REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Emil Hurezeanu a vorbit despre „problemele Europei”, la Şaguna

Emil Hurezeanu a vorbit despre „problemele Europei”, la Şaguna

Replica API 3 martie 2016 | 23:19 296

Ambasadorul României în Germania,

Ambasadorul României în Germania,

Universitatea Andrei Şaguna a organizat miercuri, 2 martie 2016 conferinţa cu tema „Problemele Europei”. În cadrul evenimentului a fost lansată la Constanţa şi cartea „Pe trecerea timpului” a lui Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania, care a primit titulul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Andrei Şaguna. „Uniunea Europeană este unul din proiectele cele mai cutezătoare ale omenirii, care s-a împlinit”, a spus Hurezeanu. Prezenţi la eveniment au fost Decebal Făgădău, IPS Teodosie, Muftiul Iusuf Murat şi Iulian Fota, fost consilier prezidenţial.

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu a vorbit constănţenilor despre problemele actuale ale Europei în cadrul unei conferinţe organizate miercuri, 2 martie la Universitatea ”În dreptul lui 2016 este un semn al întrebării: cum va fi anul acesta faţă de anul 1906, care era un moment de cumpănă? 2016 este anul în care Europa este definită doar de crize: criza Greciei, criza refugiaţilor, criza monedei comune. Unde te uiţi, în interiorul Uniunii Europene, orice zonă a ajuns într-o fază de criză. Crizele Europei ţin de faptul că au venit toate în acelaşi timp”, a declarat Emil Hurezeanu. Acesta a vorbit şi despre elemente de politică externă şi strategii internaţionale, precizând că nici România nu e ocolită de interesele strategice ale altor state: “Rusia are mai multe interese strategice în România decât America. Noi trebuie oricum să fim mai pregătiţi, pentru că geografia se schimbă”, a spus Hurezeanu. Ambasadorul a punctat faptul că în ziua de azi, generaţia tânără este marcată de o mânie caracteristică şi de neputinţă: “Tinerii din ziua de azi ştiu precis că nu vor mai avea liniştea şi prosperitatea pe care o aveau generaţiile trecute. Creditismul a suferit o lovitură fatală. Oamenii nu mai au bani. Nu mai privesc peste tot cu încredere. Mânia asta de acum este echivalentă cu neputinţa. Nu mai vrem să-i ajutăm pe nemţi să mai luăm refugiaţi”, consideră Emil Hurezeanu. Ambasadorul a atras atenţia şi asupra faptului că în Războiul Rece, românii au avut cel mai puţin de pierdut, spre deosebire de alte popoare care, în unele cazuri şi-au trimis oamenii la luptă şi i-au pierdut. Un exemplu în acest sens îl constituie americanii care au pierdut în Vietnam 50 000 de oameni. ”Lumea vrea să plece, să se despartă, să nu mai audă de problemele celorlalţi. Cu toate acestea, ţara noastră este o Europă naturală prin federalismul nostru intern. Poporul nostru este un exemplu de rezistenţă în timp”, a adăugat Hurezeanu.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272