REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Enel nu se îndură să lase curvele de la Hotel Scorillo pe întuneric

Enel nu se îndură să lase curvele de la Hotel Scorillo pe întuneric

Replica API 12 ianuarie 2012 | 00:00 258

Cu toate că autorităţile au cerut debranşarea şi demolarea,

Cu toate că autorităţile au cerut debranşarea şi demolarea,

La unison, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, şi şeful Inspectoratului în Construcţii, Petrişor Cruceanu, au declarat, pentru "Replica", faptul că demolarea de la Hotelul Histria a însemnat un semnal pentru administraţia locală să declanşeze aceleaşi proceduri şi în cazul Hotelului Scorillo, situat vizavi de Primărie. Unitatea de cazare este controlată, ca şi Hotelul Histria din Mamaia, de acelaşi afacerist controversat, George Bosânceanu (fost Boşănceanu).

Deocamdată, demolarea Hotelului Scorillo, construit fără autorizaţii, se lasă aşteptată. În schimb, a fost solicitat, ca şi în cazul hotelului Histria, un control din partea furnizorului de energie electrică- ENEL. Zis şi făcut: reprezentanţii companiei s-au prezentat la unitatea cu pricina, au verificat dacă există branşamente ilegale, au comunicat că lucrurile nu ar sta tocmai în regulă, dar, culmea, hotelul continuă să fie luminat, nu cumva să sufere tinerele care practică videochatul cazate în incintă! De fapt, tinerele cu pricina, care se ocupă de amor virtual şi cauzează o evaziune pe care momentan nu o putem estima (la fel, nici cazarea acestora nu este declarată de la A la Z în registrele hotelului), nu sunt singurele "chiriaşe" de la Scorillo: aici locuieşte, cu soţie şi copil, şi un preot. Revenind însă la Enel, surse judiciare ne-au precizat că branşarea hotelului la curent ridică mari semne de întrebare. Astfel, Enel a aprobat dosarul de branşare la solicitarea SC Steaua Nordului SRL, prin Adriana Ciocoiu, cu toate că la adresa menţionată funcţionează Hotelul Scorillo. Şi asta nu e tot. Branşarea a fost făcută în regim de "organizare de şantier", adică 6 kW, iar ca o comparaţie precizăm că un singur aparat de aer condiţionat consumă 1kWx10h/zi. Pentru că cei de la Enel nu par să fie deranjaţi momentan de acest lucru, mai adăugăm că autorizaţia în baza căreia SC Steaua Nordului a obţinut branşarea pentru Hotelul Scorillo este falsificată, după cum susţin surse judiciare. Astfel, autorizaţia cu numărul 239/3 februarie pare a fi datată cu anul 2009, însă în realitate ea ar fi fost emisă în 2005. chiar şi dacă ar fi emisă în 2009, conform actelor de la Enel, branşarea în cauză (pentru organizare şantier) a fost valabilă doar 2 ani, ea expirând în octombrie 2011. În aceste condiţii, întrebarea noastră este: cum de mai are curent, la această dată, Hotelul Scorillo? Cumva Enel s-a sensibilizat la nevoile videochatistelor sau altele au fost mecanismele "minunii"?

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272