REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Emma Watson a lansat un număr de telefon pentru femeile victime ale hărţuirii sexuale

Emma Watson a lansat un număr de telefon pentru femeile victime ale hărţuirii sexuale

Replica API 8 august 2019 | 00:00 664

Emma Watson

Emma Watson, o susţinătoare a drepturilor femeilor, a lansat un număr de urgenţă pentru cele care suferă de hărţuire sexuală la locul de muncă. Un serviciu gratuit care a fost finanţat chiar de actriţa în vârstă de 29 de ani, membră a mişcării Time's Up Marea Britanie, potrvit publicaţiei britanice The Guardian.

Este o iniţiativă importantă pentru Regatul Unit, unde una din două femei afirmă că a fost deja victima hărţuirii sexuale, potrivit unui studiu făcut de organizaţia Trade Union Congress. "Avem impresia că oamenii îşi dau seama de amploarea problemei şi sunt încrezătoare că lucrurile se schimbă, şi cu siguranţă vom începe să observăm un nou climat de prevenţie şi responsabilitate în privinţa acestui subiect grav", a mărturisit actriţa din "Harry Potter".

Acest număr, pentru început accesibil în Anglia şi în Ţara Galilor este gestionat de Rosa, organizaţie caritabilă care lucrează pentru bunăstarea femeilor şi fetelor britanice. Apelând acest număr, victimele vor putea fi ascultate, dar şi sfătuite, cu privire la diferitele demersuri de urmat, de către membrii asociaţiei Rights of Woman.

"Vă veţi aminti care vă sunt drepturile, cum le puteţi utiliza şi alegerile care vi se oferă, acesta fiind un lucru vital dacă vrem să creăm un mediu de muncă sănătos pentru toată lumea", a explicat Emma Watson. "Înfiinţarea acestei linii telefonice este un pas incredibil înainte pentru susţinerea tuturor femeilor, acolo unde lucrează", a completat cea care interpretează rolul lui Hermione Granger în seria Harry Potter.

click.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272