REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

La Pavilionul Expozițional a avut loc deschiderea Constanța Smart Energy Expo! Video

La Pavilionul Expozițional a avut loc deschiderea Constanța Smart Energy Expo! Video

Replica API 20 august 2022 | 00:00 2077

În premieră, la Constanța, în perioada 19-21 august 2022, are loc Smart Energy Expo & Talks, un eveniment de tip Expo&Talks, în care își dau întâlnire protagoniștii din domeniul energiei inteligente, pentru prezentare, analizarea și accesarea celor mai recente inovații în domeniu. Vineri, 19 august a.c., începând cu ora 13:00, a avut loc deschidere oficială a expoziției, în cadrul Pavilionului Expozițional Constanța. La evenimentul de deschidere au fost prezenți reprezentanții instituțiilot gazdă, cât și ai administrației publice și centrale, dintre care amintim de Mihai Daraban, Mihai Lupu, Vergil Chițac, Ruxandra Serescu sau Ana-Maria Vătămanu.

La inițiativa Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, cu sprijinul Asociației de Dezvoltare Durabilă, al Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politic Europene, în premieră, la Constanța, în perioada 19-21 august a.c., va avea loc Smart Energy Expo & Talks, un eveniment de tip Expo&Talks.

Vineri, 19 august a.c., a avut loc deschiderea oficială a expoziției. În cadrul evenimentului desfășurat la Pavilionul Expozițional Constanța au participat și reprezentanți ai instituțiilor gazdă, cât și ai administrației publice locale și centrale.

Moderatorul evenimentului a fost Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie și Navigație Constanța.

Ana-Maria Vătămanu, Mihai Lupu și Ruxandra Serescu

,,A fost o provocare să organizăm acest eveniment prin care să atragem atenția asupra orașului Constanța, să aducem energie și să fim primi care fac primii pași către acest viitor verde. Le mulțumesc partenerilor pentru tot sprijinul, a fost greu de organizat acest eveniment.”, a spus Ruxandra Serescu.

Vergil Chițac, Ana-Maria Vătăman, Ruxandra Serescu, Mihai Lupu, Mihai Daraban

Vorbim despre Mihai Daraban, Președinte Camera de Comerț și Industrie a României, Mihai Lupu, Președinte Consiliul Județean Constanța, Vergil Chițac, Primar Municipiul Constanța, Tudor Prisecaru, Secretar de stat Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie și Navigație Constanța, Ana-Maria Vătămanu, Președinte Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța, Sorin Chiriță, Președinte Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, Bogdan Bălănișcu, Secretar de stat Ministerul Mediului, George Niculescu, Secretar de stat Ministerul Energiei, Adrian Raulea, Secretar de stat Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, Daniela Nicolescu, Secretar de stat Ministerul Economiei, Adrian Foghiș, Secretar de stat Ministerul Transporturilor, Sorin Moise, Secretar de stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Angel Iulian Călin, Secretar de stat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Mihai Lupu

Mihai Lupu: Tranziția către o energie verde este o necessitate!

Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean, a fost și el prezent în cadrul evenimentului și a declarat faptul că tranziția către o energie verde este o necessitate, atât pentru îmbunătățirea calității vieții, cât și pentru o economie durabilă. „Tranziția către o energie verde este o necesitate, atât pentru îmbunătățirea calității vieții, cât şi pentru o economie durabilă. Noi, reprezentanţii sectorului public vom susţine, prin toate căile administrative, dezvoltarea acestui domeniu, ca una din strategiile de dezvoltare energetică pentru România. Dobrogea este considerată una dintre cele mai promiţătoare regiuni din Europa ca potenţial eolian ce trebuie valorificat.

Amplasarea fermelor eoliene pe Marea Neagră, precum și valorificarea energiei valurilor sunt alternative energetice ce pot fi exploatate cu succes. Iniţiativa de astăzi, este firească, chiar obligatorie, aş putea spune, iar asigurarea unui dialog permanent, a schimbului de informaţii şi bune practici, ne vor aduce mai aproape de atingerea obiectivelor de decarbonare stabilite la nivelul UE”, a declarat Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe faleza, de 15 aug nu au avut curaj sa iasa sa ii huiduie lumea! Jegurile care ne conduc
0
0
si energia pentru vehicule este tot verde?
0
0
Iti montezi sistem fotovoltaic pe casa, investesti zece mii de euro, esti in zona cu regim de inaltime parter plus un etaj, apoi vine derbedeul ala care primar la Navodari , modifica regimul de inaltime si da autorizatii de construire pentru blocuri parter plus sase etaje langa tine si s-a dus dracului tot. Asta e tara in care traim ! A distrus borfasul toata Mamaia Sat si tine blocat noul PUZ pana isi face plinul iar procuratura sta cu mainile in san.
0
0
La trombon santeti bon
0
0
Diletanti ce-si umfla nari prin savante adunari!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367