat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, miliardarul Elon Musk, care apără o abordare radicală a libertăţii de exprimare.

Duminică dimineaţă, contul lui Alex Jones era din nou vizibil pe reţeaua de socializare, a constatat o jurnalistă de la AFP.

Alex Jones a redistribuit cu această ocazie un mesaj de bun-venit adresat influencerului americano-britanic Andrew Tate - aflat sub control judiciar în România, în aşteptarea unui proces în care va fi judecat pentru trafic de persoane.

Precedentul său mesaj data din 6 septembrie 2018, ziua în care reţeaua de socializare a anunţat suspendarea definitivă a conturilor sale, după difuzarea unor mesaje şi videoclipuri care ar fi încălcat regulamentul platformei, citează Agerpres.

Elon Musk a cumpărat în octombrie 2022 reţeaua Twitter, pe care a redenumit-o apoi X şi care a înregistrat de atunci o relaxare a regulilor privind dezinformarea, o reducere a echipelor de moderare a conţinuturilor şi o revenire a mai multor personalităţi controversate. Mai multe asociaţii au remarcat o creştere a dezinformării şi a hărţuirii.

Alex Jones a afirmat că masacrul din şcoala Sandy Hook din Newton, un oraş din statul american Connecticut, a fost o înscenare a opozanţilor armelor de foc şi că părinţii îndureraţi după acea tragedie erau "actori". Teoria lui s-a răspândit pe internet şi mai multe rude ale victimelor au depus plângere în instanţă pentru defăimare, explicând că au fost hărţuite de admiratori ai lui Alex Jones.

El a fost obligat în 2022 să plătească aproape 1,5 miliarde de dolari sub formă de amenzi sau despăgubiri, iar apoi şi-a declarat falimentul personal, la câteva luni după ce compania sa Free Speech Systems intrase la rândul ei în faliment.

Pe site-ul său, Infowars, rapperul american Kany West a făcut o apologie a hitlerismului în decembrie 2022. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468