REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Emma Stone şi Yorgos Lanthimos au colaborat la realizarea unui scurtmetraj mut alb-negru

Emma Stone şi Yorgos Lanthimos au colaborat la realizarea unui scurtmetraj mut alb-negru

Replica API 7 mai 2022 | 00:00 731

La patru ani după ''The Favourite'', actriţa americană Emma Stone, recompensată cu un trofeu Oscar, şi regizorul grec Yorgos Lanthimos s-au reunit în cadrul unui proiect care revine la vârsta de aur a cinematografiei - un scurtmetraj mut filmat în alb-negru, informează Reuters.

Emma Stone şi Yorgos Lanthimos

Filmat pe insula greacă Tinos în 2020, ''Bleat'' explorează ciclul vieţii şi al morţii având în prim plan un cuplu local interpretat de Stone şi de actorul francez Damien Bonnard.

Descriind filmul ca o provocare, Stone le-a spus reporterilor înaintea premierei de vineri de la Atena: ''Am vrut imediat să mă implic''.

În tradiţia perioadei anterioare cinematografului sonor, se concentrează masiv pe expresiile faciale prezentând imagini dintr-o insulă tradiţională greacă şi o coloană sonoră care va fi interpretată live de o orchestră în timpul celor trei zile de proiecţii din capitala Greciei, citează Agerpres.

Lanthimos - care a colaborat cu Stone la pelicula ''The Favourite'' din 2018, o comedie neagră recompensată cu Oscar, a cărei acţiune este plasată la începutul secolului al XVIII-lea - nu este la primul său proiect neconvenţional.

Fidel formei care l-a consacrat, ''Bleat'' include o scenă erotică care se desfăşoară peste cadavrul soţului lui Stone, imaginea capului tăiat al unei capre, iar Stone este îngropată într-un mormânt deschis.

''Felul în care încerc să creez este prin a fi pur şi simplu fidel gândurilor mele în orice moment şi să nu mă gândesc că servesc vreunul scop'', a spus el.

Descriind scena ''pământului în faţă'' din secvenţa îngropării ca fiind cea mai dificilă parte a filmărilor, Stone a adăugat: ''A fost cel mai artistic lucru pe care l-am făcut? Probabil.''

Stone şi Lanthimos au colaborat de asemenea la pelicula ''Poor Things'', descrisă a fiind în descendenţa lui Frankenstein.

''Suntem foarte diferiţi în multe aspecte ale personalităţii aşa că este un echilibru interesant pentru mine, iar cu el mă simt în siguranţă şi provocată'', a descris Stone colaborarea cu regizorul grec.

''Bleat'' a fost realizat pentru Opera Naţională Greacă şi pentru un program al organizaţiei culturale NEON, care conectează munca artiştilor şi a cineaştilor cu muzică orchestrală live.

Coloana sonoră, inspirată din creaţiile lui J.S. Bach, este semnată de Knut Nystedt şi Toshio Hosokawa.

Întrebată dacă îi este teamă de moarte, o temă recurentă în film, Stone a spus: ''Nu mi-e teamă de moarte, nu, mi-e teamă că voi muri, dar nu mi-e frică de moartea în sine, oricât de straniu ar suna''

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272