REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Enel România va avea proprietar nou în curând

Enel România va avea proprietar nou în curând

Valentina CAMARA 18 ianuarie 2023 | 00:00 849

Potrivit unor informații, procesul de negociere este finalizat în proporție de aproximativ 70%  și, cu excepția situațiilor neașteptate, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni.

Negocierile dintre compania publică de electricitate din Grecia, PPC, cu grupul italian Enel pentru achiziționarea Enel România sunt într-un stadiu foarte avansat, urmând, pe baza stadiului actual, a fi finalizate cel târziu până la jumătatea lunii februarie.

După cum relatează surse de rang înalt din cadrul PPC, verificarea activelor Enel România - due diligence – progresează rapid, fără să scoată la iveală până acum surprize neplăcute. Informațiile respective spun că procesul este finalizat în proporție de aproximativ 70%  și, cu excepția situațiilor neașteptate, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni, relatează Naftemporiki preluat de Rador.

În cazul încheierii cu succes a negocierilor, Consiliul de Administrație al PPC, companie listată la Bursa din Atena, va decide dacă societatea va prezenta o ofertă obligatorie către Enel și suma la care se va ridica această ofertă. Decizia va marca o schimbare majoră pentru PPC, deoarece se va extinde pe piața din Balcani - o extindere ce reprezintă o prioritate strategică pentru companie și servește, de asemenea, obiectivului mai larg de a îmbunătăți poziția geostrategică a Greciei în regiune - reușind totodată și un ”salt” de ordinul a 623 MW în direcția dezvoltării portofoliului de surse regenerabile de energie.

Potrivit acelorași surse, faptul că PPC a ”curtat” Enel România înseamnă că PPC nu este interesată de filiala elenă a Enel, EnelGreen Power Greece. Și asta deoarece costul achiziționării activelor este mai mic în România decât în Grecia, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Excrocii de la ENEL au o gramada de smecherii ascunse privitor la obligatiile contractuale de cand au cumparat activele de la statul roman si s-au inteles cu grecii( hotii, hotilor) sa le vanda ieftin activele din Romania iar grecii prin coruptie ( unde sunt experti ) sa plateasca politicieni si functionari romani ca sa inchida ochii.
1
0
Actualul manager de la PPC este fostul manager de acum 2 ani de la Enel Romania...asta cam explica totul...
2
0
De ce nu rascumpara romania daca pretul activelor este asa de mic ? Sau la vanzarea asta este rost de ceva plicuri grase
2
0
ai nostrii romanasi nu sunt in stare, vindem la strainasi!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272