REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Elveția dă semnale că vine o criză de proporții

Elveția dă semnale că vine o criză de proporții

Replica API 6 iunie 2022 | 16:22 1481

Guvernul elveţian a anunţat vineri noi reguli pentru cele cinci bănci majore ale naţiunii, cerând ca acestea să-şi sporească lichiditatea pentru a face faţă mai bine în viitor condiţiilor dificile, cum a fost pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

”Revizuirea este menită să asigure că băncile de importanţă sistemică deţin suficientă lichiditate pentru a absorbi şocurile de lichiditate şi pentru a-şi acoperi nevoile în caz de restructurare sau lichidare”, a declarat Consiliul Federal Elveţian într-un comunicat care anunţă adoptarea ordonanţei. O schimbare este că băncile considerate importante din punct de vedere sistemic trebuie acum să deţină suficientă lichiditate pentru a face faţă unei crize de lichiditate de 90 de zile, în loc de pragul anterior de 30 de zile, a spus consiliul federal format din şapte membri.

Cele cinci bănci de importanţă sistemică din Elveţia sunt UBS, Credit Suisse, Raiffeisen, PostFinance şi Zuercher Kantonalbank. Cerinţele intră în vigoare la 1 iulie, potrivit comunicatului. Conform noilor reguli, Autoritatea Elveţiană de Supraveghere a Pieţei Financiare (FINMA) ar putea impune suprataxe specifice instituţiei, se arată în comunicat. Pentru a ajuta băncile să îndeplinească noile cerinţe, anumite măsuri pot fi luate în considerare pentru limita superioară de lichiditate, de exemplu vânzarea de titluri de valoare tranzacţionabile pe care o bancă le poate folosi pentru a genera lichiditate în timpul unei crize.

Consiliul a spus că unele dintre criticile exprimate de bănci au fost luate în considerare la elaborarea noilor reguli. Într-o declaraţie pentru Reuters, Credit Suisse a declarat că a luat la cunoştinţă modificările aduse ordonanţei de lichiditate. Cele cinci bănci au primit o perioadă de tranziţie de 18 luni pentru a se conforma cerinţelor de lichiditate, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe bune??? NUUUU CREEEED. Pai cum mortii maicutelor vostre sa nu vina ma ? CUM? Cand inflatia globala este uriasa, cand ne-ati ne norocit cu mizeria de covid si acum cu alta mizerie, ucraina, cand incercati din toate puterile sa ne norociti? Hai sictir muri-v-ar multi inainte.
1
0
klaun pro s tanis e inca in vacanta.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272